Кои са кърмещите майки? (2)

• 11 324
  • 147
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
С удоволствие да се запиша и аз!
След малко проблеми, които разреших благодарение на консултантите   bouquet, се кърмим успешно вече почти 4 месеца! И за ужас на бабите "мъча" детето само на кърма без вода и сокчета!  Mr. Green

# 76
Здравейте! Аз също влизам в списъка на кърмачките,с което се гордея   Simple Smile Кирил е на 3 месеца и 10 дена, кърми се на поискване приблизително около 3 часа му е почивката от едно до друго хранене, през ноща се буди за ядене. По съвети на педиатърката около 2 седмици ,когато се будеше му давах вода ,мислейки че това ще го отучи от нощно хранене ,но забелязах ,че няма да стане тази и се върнах към моя си метод. Сега се кърмим и вода не пием ( забелязах ,че я пие само когато е време за хранене)няма смисъл просто , на 2 месеца и 10 дена беше 6 кг и 60 см. Скоро ще видим данните за третия месец. Нямам предишен опит и впечатления ,сблъсках се с майчинството и отглеждането на дете много неочаквано, не знаех какво се прави ,кога се преобува, кога се храни, как се преоблича , до такава степен не бях компетентна и до последно си бях така  Embarassed просто бях решила ,че сина ми ще подскаже какво иска от мен , а и някак си в природата ни е на нас жените, най-вече кърменето се оказа най-великото усещане за мен и него..... страхотно е  Grinning

# 77
  • София
След пълното фиаско с кърменето,което преживях преди 5 години,сега съм много,много щастлива,че кърмя второто си дете.
Предният път,за голям мой срам не бях прочела нищо и се доверих на педиатъра,който на 8-мия ден ми каза:"Нямаш кърма,ще играе шишето със сигурност."
И аз слушам и изпълнявам Embarassed

Сега съм в другата крайност Embarassed,хич и не се доверявам на педиатрите.Чета,питам,искам второ,трето мнение.

Искам да благодаря на консултантите по кърмене.Момичета,  bouquet  bouquet  bouquet Hug

ха, ха хаааа и аз така-разликата между мойте е 6 години, само в това се различаваме с теб и продължавам да кърмя с все сили второто вече почти 1,9г. и няма да спираааааам!!!

# 78
  • София
Още преди да забременея не съм имала съмнения дали ще кърмя, но все пак имах притеснения дали "ще имам кърма, дали ще стига на бебо" и т.н. насадени предубеждения. Благодарение на този под-форум и момичетата от ЛЛЛ с малчо се кърмим вече 4 месеца и половина, със своите възходи и падения, но без съмнения и неувереност, без схеми и режими (за ужас на баби и стринки Simple Smile). Благодаря Ви, че Ви има!

# 79
Детето ми е на 9м. и половина. Кърмим се успешно за сега. Захранен е на 5м.  Peace Заместено хранене имаше на 6м. и половина. Но то заместено е силно казано, защото давам да суче, когато пожелае.

# 80
  • София
Да се запиша и аз Simple Smile Кърмя отскоро (почти 2 месеца вече), първоначално беше бая трудничко, но с помощ от акушерките в болницата и консултантите на ЛЛЛ, сега нещата са ОК. Остана само да разкараме силиконките и всичко ще е чудесно Simple Smile

# 81
Продължаваме да се кърмим вече почти 6 месеца. Само кърма и нищо друго, а когато навършим 6 месеца ще се захранваме, не мисля да замествам млечно хранене с друга храна скоро време  Mr. Green

# 82
Привет и от една кърмачка от 3 месеца и 5 дни.Давам мляко когато поиска и също мисля да си остане млечното хранене с кърма до когато мога Simple Smile

# 83
    Запис от 2-ри път кърмачка.  Peace Simple Smile
    Детенцето е на 1 г. и 2 месеца.Кърми се много активно,особено през нощта.На поискване ,естествено.  Simple Smile

Стискам палци за всички начинаещи кърмачки да продължат кърменето толкова,колкото сметнат за необходимо.  Hug

# 84
Кърмя малката си дъщеря на поискване повече от 9.5 месеца, особено вечер  Laughing Не мога да кажа, че имаме заместено хранене, хапва по-малко и наваксва с кърма. Развива се чудесно и физически и нервно-психически и продължаваме напред...с кърменето. Кърмих голямата си дъщеря 1 година и 3 месеца и от опит съм убедена в предимствата на майчиното мляко най-вече за бебето, а също и за майката. Майки, кърмете дечицата си и със сигурност ще им дадете най-добрия старт в живота.

# 85
  • При децата ми
Записвам се и аз в темата. Кърмя дъщеря си от самото и раждане. Heart Eyes Peace За мое съжаление първият път почти не можах да кърмя /около три месеца само/ и сега с второто го отчитам, като голяма грешка. Кърмя я когато поиска и когато сме вкъщи. Simple Smile

# 86
  • На високо
Да взема и аз да се запиша, като кърмачка за втори път. Ех, опитът и най-вече информацията са голяма работа! Първото си дете кърмих почти до годинката, което не е чак толкова зле, но можеше да продължим доста повече, ако знаех това, което знам сега. Тогава не кърмех на поискване, замествах хранене след хранене, додавах АМ и съвсем закономерно детенцето се отби.
С второто си дете, което вече е на 2г и 3м. се кърмим и до сега и краят още не се вижда. Откакто се върнах на работа, а тя тръгна на ясла, суче доста по-малко на брой пъти и смятам, че кърмата ми намаля. Хем ми се иска вече да се отбие, че набезите й нощем ми пречат да се наспя, хем не ми се иска да загубя скъпоценното, само наше си преживяване, което ни дава кърменето...

# 87
   Много приятна темичка....ние се кърмим вече близо 9 месеца, въпреки грешките в самото начало, които допуснах, въпреки, че по време на бременността четох и се информирах подробно за кърменето.
   Нямам обяснение, защо, като ни изписаха от болницата, аз дохранвах с АМ  близо две седмици...голяма глупост от моя страна, дължаща се на стреса предполагам /първо детенце ми е, родено чрез спешно секцио/.
   Нооооо....сега си се кърмим, аз съм много щастлива от този факт, и си мисля, че ще ми е мъчно, като дойде време да се отбиваме..т.е като се случи това.

# 88
  • Cyprus, Пловдив
Здравейте и от нас,само на кърма сме,всъщност синът ми е опитвал само веднъж АМ в болницата,дори след изрична моя забрана  #2gunfire #2gunfire #2gunfire не мисля да захранвам скоро,за ужас на свекърва,лели,чичовци,братовчеди (от страна на мъжа ми)  Mr. Green

# 89
И аз да се запиша в темичката. Изключително на кърма сме, АМ е поемал само първият ден в болницата, но го повръщаше веднага и после хапваше от на мама коластрата (течеше ми още от 7 месец на бременността). Сега не приема нищо друго освен мойто млекце - нито чайчета против колики, нито изцедена в шише кърма. Което много ме радва, детето просто държи на връзката 'кожа в кожа'. Вече сме на три месеца, също имам намерение да отложа захранването докъм 6м (за ужас на таткото, свекърите, тетките и т.н.). Силен радетел на кърменето съм и кой каквото и да ми говори - връзката между майка и бебе по време на кърменето е неповторима! В началото имах зверски проблеми с рагади, на два пъти до кръв, само майка със силно разранени зърна знае каква болка е, докато детето направи вакума, писъци и виене. Имах плоско зърно на едната гърда, докато ми го извлече и ми се втвърди пак болки и борба. Имам хиперлактация и докато ми се изрегулира млякото (отне ми 3 месеца, не че пак не струи) и детето да почне да изсуква по-голяма струя беше ожесточена борба и давене с гърдите. Но с желание и малко повечко настоятелност всичко се постига и съм на мнение, че почти всяка жена с наличието на повече инат и търпение би могла да кърми успешно дълго време!

Общи условия

Активация на акаунт