Силиконови форми за кекс

• 1 919
  • 5
  •   1
Отговори
  • София
Проблемът ми е с почистването. Купих си една кръгла, голяма, ръбеста - кексовете стават чудесни, но след изваждането все си има полепнало по тавата и трябва да изтъркам всяко ръбче, което ми идва в повече. Пробвах в съдомиялната, поизми се, но не съвсем добре. Бях чела в нета, че преди първата употреба се маже с олио, намазах, залепна си. Следващия път не мазах с олио - пак залепна. Снощи пак правих - пак намазах с олио - същия резултат.
Кажете, бъркам ли някъде или така е с всички? Четох едни мнения, че само "обелваш" формата и по нея не оставало нищо. Така ли е?

# 1
  • София
Моята я мажа с олио и посипвам с брашно, както си знам от преди. Но последния път само намазах с олио. До сега не ми е залепвала изобщо. Незнам марката - кафява е.
Моного хубаво се отлепват. Дори се впечатлих първия път. Аз го изваждам от фурната, оставам малко да изстине, колкото да се държи, и внимателно огъвам формата да се отлепи от кекса. Оставам още да до изстине и после го вадя на пълно.
Не съм имала проблеми, докато с една метална форма за мъфини с незалепващо покритие се измъчих, като тебе. Мазах с масло, с олио, с брашно, все залепва. Явно си е скапана.

# 2
  • Майнатаун
И с моята форма до сега не съм имала проблеми.Аз си я купих от един магазин за професионална сладкарска посуда,малко по-скъпи са но са много качествени.Също така си бях поръчала от ebay едни за мъфини....олеле няма такава мъка с тях ooooh!, с брашно, с олио, без нищо винаги ми залепваха.
Вчера си купих едни метални малки формички пак за мъфини, сложих им мазнина и брашно и се отделиха перфектно   Peace

Ако искаш мога да дам сайта на магазина на лични Simple Smile

# 3
  • Sofia
Моята форма си я поръчах от един френски сайт и също не залепва. Явно си зависи от материала.  Peace

# 4
  • София
И с моята форма до сега не съм имала проблеми.Аз си я купих от един магазин за професионална сладкарска посуда,малко по-скъпи са но са много качествени.Също така си бях поръчала от ebay едни за мъфини....олеле няма такава мъка с тях ooooh!, с брашно, с олио, без нищо винаги ми залепваха.
Вчера си купих едни метални малки формички пак за мъфини, сложих им мазнина и брашно и се отделиха перфектно   Peace

Ако искаш мога да дам сайта на магазина на лични Simple Smile
Да, ще ти бъда благодарна.

Аз вече доста кексове направих с моята, залепва не залепва, свикнах й. Ще си купя нова, по-нататък. Simple Smile

# 5
Не съм имала проблеми, докато с една метална форма за мъфини с незалепващо покритие се измъчих, като тебе. Мазах с масло, с олио, с брашно, все залепва. Явно си е скапана.

Аз слагам на моята форма в гнездата за мъфини едни хартиени формички (те са си точно на размер по гнездата) допълнително и изсипвам в тях сместа. Откакто ги ползвам, нищо не полепва по нея. Е, всъщност, ако някой мъфин много бухне и почне да се бори за независимост, има малко за почистване, но наистина - съвсем мъничко.

Общи условия

Активация на акаунт