Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - IV тема

• 86 882
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Аз пак да питам... Blush Това рибено масло разбрах,че е молекулярно дестилирано,но в описанието не пише дали може да се дава на дете на 5г?Някой ми го препоръча,но...
Каква е дозировката?
http://www.healthdesigns.com/now-foods-omega-3-fish-oil-lemon-7-fl-oz

# 196
  • в 1001-та нощ
Привет  Hug снощи се запознах с това прекрано представяне http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=422612.msg12275941#msg12275941 и бих искала да попитам - има ли благоприятни и неблагоприятни обстоятелства за приемането на сусамов тахан - да бъде сутрин или вечер, на гладно или с храна, с конкретни други добавки или далеч от разни добавки  newsm78

Благодаря   bouquet

# 197
Аз на моето дете му давам едни капсулки за зрение и мозъчната функция. Така хем не си уморява очите, хем му помага да е по-концентриран в час, че е голяма блейка. На етикета пише Efa Blend for children.

# 198
tandonova79 - всяко течно рибено масло е предназначено преди всичко за деца - от една годинка нагоре.

В твоя случай - по една чаена лъжичка дневно.

a.l.e.n.a - сусамът е силен алерген, това е единствено. Впрочем, той не е предназначен за деца.

Ако не предизвиква алергична реакция ограничения няма.

Като "мазна" субстанция е препоръчително да се взема с храната.

И задължително - с рибено масло! (обяснил съм.)

# 199
  • Пловдив
Мерси,Пинки! Hug

# 200
  • в 1001-та нощ
PinkPanther    bouquet  bouquet благодаря за включването  Hug  bouquet

честно да си кажа - доста пъти изчетох ревюто - в опит да го осмисля  Blush (затрудни ме биохимията), но пък  newsm78 тъкмо ще поровя от началото за повечко детайли   bouquet

та отн. омега 3, делта ..... и абревиатурите, които имат противовъзпалително отношение .... до колкото разбрах тези ензими въздействат на омега 3 и омега 6, с предпочитания към  омега 3  Heart Eyes

въпросът ми - аз ползвам това http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-Omega-3-6-9-1200-mg-180-Softgels/325?at=0 - има омега 3, омега 6, омега 9 и масло от пореч

до колкото разбрах - не е проблем, че освен омега 3 и масло от пореч има и оммега 6 и омега 9 - няма проблем да ги приемам заедно

като дневна доза тахан си предложил 20-50г - това имаш ли идея колко е  newsm78 (2-3 ....5 супени лъжици  newsm78 ) и лъжиците са различни, но - ориентировъчно

за алергиите - от сусамки, халва, храни със съсам - няма проблем, дано не отключа нещо, но ще пробвам  Hug Heart Eyes

# 201
a.l.e.n.a - предпочетанията на делта 6 десатуразата към омега-3 се проявява когато присъства алфа линоленова к-на. Още една причина да избягваме ленено масло.

Относно делта 5 десатуразата (която би преобразувала дихомо-гама линоленовата к-на в арахидонова), винаги соча, че ГЛА трябва да се пие заедно с рибено масло.

Омега-9 мазнините не участват в горните схеми.

За тахана - има много деца с алергии, но възрастните са малко.

Ако една супена лъжица е 15 мл, значи две лъжици стигат.

bg Код за 5 $ отстъпка в iHerb: XIX862 afwitch

# 202
  • в 1001-та нощ
Благодаря   bouquet

аз за себе си го предвиждам, за сега и освен ако мъжът ми не прояви интерес  newsm78

Ех  Sad сега видях, че в моите има ленено масло не пия  Cry нали вече разбирам повече  newsm78

явно ще взеам кофата, масло от пореч и с тях да започвам сусама  newsm78

Изчетох 1 тема - началните постове (първите страници)  newsm78 дори мисля, че ако се връщам да препоричтам периодично -ще откривам все нови неща ... и ще има някакъв момент на натрупване на "знания", преосмисляне  Peace Heart Eyes

Маслото (краве), понеже е твърдо - как се оценя, като полезност  newsm78

Също се чудя  newsm78 течната сметана за готварски цели (тази, която не е заквасена и е гъста)  newsm78 как се оценя  newsm78 може би трябва да чета на опаковката  newsm78

# 203
Аз на моето дете му давам едни капсулки за зрение и мозъчната функция. Така хем не си уморява очите, хем му помага да е по-концентриран в час, че е голяма блейка. На етикета пише Efa Blend for children.В тях има рибено масло, витамин Е, който съм чувала, че е важен за очите, и масло от вечерна иглика. За маслото четох някъде в нета, че съдържало много от онези полезните мастни киселини, разните омеги, които не можело да се набавят с храна.

# 204
a.l.e.n.a - за кравето масло - изобилства от наситени мастни киселини и става за печене на сладкарски изделия.

Но! мазнините в кравето масло са само 62 %, останалото е вода.

-съдържа холестерол

-съдържа (2-3 %) от една транс- мазнина (не я помня).

Изобщо - използвайте го само за сладки.

katerina22 - вит. Е се добавя във всяко рибено масло, за да го предпазва от окисление.

Каквото и рибено масло да даваш - все е от полза.

# 205
Открих един любопитен продукт на Natures Way казва се Неуроминс  DHA  извлечен от морски микроводорасли.Интересното при него е ,че приеман по време на бременност подпомага развитието на очите и мозъка на плода.След раждането попада в кърмата и повишава съдържанието на DHA в нея.

# 206
Всяка DHA, независимо от прроизхода и участва в изграждането на мозъка, а една част под възействието на ензимите COX и LOX се метаболизира до т.н. резолвини - еквивалент на ейкозаноидите.

Описаният продукт може би е обогатен с повече DHA, но метаболизмът е същият.

И не пропускайте цената.

# 207
Pinki, можеш ли да коментираш  Звездичките за деца на Валмарк. Съдържа:

рибено масло 250mg
Омега 3         175mg
DHA               125mg
вит. C            37.5 mg
Вит. А(ретинил палмитат) 500µg
Вит. Д(холекалциферол)   3.0µg

Кое е по-добре това или Ескимо Кидс?
Давам и един сироп с витамини, който също съдържа вит. Д-2.5 mcg.
Не знам какви са тези различни мерни единици. Написала съм дневните дози и от двете. Това много ли е според теб или мога да давам и двете или да търся витамини без вит. Д.
Трябва ми нещо, което се купува от аптеката от България, а не се поръчва. Цена без значение.

# 208
Я да се разпиша и тук Simple Smile

Soleil*
  аз съм за Ескимо-кидс! Я сравни:

Състав:     в 5 мл. Ескимо-кидс се съдържат:
Омега-3 мастни киселини                                                          1200 мг
От които:
ЕРА                                          (ейкозапантенова киселина)    410 мг
ДНА                                       (докозахексаенова киселина)    280 мг
АLA                                        (алфа-линоленова киселина)    230 мг
Витамин Е                                                                                           6,7 мг
Омега-6 (линолова киселина)                                                   500 мг
Омега-9 (олеинова)                                                                     1400 мг
Витамин Д                                                                            200 IU (5 мкг.)
Витамин Е                                                                               10 IU (6,7 мг)

# 209
Пинко, някаде в темите беше обяснил че не се препоръчва прием на рибено масло заедно с разреждащи кръвта лекарства ?
Последно си взех това
http://www.iherb.com/Nordic-Naturals-Omega-3-Purified-Fish-Oil-L … ft-Gels/4204?at=0

Общи условия

Активация на акаунт