Отговори
# 45
Аз вчера се разхождах цял следобед навън, изпотих се хубаво, после седях вкъщи на отворена врата и като резултат сега съм с хрема и дразнещо гърло  Confused
Аз направих същото в неделя и от вчера се опитвам да се лекувам   Close Цяла зима се пазих и накрая като се стопли времето взех, че се разподсмърчах и едва преглъщам. Ама сама съм си виновна  Twisted Evil
petinka_, мерси за инфото.

# 46
Комелина мерси много, ти ще ползваш ли такива и ако да от началото ли?

# 47
Klara, имаме и консултант в групичката, който може по-подробно и адекватно да се включи с отговор по темата за подготовката на зърната, но това, което знам е, че могат да се получат контракции , вследствие обтриването  с груба кърпа. Не се препоръчва отдавна. А за мастита също мисля, че няма връзка с триенето на зърната. Hug
Commelina, хубава работа, точно сега да настинеш. Naughty Взимай мерки, мила. И на останалите мами , които се оплакваха от болежки-бързо оздравяване. spoko

# 48
mama_vessy, ena4

ами миналия път точно така се получи при мен - гладки, плоски зърна, абсолютно неподготвени, разраняване, кървища, болки и ... мастит /това не ме отказа де ...., но/

а и контракции всъщност и без това имам и пия Магнезии и т.н.

не знам, нещо ме кара да го направя и ще го направя, пък после ще докладвам живот и здарве

# 49
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте, честита ни нова темичка, много е заешка  Laughing

Аз докато се включа и вече четири странички сте изписали  Laughing

При мен нищо ново, бебчо си мърда в мен - много е мило усещането  Grinning

Радвам се че всички сте с положителни емоции, това е хубаво за бебчетата ни  Grinning

За сега ви желая красив ден   bouquet

# 50
  • Пловдив
Комелина мерси много, ти ще ползваш ли такива и ако да от началото ли?
Да, ще ползвам. Мисля преди да се роди бебето, да взема по 1-2 бройки от различните видове за проба, пък после в движение ще решавам, дали да взема още и какви.

ena4, мерси, мила  Hug Нещо май съм се въодушевила последните дни, че малко остава до срещата  с бебчо и затова не се и пазя. Не обръщам внимание на бременността сякаш, само броя дните до края  Simple Smile

За разранените зърна съм запомнила от съветите на консултантите, че се получават от неправилно поставяне на бебето.

Наистина, моля някой от ЛЛЛ консултантите да се включи да обясни как се процедира при плоски зърна, защо се стига до разранявания и как да го избегнем    bouquet

Благодаря и на тричките - skrech, Amorelove i mikki - за търпението, с което обясняват едно нещо по няколко пъти. Като гледам какво става в темите на януарки и февруарки, тепърва ще почваме да ги тормозим с въпроси  Mr. Green

# 51
  • Sofia
Здравейте сладурки,

Страхотна ни е новата темичка   bouquet

Аз чета ли чета, но да си призная ме домързява да пиша  Embarassed

Моят мъж е изключително внимателен с мен сега и ми помага за всичко. Постоянно ми повтаря "не се преуморявай и си почивай, аз като дойда ще свърша каквото има да се върши". Е аз не се отказвам за сега и си върша почти всичко, въпреки че ми е малко трудно вече Sad

Дрешките на малката ни кукла са вече изпрани и изгладени, така че може да идва Simple Smile

Днес влизам в 36-та седмица, не остана почти Simple Smile

За килата аз съм +17 до момента, но не ми тежи.

В Петък сме на доктор и ще видим как е малката ни бонбонка Simple Smile

Хубав ден момичета   bouquet

# 52
Здравейте и от мен в новата темичка!
Аз вече се чувствам добре   newsm44
и сега ще излизам да събера малко слънчеви лъчи!  sun
Довечера ще се включа да ви изчета  Simple Smile

# 53
Леле, каква хубава темичка   bouquet

Мarys, идеята ти е страхотна с тези зайчета, все пак и ние чакаме зайчета  Hug

katilias, браво на мъжа ти! Браво на свекърва ти! Много хубави неща ти е дала.

Klara Bojinova , не непдготвените зърна водят до нараняване, а неправилното засукване на детето. Плоските зърна са нещо различно. Толкова ли са плоски?
Маститът пък се получава в следствие на оставяне на кърма по каналите на гърдата и инфектиране съответно. Нещата са различни.

За усещането на бебчо- аз го усещам, но по-рядко вече. По-скоро като протягане и рядко ритници, но силни. А и много странно ми застава на корема  Mr. Green Образува едни купчинки, като яйца на няколко места. Голям смях  hahaha

# 54

Klara Bojinova , не непдготвените зърна водят до нараняване, а неправилното засукване на детето. Плоските зърна са нещо различно. Толкова ли са плоски?
Маститът пък се получава в следствие на оставяне на кърма по каналите на гърдата и инфектиране съответно. Нещата са различни.

ами честно казано толкова ме болеше по едно време едната гърда (зърното имам предвид), че едва я пипах за да изстискам, нахраня и т.н. и все пак се стисках де, но явно съвсем недостатъчно .... и ей ти мастита

така че по някакъв начин за мен си бяха свързани  - имам предвид плоските зърна и мастита, нооо не отричам че сигурно неправилно съм поставяла бебето...

# 55
Commelina
"Да, ще ползвам. Мисля преди да се роди бебето, да взема по 1-2 бройки от различните видове за проба, пък после в движение ще решавам, дали да взема още и какви. "

а, май и аз така ще направя и даже и стандартни за всеки случай.

много нови неща има -  пелени многократни, гащи еднократни, уреди 5 в 1 за стерилизиране, на пара и т.н., слингове, бисфеноли, ЕБХ, мощно анти цезарово течение, акопресури, хомеопатия,

лудница

на бас че следващата хит професия ще бъде - професионален консултант относно бременност, раждане, кърмене и т.н. #Crazy

и си представям рекламата :не ви трябва да четете 9 месеца в бг мама, срещу скромна такса от 1000лв ще ви подадем инфото сдъвкано, в зависимост от Вашите индивидуални нужди... newsm78:

# 56
  • София
Uinen, може би част от това, което си си мислела, че е ритане, са били подготвителни контракции и сега, като пиеш магнезий, са намалели  newsm78. При мен понякога така става - не мога да разбера какво точно се случва, ритане ли е, контракция ли е.
А иначе моят бебок си рита доста силно, направо ме боли понякога. Имам чувството, че не спи това бебе, дано и като се роди не е такова. С дъщеря ми беше голяма мъка, още от началото малко спеше, чак се бях притеснила. Например още на 1-2 месеца спеше през деня три пъти по 40 минути и това беше, а за какви поспаливи бебета съм чувала  ooooh!.

Клара, наистина обсъждахме въпроса за подготовката на зърната в предишната или по-предишната тема. Това, което са ме учили на курса за бременни (става дума за специалист по кърмене на поне 55г) е зърната да се подготвят чрез мазане с крем от невен без алкохол, без търкане и пр.

Mur, и аз знам, че Пародонтакс е много подходяща за бременни с кървящи венци, аз бих ти препоръчала да вземеш от тези без флуор.

Миш, кофти е този пулпит, трябва обаче да не го бавиш лечението, щом казват арсен, да слагат и така.

Commelina, Mur , вземайте мерки - мед, лимони, осцилококцинум, тонзилотрен за гърлото. За хремата може да се капе физиологичен разтвор с клеева тинктура. Лошо е точно сега да се разболявате  Hug.

Stacked, супер, че се е обърнало бебето, дано така да си стои докрая.

Betta, много сте хубави с бебка - да ти е жива и здрава.

Много благодаря  Hug. Между другото, снимките са правени в Тина Киркова от фотографа, който си беше там при изписването. Доволна съм и препоръчвам да се възползвате, вярно, че е по-скъпо и са малко хиени тези фотографи, но са много по-хубави от непрофесионалните снимки.

# 57
# 58

hahaha hahaha hahaha

откъде го изкопа това

аз понеже днес се промъкнах за първи път, та затова ме напуши смях ....

# 59

много нови неща има -  пелени многократни, гащи еднократни, уреди 5 в 1 за стерилизиране, на пара и т.н., слингове, бисфеноли, ЕБХ, мощно анти цезарово течение, акопресури, хомеопатия,

лудница

на бас че следващата хит професия ще бъде - професионален консултант относно бременност, раждане, кърмене и т.н. #Crazy

и си представям рекламата :не ви трябва да четете 9 месеца в бг мама, срещу скромна такса от 1000лв ще ви подадем инфото сдъвкано, в зависимост от Вашите индивидуални нужди... newsm78:

Хахахаха Joy Joy Joy

Klara Bojinova,добре дошла    bouquet много ме развесели и много точно си го казала:peace: Peace Peace по някой път и аз се чудя какво става лудница newsm78

Последна редакция: ср, 09 фев 2011, 15:36 от migeio78

Общи условия

Активация на акаунт