Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - IV тема

• 88 555
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Аз също щях да попитам за лятото. Но също и дали наблюдавате изостряне на апетита при вас и децата ви.
Аз на моите давам Коластра и Рибено масло от около месец и отскоро само за ядене мислят. За дребосъка (21м) много се радвам, защото трудно се хранеше от половин година, но за големите - не съм сигурна.
А тъкмо бях решила да поръчвам и за родителското тяло, но само това ми липсва на този етап. Разколебах се.
Наблюдения при вас?

# 586
  • Somewhere over the Rainbow
Аз също щях да попитам за лятото. Но също и дали наблюдавате изостряне на апетита при вас и децата ви.

Никаква промяна няма в апетита ми, откакто приемам рибено масло Peace, а поначало съм си апетитна ( и аз се страхувах от същото Grinning). Обаче месечният ми цикъл стана доста по-обилен #Cussing out. Но може би това сега е нормалното ми състояние, а преди това не е било Rolling Eyes.

# 587
И по отношение на апетита и по отношене на цикъла - различно бива. За рибеното масло лято и зима няма, важно е колко е пил човек през последните 6 месеца.

# 588
  • София
PinkPanther, да считам ли, че само на млади мами отговаряш  Wink Писах ти на лични, ама ни вопъл, ни стон  Rolling Eyes Ако съм те затруднила с въпросите си - кажи, но не очаквах, че ще остана без отговор точно от теб...

# 589
мама Меца - Напоследък много не подбирам... Mr. Green

Впрочем ако ми зададеш въпрос в темата, ще получиш отговор мноого по-бързо. Тъй като доста време ме нямаше, са се натрупали доста лични въпроси. С отговорите съм стигнал до края на декември. Въпросите в темите за мен са с предимство, а и личните са много (ама много) по-дълги и обстоятелствени, но аз стискам зъби и лека по лека ги отмятам.

Та зареди се с търпение...

В интерес на истината досега нито сред по-младите, нито сред по-зрялите... Mr. Green

# 590
  • София
PinkPanther, трябваше да съобразя, като гледам каква навалица е около теб  Blush

Пия рибено масло от черен дроб на треска. Самоизписах си го заради остеопорозата. А и калцият ми в кръвта е увеличен, каквото и да означава това.

Има Атлантик Ойл на Аctavis и някакво вносно Geo Cod liver oil. Избрах второто.   
Обаче като чета твоите препоръки май в моя случай ще трябва да гълтам по половин блистер наведнъж . А и въобще има ли смисъл  newsm78
Отделно си правя бъркоч от сусамов тахан и смляно ленено семе  ooooh!

# 591
Не следя темите съвсем подбробно, но все пак, не си спомням дали сте коментирали евентуалната полза от рибеното масло за хора със сърдечни проблеми - високо кр. налягане.

Специално за кр. налягане се рекламира маслото от  ленено семе. Какво ще кажете - според вас то по-подходящо ли е от рибеното?

# 592
мама Меца - има нещо парадоксално - когато калцият в организма е малко, той се отлага в меките тъкани, не в костите. Ти си от София, значи калцият ти е малко. Това е лошо.

Калцият се изчиства от тъканите:

-с калциеви антагонисти (**-дипин)

-с помощта на вит. К2

Препоръчвам ти второто.

Когато пзаруваш добавки от родните аптеки, ти режат главата от кръста. Затова пазаруваме от оня сайт. И сме на далавера.

ето това струва 9 долара:

http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Cardiovascular-Support-200-Softgels/323

Ленено семе можеш да пиеш ако хормоните са ти в ред и нямаш естрогенова доминация. Защото лененото семе е тъпкано с фитоестрогени!

blueeyes - рибеното масло е отлично за сърцето. Тъй като разрежда кръвта, смъква и кръвното.

За лененото семе (а и масло) писах по-горе. 

# 593
Pinko мислиш ли, че мога да давам от прословутата кофа омега http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Molecularly-Distilled-Cho … 00-Softgels/18104 по една таблетка на дете на 5г. Няма проблем с глъщането им

# 594
Купих си кофата на Нау с Омега 3 и започнах да пия 2х1, но прочетох, че при завишени НК клетки се изписват, като съпътстващо лечение високи дози Омега /8 капсули/. Тъй, като моите НК клетки са завишени, а все още не е дошло време за лечение преди следващия ми опит ин витро, аз си самоназначих по-висока доза Омега 3 и започнах да пия по 4 капсули. Дали да не увелича още?  newsm78
Пинко, имаш ли мнение по въпроса?  Praynig Praynig Praynig

# 595
danj - можеш да даваш и една, а и две капсули, стига да може да ги гълта.

pi_pi - Няма проблеми, дозите които препоръчваме са за профилактика, не за лечение.  Над 10 капсули действа слабително (като рациново). Други проблеми, няма.

# 596
pi_pi - Няма проблеми, дозите които препоръчваме са за профилактика, не за лечение.  Над 10 капсули действа слабително (като рациново). Други проблеми, няма.[/color]
А, дали имаш мнение по въпроса за влиянието на Омега върху НК клетките?  Praynig

# 597
  • Варна
Аз искам да питам дали при приема на рибено масло се прави почивка?
Дъщеря ми пие Ескимо от началото на януари, вече сме на второ сиропче.

# 598
Не,няма почивка - пие се целогодишно.Изключение правят маслата от черен дроб,които се пият само зимата,през другото време пак се приема стандартното.

# 599
  • Варна
Не,няма почивка - пие се целогодишно.Изключение правят маслата от черен дроб,които се пият само зимата,през другото време пак се приема стандартното.
Благодаря, само Ескимото пием Hug
Давам и едно сиропче за имунитета, но то не е с масло Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт