Кои са кърмещите майки? (2)

• 11 322
  • 147
  •   1
Отговори
# 90
И аз да се запиша в темичката. Изключително на кърма сме, АМ е поемал само първият ден в болницата, но го повръщаше веднага и после хапваше от на мама коластрата (течеше ми още от 7 месец на бременността). Сега не приема нищо друго освен мойто млекце - нито чайчета против колики, нито изцедена в шише кърма. Което много ме радва, детето просто държи на връзката 'кожа в кожа'. Вече сме на три месеца, също имам намерение да отложа захранването докъм 6м (за ужас на таткото, свекърите, тетките и т.н.). Силен радетел на кърменето съм и кой каквото и да ми говори - връзката между майка и бебе по време на кърменето е неповторима! В началото имах зверски проблеми с рагади, на два пъти до кръв, само майка със силно разранени зърна знае каква болка е, докато детето направи вакума, писъци и виене. Имах плоско зърно на едната гърда, докато ми го извлече и ми се втвърди пак болки и борба. Имам хиперлактация и докато ми се изрегулира млякото (отне ми 3 месеца, не че пак не струи) и детето да почне да изсуква по-голяма струя беше ожесточена борба и давене с гърдите. Но с желание и малко повечко настоятелност всичко се постига и съм на мнение, че почти всяка жена с наличието на повече инат и търпение би могла да кърми успешно дълго време!

Върнахте ме 6 месеца назад, когато и ние започнахме да се кърмим. При вас е имало леки проблеми, а при нас ги нямаше. Съгласна съм за връзката между дете и майка, особенно при кърмене, за мен е космическа. Захранване още не сме започнали, въпреки че днес ставаме на 6 месеца, щом и при вас си има кърма и се кърмете успешно, съветвам да не бързате. На мен не ми се започва дори, но малко по малко ще се запознаваме и с друга храна, няма как.

Много се учудих на думата "тетките" , напомня ми за един край, където се употребява...да не е от северозапада?

# 91
Да, все си мисля как искам, ако може цял живот той да си остане на мама бебето и да си се кърмим... Мляко има поне още две бебета да изхраня, така че все си мисля, че най-добре е възможно най-късно да включим твърдите храни. Искам да почерпя всички кърмещи майки с тази песен и видео: http://www.youtube.com/watch?v=xhV3REtKuKY - соплаква ми се от умиление като го гледам.
Иначе живеем в Скопие (мъжът ми е македонец) и тук също викат на лелите 'тетки'. Имах колеги от Монтанско и от тях знам, че в северозападния край също така казват. Simple Smile)

# 92
  • Cyprus, Пловдив
Ох,аз се разплаках,винаги ми действа този клип така,гледала съм го и преди да родя-и пак рев,а връзката е наистина неописуема  Heart Eyes

# 93
  • ул. "Мечтание"
Ние чукнахме една година кърмачески стаж! Голям ми е кеф, че този път успях да се справя!  Blush
Безкрайно благодарна съм на всички, които имат пръст в цялата работа и най-вече на мацките от Ла Лече Лига!  Hug  bouquet

# 94
След 4 дена се наваршват 10 месеца. Предимно кърмене, захранене е, но до сега само опитва по 2 лъжички най-много и до там.

# 95
  • При децата ми
Ние чукнахме една година кърмачески стаж! Голям ми е кеф, че този път успях да се справя!  Blush
Безкрайно благодарна съм на всички, които имат пръст в цялата работа и най-вече на мацките от Ла Лече Лига!  Hug  bouquet

Моят кърмачески стаж е две години и половина вече! Party Crazy Никога не съм си мислела, че ще кърмя до такава възраст детето си. Не съм си го и поставяла, като цел. Просто така се стекоха нещата от което съм много доволна! Simple SmileБатко и го кърмих само три месеца/ и то едно кърмене беше/, но тогава не знаех почти  нищо за кърменето, дет се вика млада и зелена! Mr. Green Ако тогава имах тази информация сигурно и той щеше да е дълго кърмено дете. SadМалката и дума не ще да чува да се отбива! Whistling

# 96
Здравейте и от нас!  bouquet
Кърмим се от самото начало (освен първите 2 дни в болницата, когато бебо беше на АМ, след секцио). Не съм дохранвала, беше изключително кърмен 6 месеца. Сега е захранен, но пак се кърмим на поискване и без да заместваме хранене.  Simple Smile
Преживях и разранените зърна в началото и 2 мастита след това, с помощта на ЛЛЛ консултантките всичко е ок и съм безкрайно щастлива, че не съм лишила детето си и себе си от кърменето.  Heart Eyes

Радвам се, че не смених кърмата с АМ, както ме съветваше педиатърът, а смених него самия.
Радвам се, че не слушах акушерките в болницата, които едва ли не ми забраняваха да кърмя на поискване, защото съм щяла да прехраня детето. Там в този момент се появиха консултантки по кърмене, които се отнесоха с разбиране и човечност, обясниха ми много неща и дадоха добър старт на мен и бебчето ми!  bouquet

# 97
  • Там, където мечтите се сбъдват
Днес стават точно 3 месеца, откакто моето второ слънце се появи и откакто се кърмим Simple Smile Пожелавам се още много месеци на кърмене, защото чувството е невероятно и двете се чувстваме чудесно Grinning

# 98
  • UK
Здравейте! Пропуснала съм я темичката. Ние вече имам 6 месеца стаж в кърменето , само първите два дена в болницата е яла АМ ,после пояна да го повръща и от тогава само на кърма.В началото беше мноооогоо трудно , едното зърно толкова ме болеше, че ми се плачеше когато засуква,но след месец и половина всичко потръгна и засега няма намерение да спира. Кърмим се на поискване , не приема нищо освен гърда. Почвам да правя първи стъпки с водата, защото почнахме да се захранване.
Искам да благодаря на всички майки, които споделят своя опит тук. Много ми помогна цялата информация събрана във подфорума.  bouquet

# 99
здравейте и от мен  Grinning много се радвам, че първият ми пост в този форум е именно в тази темичка.
като чета по-нагоре, разбирам, че има страхотни майки, които кърмят и след една, и след две годишна възраст на децата си. И аз кърмя вече 1 г. и 4 мес. и съм много щастлива.
Вярно, че се върнах на работа, и сега кърмя само преди заспиване и понякога в 5:30-6:00  преди да се събуди, и разбира се, през деня, когато поиска, рядко, но се случва (тя не е пила от шише или биберон). Кърмила съм досега на поискване, захранила съм я, яде всичко вече основно без мед, ядки, халва, боза и сурови ягоди и малини. Не е пила никога АМ, освен първия ден в родилното.
Предстои й тръгване на ясла в края на другия месец или началото на март, и с отбиването мисля да поизчакам да мине периода на т.нар.адаптация, живот и здраве.
Мама на Ани, мойта сладурка до 8мия месец не е пила вода, предлагала съм без да настоявам.
Щом е на кърма, няма проблем, а и като започнеш захранването, супи и други неща, ще има още повече течности. Сигурна съм, че ще поиска, когато дойде времето, особено щом може да държи с ръце преходната чаша и да прави нещо самостоятелно Wink
Късмет на всички, и дано има повече кърмещи майки в България!

# 100
Нека и аз се запиша тук. Кърмя от 6 месеца и скоро няма да отбивам. Захраних преди 5 дни и бебо хапва по малко твърда храна с интерес, нооо винаги след хранене търси да суче. От шише с биба е пил съвсем малко, през първия си месец и сега като му давам водичка, по-скоро мисли шишето за нещо като играчка и дъвче бибата, а водата се стича по брадичката му. Май ще минем направо на чашка с човка скоро Simple Smile

# 101
  • Варна
Здравейте, радвам се да се запиша и аз тук  Hug, кърмим се на поискване от самото начало, не без затруднения (рагади в началото, махане на силиконовите зърна, 2-3 лактационни кризи и т.н.), но се надявам да продължим още дъъълго дълго време с моята бебонка  Praynig

# 102
  • София
здравейте,
Simple Smile
аз отново се вписвам тук, все още се кърмим с малката ми дъщеря, а това е малко повече от 2,3г!А и няма да спираме скоро!!!
пожелавам на всички ви успех с това начинание
Simple Smile

# 103
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Кърмя малкото ми съкровище вече половин година. В началото беше трудно, защото той се роди в 35 г.с., но всичко се нареди постепенно. Надявам се да кърмя възможно най-дълго. Изпитвам все още известни угризения за това, че с баткото нещата не се получиха, но...сега с малчо се реванширам.

# 104
Привет и от мен, кърмим се вече повече от 1.4г. Не сме имали проблеми, нито стачки, нито кризи. ЗАсука ли първия път в болницата, отказа всякака друга храна, за мое щастие. Направих грешката да послушасм педиатъра и да дам сок и пюре в 4-ти месец, но вивях че не е гоотов и спрях. На 6 месеца захраних с оризова каша, пюрета, но започнаха зъбките и тотален отказ от всяка храна за две три седмици. До към годинка не пиеше вода, но пък пълнеше памперсите повече от добре. Не ядеше много твърда храна. Но наддаваме повече от чудесно. Макар че според свекито сама на кърма детето щяло да стане малоумно, дребното се развива много бързо. Според мами правим неща които 2 годишни дечица тепърва започват да правят. Пропихме вода от шише със сламка. Все още се кърмиом и нощем и през деня доста. Но пък детенце е здарвичко, жизнено, и не мисля да спирам за момента, когато реши то, тогава ще приключи кърменето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт