Отговори
# 510

Като ме прегледа вагинално днес се оказа, че все още не се очаква МОМЕНТА. Абе то си е Божа работа, но.....Майка ми също ме е преносила и мен и сестра ми и това май също донякъде имало значение....

Еми сигурно има значение. Аз съм била седалищно и нашия момък "да не падне по-далече от дървото" не иска да се завърти с главата надолу  Mr. Green

# 511
Аз докато изчета страничките и забравям какво съм искала да напиша.
За спането - от 2 месеца насам сън не ме лови.
За движенията на бебчето много е активно не се спира въпреки, че би трябвало да му е тесничко вече, понякога такива силни шутове реализира, че чак боли.
За датите - термина ми е 17 /това е датата на тати/, но сънувах 19 /което пък е моята/, та то бебчето ще си реши, аз само искам да е поне след 10-ти Март да си е по-близо до термина.
За подготвителните контракции - имам от 10-ина дни, а от 3-4 дни имам и болки в тези кости, които са между краката /незнам как точно се казват/, но са много неприятни.

В петък бях на ЖК, казаха че бебето е много голямо и с огромна глава, освен това било ниско и главичката вече се е вклинила в таза, обаче според докторите ще изкарам поне до началото на март - ДАНО!

# 512
  • София
привет и от мен посред нощите Simple Smile,

който празнувал, празнувал, вече сме нов ден Wink. Аз днес поспах и с детето, и привечер задрямах за малко и сега ще има да будувам. И щерката си поспа - 4 часа и половина, едвам стана в 7 без нещо от следобедния сън  Rolling Eyes. Днес не е на градина, защото явно вирусче е пипнала, от два дена е с температура, ама доста висока, няма хрема или кашлица, дано не се появят  Praynig. Явно я скапва температурата, защото само иска гуш, милото.

Малко по темите, които обсъждате напоследък:

За термометрите - имам два-три дигитални и досега не съм ги накарала да измерят точно. Така е, както пишете - след звуковия сигнал още се променят, ама колко да ги чака човек  Rolling Eyes. За Яна ползвам ушен - мери за секунда и ми е много удобен. Имам чувството, че малко завишено дава спрямо живачния, но като човек го има предвид, няма проблем.

За киселините - установих, че ако си се храня у нас, както аз готвя, нямам проблем - у нас само се вари или пече, без запръжки и без много пикантни подправки. Количеството също трябва да е малко (което не го спазвам винаги и после си патя). В неделя ходим на гости на нашите и винаги преяждам, голямо съм прасе Animal Pig.

За кафето - не пия вече, не мисля, че е толкова страшно, ако е дълго и с мляко, но не пия. А кола 2-3 пъти съм пила, но също избягвам. 3 в 1 е много по-лошо от обикновено кафе, може да прочете из нета защо, няма да задълбавам.

За датата - не ми се ще да е 8-ми, както ми е термина, все пак момче е. Иска ми се да е на 6-ти, 9-ти или кратно на 3, поради това, че сме си избрали вече име и поради това - тук се проверява дали ще е хармонично името с датата на раждане, колко има общо с истината, не знам newsm78. На 3-ти не ми се ще, че е национален празник. На 5-ти имаме годишнина от сватбата, ама не го отбелязваме особено. То не беше кой знае каква сватба, просто подписахме с двама приятели за свидетели и вечерта направихме купон в една хеви метъл кръчма  Laughing.

Голямо гладене му удрям последните два дена, още имам, но ги карам на порции, че много се уморявам иначе. Сложих във ФБ снимчица на люлката, вече е готова Simple Smile.

Аз вече съм огромна, такъв корем не съм имала с предишната бременност. Как ще ги избутам тия 2-3 седмици, не знам. Но пък по-добре да си минат и тогава. Дано и всички вие да не избързате прекалено, както си му е реда  Hug.

# 513
  • Пловдив
Добра  нощ  hahaha
аз май вчера не трябваше да се обяснявам как успявам да се наспивам все още, Самоурочасах се  smile3532

Гледам, че и други неспящи има  Mr. Green
Magica_de_Spell (+ 3 Скрит/и) и 0 Гости преглежда(т) тази тема.

# 514
Imame bebe-Kristina,3 i 400,50 sm.Rodi se na 14.02 v 11:45-normalno rajdane.
Ot tatkoto.

# 515
...  И сега един въпрос към консултантите от ЛЛЛ:

Трябва ли да се спазва някаква диета при кърмене? Защо казват, че трябва да се намалят млечните храни?
/Ако е така не знам как ще го преживея, аз без сирене, кисело мляко, кашкавал на маса не сядам./

Благодаря за въпроса, Валари!
Доброто хранене означава консумиране на балансирани и разнообразни храни, в състояние най-близко до натуралното им. Разбира се, най-добре е да се уверите, че храните, които ядете, са пресни и здравословни. Няма храни, които майката трябва да избягва, само защото кърми. Още от утробата бебето ви е свикнало с вашите предпочитания, защото околоплодната вода мени вкуса си в зависимост от това, какво ядете. Това, което яде майката, преминава в малки количества в кърмата, но това не са нови вкусове за бебето, така че няма нужда да избягвате каквито и да е храни или напитки. Като цяло, се препоръчва да се консумира каквото ви харесва, когато ви харесва, в количество, което ви харесва и да продължавате да го правите, освен ако не забележите очевидна реакция на вашето бебе към определена храна, изядена от вас. Няма такова нещо като „Списък на храните, които кърмещата майка не трябва да консумира”, защото повечето кърмачки могат да консумират всичко, което искат, и защото бебетата, които са чувствителни към определени храни, са всички индивидуални сами за себе си – това, което се отразява на едни, може да не се отразява на други.
Като цяло, кърмачките могат да хапват и пикантни храни. Има много култури, които обичайно консумират пикантни храни и няма доказателства, че сред техните бебета има по-голям процент такива, които са неспокойни или с газове или имат други проблеми от храната, която приемат майките им. Всяка култура има списък от храни, които са „добри” и които са „лоши” за кърмачки. Много често се случва храни, които в една култура се считат за „добри”, в друга да са „лоши”. Например, в Италия често се препоръчва на майките да не консумират чесън, карфиол, леща и червен пипер. В Индия си хапват всичко това и не споделят да има проблеми с бебетата. Някои силни вкусове, като споменатия вече чесън, могат да преминат в млякото, но това изглежда не предизвиква проблеми. Всъщност, едно проучване показва, че бебетата сучели повече, след като майките ми са яли чесън.
Разбира се, има изключения от това „правило”. Ако имате фамилна обремененост за алергии, си заслужава да бъдете по-внимателни и да да избягвате определени алергени (например, фъстъци или млечни), но – отново – това може да е различно за всяко дете. Ако забележите, че вашето дете реагира негативно към определена храна, консумирана от вас, може би е най-добре за известно време да я изключите от менюто си.

# 516
  • Там където е семейството ми
Хайде още едно мартенско бебе се появи на бял свят.
Да е жива и здрава малката Кристина.Бързо възстановяване на мама и по скоро да се прибират във къщи
  bouquet

# 517
Да ни е честита и първата девойка! Много радост и щастие да носи на мама и тате!

# 518
Честито бебе Кристина,да е живо и здраво и много да ви радва.Хубав ден си е избрала Party
Момичета вчера имах поне 30 контракции за деня newsm78 мислех,че тази нощ ще се раждаме,ама се размина.
За предчувствия аз няма да говоря.Със сина ми 2 пъти казаха че е момиче,а третия път,че в това бебе няма нищо мъжко #2gunfireаз също бях сигурна,че е момиче hahahaкато се роди и казаха"честит син"се опулих Party
Хубав ден ви пожелавам Hug

# 519
Мами, моля ви дайте съвет. От 3 дни насам краката ми са страшно подути. Чак глезените ми се сливат, направо вечерта бях много притеснена. Има още около седмица докато вляза в 9-тия месец, но не знам дали това състояние е нормално, а съм чак сряда на доктор и докато дойде а го време да го питам ще се побъркам. Освен, че са ми подути, са и леко болезнени. Кажете имам ли повод да съм толкова притеснена, това може ли да навреди на бебо???

# 520
  • Стара Загора
Ехаааа,хубава новина за добро утро  Hug
Да е живо и здраво бебче Кристина,да е радост и гордост на мама и тати
И при нас започна бебевалежа  Heart Eyes
Хубав ден,майчета  Heart Eyes

# 521
Добро утро и честито бебче на мама Кейтии  newsm32!!! Да са живи издрави цялото семейство и скорошно възстановяване на мама!!!
И аз мислех, че тая нощ вече няма измъкване, ще се ражда, но...уви... Rolling Eyes  Като си легнах вече си имах и болезнени контракции, но съм заспала някак си, а сега нямам никакви  Rolling Eyes Абе писна ми да го мисля, когато си реши бебчо да се ражда, няма повече да се шашкам, така или иначе трябва да родя  Crazy
Sabrina1 , звънни на лекаря си и го попитай какво да предприемеш, той може да те посъветва и да отидеш по-рано на преглед  Hug
kiarkafingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Радвам се за добрите резултати на всички, посетили док  Grinning
Пожелавам на мамите с болни дечица бързо да се оправят, че да не заразяват и тях.
Тук е мрачно и се кани да завали.
Ще ви наглеждам и ще чакам още и само хубави новини  Grinning

# 522
  • до моите любими хора
Ot tatkoto.
Да ви е жива и здрава Кристина  bouquet Много да ви радва и бързо възстановяване на мама Hug Браво на вас какъв хубав подарък за празника сте си направили само Grinning
И да не забравя стискам силно палци  fingerscrossed за kiarka. Чакаме те с хубави новини Praynig

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 09:34 от radostani

# 523
Честита радост на мама и тати  Simple Smile  и  нека малката Криси да е здраво и послушно бебече  с много много късмет в  живота Simple Smile

А  на  вас  майчета хубав  ден  smile3525

# 524
  • Карлово
Ot tatkoto.

ЧЕСТИТА МАЛКА ГОСПОЖИЧКА  Simple Smile  bouquet  bouquet
да ви е жива и здрава и много да  ви радва  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт