Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 109

• 96 180
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Отново мерси на всички за коментарите, по въпроса за пудрата захар и аз вече ползвам само Прима от Кауфланд, между другото са и вдигнали цената вече е 1.99лв. за 500гр.
рибата, за разлика от първата ми стана по-реалистична, може би защото си бях принтирала снимки на различни шарани и гледах, първата я правих по една чаена свещ-риба Laughing

Gushanka -рибата я боядисах първо изцяло в жълто и след това с кафяв цвят нанасях с различно разредена боя като свелосенки, боите ми са гелови на sugarflair

betina33- много интересна торта, главата е станала много добре
Maninka-много нежни торти, цветовете много топли и пастелни- Peace
kony -винаги съм се възхищавала на финното декориране на курабийки, с което си се справила страхотно
patriyani- много ми харесват твоите 3-д, торти, висока производителност показваш пак...

# 661
  • Ловеч
Момичета, нагледах се на страхотни красоти ....
Не бях влизала 12 дни и трудно бих изчела 24 стр. наведнъж, утре ще довърша четенето!

Пепиии честито!!!!! Голяма прегръдка от мен, лека бременност и едно много спокойно и здраво бебче на финала ти желая  Heart Eyes И аз като Петя веднага си помислих за бебче, като поиска стиснати палчета.

Срам не срам, пускам си двете торти, а утре ще ви дочитам:
и другата от днес

Стискайте ми палци, че трябва да преборя една торта 3D котка за вторник  ooooh! но пък си струва предизвикателството.

# 662
Благодаря момичета за полезната информация!
Mishoka може ли да ми дадеш линка към блога на Димитрина да пробвам и аз тази рецепта, че навсякъде различни неща чета и съм се объркала вече...какви продукти последно да включа да не се излагам  Laughing

# 663
здравейте момичета.Днес беше дебюта ми в сладкарството искам да ви покажа какво се получило,но съм си забравила рег. в снимка.бг а нямам другаде къде да  кача,но да попитам за проблемите които срещнах
1.след разточването на захарното тесто(варна) листите за покриване останаха бели от пудрата захар с като ги разточвах,как се оправя това?
2.играчките ми се напукаха леко,какво означава това?
3.кажете ми покритие което да е снежно бяло
също искам да попитам от къде мога да си купя малко количество моделираща маса около 2-3 кг
Благодаря ви за тази тема направо ме вдъхновихте,ако не бях попаднала тук,никога нямаше да си помисля да правя торта камоли толкова сложна  Hug

# 664
сетих се ...имам и още едно питане една торта нормална за 16-18 парчета,колко блатове печете?днес моите станаха едни тънки едвам на 2 ги разрязах а рецептата я гледах някъде тук
4 яйца,1 ч.ч захар 1 ч.ч брашно,1 пак.амонячна сода и и 1 с.л кисело мляко,но пишеше,че се пече на предварително загрята фурна на 250 град. вече мисля че грешката е в печенето newsm78

# 665
Момичета привет,
скоро не съм се вясвала, появавала, намирам малко повече време да ви чета, но пак не успявам да изгледам всички красоти, които сте сътворили.

Петя, чудесни мартенски сладки и много добра идея си заформила. И аз не съм особен почитател да се закичваме с 25 мартеници по ръцете, които в последствие да стават на топка...Предпичитам тези на дрехите, много по-истински ми стоят и ме връщат към детството. Идеята ти е чудесна.

Ванче, твота калинка е невероятна. Много хубав воал си избрала, невероятно изглежда. Булката ще е на седмото небе.

Нинче, страшен рибок! Впечатли ме особенно много!!!

Гушанка, барби тортата е прекрасна. И тази с розите много нежна. Вясвай се тук по-често...поне на 1 седмица веднъж Naughty

Патри
, твоите торти винаги са огромни. Чудя се как успяваш да направиш толкова големи торти, да ги покриеш, украсиш, пребереш в хладилник и да смогнеш с тези количества. Аз трудно с една торта се справям ooooh! Пебълската е голяма сладурана, а камиона е супер.

Ето и от мен една торта за моя мъж, който беше рожденник. Трябваше да има долари върху тортата, това му бе изискването. Накрая така ги докарах, фотодекорация са, но можеше да мина и с принтерна разпечатка, а не да навам 6 лв за лист А4. И още нещо да знаете - пробвах да ги залепя с маслен крем върху захарното покритие. Получава се, не се топят от него и не се размазват цветовете. Единствения недостатък е, че вафлената хартия не се разваря и при хапване не усеща.

Повече в блога

# 666
Малко набързо ще се разпиша аз. Ще споделя, че ви следя произведенията, но не и писанията (поне не всички, де)  Embarassed
На Патриани да кажа, че много ми хареса катерача.
Мари_ета, много ме впечатли тортата за рождения ти ден - много красива Simple Smile
Стефина, по скорпиона ти и аз се заплеснах много, браво! Моето мнение е че си задобряла доста и имаш един много добър отпечатък твой си, едни изчистени, много ми харесват тортите ти Simple Smile
Забелязвам, че тези, които се появиха малко преди или малко след мен вече са доста добри, моите поздравления! Аз засега не се занимавам много с тортоправене, по-скоро с тортогледане, но...и този момент ще дойде сигурно Simple Smile
И да не е само това ще покажа моята предпоследна тортичка, която не е никак впечатляваща - първата ми вита торта, стана много крива Simple Smile И нещо коледно за цвят (сори за лошите снимки)

# 667
  • Vaudreuil Canada
Дарилке страхотна е тортата просто пипата от всякъде - и рецептата за ментовия крем ми хареса Simple Smile може да я пробваме по-натам.

# 668
Ванче калинката булка е жестока. За изработката няма нужда да се повтарям (това не ти е първата супер загладена калинка). Младоженеца много кофти си го изолирала Laughing Сега като гледам и (не знам как се казват) рогцата на калинката се сещам, че имам въпрос:
Как закрепвате шишовете в тортите? В смисъл телта е много тънка и в даден момента дупката се разширява и телта започва да си се върти или да пропада по надолу?
Много ми харесва как си съчетала елементите на лилавата.
Петя мартеничките са супер. Яд ме е, че не се организирах и аз да си заплета тикива мартеници.
Мартита май няма отговор на въпроса ти за захарната паста (поне аз не виждам). Обаждаш се на тел. 999 50 31 (32,33), 9999 513 - това е ф-ма Алимко. Казваш им, че искаш да си поръчаш от белгийската захарна паста в кафявата кофа. На следващия ден ти я доставят. Цената е 76 лв. Тове е и сайта им: http://alimco-bg.com/bg/index
Бетина ловната ти торта е жестока. Патрони, трофей, гора, езерце... супер.  Peace
Татит не дей да слагаш, според мен, при основната боя. Като идея, аз си съхранявам разредени бои в кутийките от шоколадовите яйца.
Кони прекрасни сладки. Маргаритката е жестока. Личи си и зеленото, за което обясняваш (още преди да прочета поста ти го забелязах)
Потрияни пак за норматив си правила торти, но пък си ги и изпипала до най-малкият детайл! Камиона е супер, ама и планината е жестока, абе всичките ти са жестоки newsm10
Дестини добре че си си позволила да промениш тортата. Калинките са като истински! Peace
Руми стискам палци за 3д, но ти си ги можеш! Чувалчето (кесийката) е супер - състарено и с тази връв, много е реално
Дарилка защо си сложила ризата на мъжа ти върху подложка за торта??? newsm78 Твоите рецепти редовно ги пробвам, като определено и тази ще се прави. Освен, че ги пробвам ги и повтарям Peace Само не се сещам за въпросните бонбони кои са?
Пуснах си поста, но не споделих и за скорпиона на Стифена. Като истински е!!!

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 09:36 от Maninka

# 669
Maninka, благодаря!

Аз малко се успокоих след големия си провал Simple Smile Все пак успях да направя от нищо нещо и в крайна сметка и това е някакъв резултат. А тортата се оказа много вкусна. Правих я с какови пандишпанови блатове по рецептата на наталина и с шоколадов мус по рецептата на танита от тортената библиотека.

Сега имам сили да направя и още един опит с по-хубава пудра захар, да проверя дали грешката е в захарта или в мен самата. Simple Smile

Благодаря на всички за съветите, особено на момичетата, които се включиха и на лични!

Hug Hug Hug

# 670
  • Бургас
Здравейте, момичета  Hug
Искрено се възхищавам на таланта и красотите, които правите  Heart Eyes Извинявам се за нахлуването, опитах се прочета цялата ви тема, но от вчера до днес съм едва на 9-та страничка, затова влизам директно с едно въпросче  Blush  Има ли някоя от вас, която да прави торти по поръчка. Засега имам една идея за торта, но не е окончателно (то човек като ви разгледа тортите, как да е окончателно  Crazy). Иска ми се за първия рожден ден на сина ми, да поръчам торта, ако е удобно и някоя от вас да се свърже с мен, по възможност от Бургас, Варна, Сливен, или град близък до Бургас.  И от София може, но куриерите незнам колко ще свършат съвестно работата си.
Благодаря предварително   bouquet

# 671
Mishoka може ли да ми дадеш линка към блога на Димитрина да пробвам и аз тази рецепта, че навсякъде различни неща чета и съм се объркала вече...какви продукти последно да включа да не се излагам  Laughing

Не съм Мишока Wink,но ЕТО тук има рецептата.  Peace
И аз ползвам само нея и ми се получава добре.Същото направих и аз последния път-оставих да лепка,но като престоя после беше ОК.
stela_chagovec,опитай и ти това покритие-то става бяло.  Peace За другия ти въпрос-нишестето или пудрата от тортата се почиства със суха четка.А за блата-не мога да ти кажа къде е била грешката.Опитай друга рецепта.Аз правя пандишпанов блат и става супер. Simple Smile
Дарилка,супер тортичка! Simple Smile

# 672
ето и ммоятт дебют в сладкарството Simple Smile

тъи като при мен снимката не се отваря и незнам дали е от компютъра,ви пускам и линк
https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 673
Mishoka може ли да ми дадеш линка към блога на Димитрина да пробвам и аз тази рецепта, че навсякъде различни неща чета и съм се объркала вече...какви продукти последно да включа да не се излагам  Laughing

Не съм Мишока Wink,но ЕТО тук има рецептата.  Peace
И аз ползвам само нея и ми се получава добре.Същото направих и аз последния път-оставих да лепка,но като престоя после беше ОК.
stela_chagovec,опитай и ти това покритие-то става бяло.  Peace За другия ти въпрос-нишестето или пудрата от тортата се почиства със суха четка.А за блата-не мога да ти кажа къде е била грешката.Опитай друга рецепта.Аз правя пандишпанов блат и става супер. Simple Smile
Дарилка,супер тортичка! Simple Smile
А може ли да не се боядисва или неизглежда добре?Иска ми се да направя чисто бяла торта

# 674
  • София
Здравейте.
Много благодаря за милите думи за тортата със скорпиона ми на Надетошумен,Милейди,Нанчетобг,Мишона,Иглика333,Петя таг,Мариета,Гушанка,Джулианка,Ани Д,Блю,Ванчето,Манинка,Свещичка.
Специално искам да благодаря на Ванчето,Ани Д и Фантазия за огромните похвали ,които са написали за тортите ми като цяло.Фантазия твоят коментар за отпечатъка ми в тортоправенето ме трогна много,защото винаги съм се чудела дали имам такъв и ми се е искало да имам. Hug
Скорпиона е направен от ММ на Пикко и ШТ-50/50,но съжалих 100 пъти,защото шт прави лепкаво и меко тестото.В опашката и краката има тел.Пясъчният цвят на пясъка е от кафяво,жълто и парсковен цвят.Гущерчето и аз много си го харсвам то е копие на една играчка на сина ми.
Милейди-страхотни са кецките  с тези камъни по тях,тортата също е много хубава.от къде купи камъните и ядливи ли са?
Свещичка-тортата с жената е произевдение на изкуството,но ти май имаш такава дарба и художественно обарзование нали?
Ванче- микрофоните са чудни като истинки си ги докарала.Снукъра торат е страхотно пипната -любима ми е.БМВ-то е чудно,а тортата с калинаката булка е много оригинална,пък и в природата лицата на калинките са черни.Лилавата торта е просто невероятно красива-ще я крада като идея да знаеш.

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 12:44 от stefina

Общи условия

Активация на акаунт