Отговори
# 195
Честита първа месечинца на сладките бебчовци - Калина, Владимира, Карина, Калоян, Константин  Hug
Peace  bouquet

Мами на момиченца какво правите при надути гърдички? Не да зачервени, но като ги пипна сякаш са надути на топченца.

# 196
  • София
ДОБРО УТРО Simple Smile
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА РОДЕНИ ДНЕС  Hug
Честита първа месечинца на сладките бебчовци - Калина, Владимира, Карина, Калоян, Константин  Hug
Мамчета,някъде по-назад бях чела,че имяа бебчета с бебешко акне по лицето,как го третирате?И Симонка има и се чудя да мажа или не и ако да с какво Thinking

# 197

Мами на момиченца какво правите при надути гърдички? Не да зачервени, но като ги пипна сякаш са надути на топченца.

Нашата док каза да не правим нищо. Това била нормална реакция след раждането и в никакъв случай да не ги масажираме.

# 198
И нашата докторка каза нищо да не правим за гърдичките, сами би трябвало да се оправят  baby_neutral

# 199
  • София

Нашата док каза да не правим нищо. Това била нормална реакция след раждането и в никакъв случай да не ги масажираме.

подкрепям  Peace

# 200
Честита месечинка на "наборите"  Laughing.

Докато писах са ти отговорили, ама нищо и аз да кажа. Аз нищо не ги правя. И на Анетка и бяха така понадутички, ама с времето сами се оправиха.

Мамчета,някъде по-назад бях чела,че имяа бебчета с бебешко акне по лицето,как го третирате?И Симонка има и се чудя да мажа или не и ако да с какво Thinking

Аз не ги мажа с нищо. Веднъж на ден почиствам лицето само с преварена вода.

Да ви питам нещо друго /може да сте го обсъждали, ама нямам време да ви следя редовно  Blush/, слагате ли вече бебоците в шезлонг? Аз от вчера слагам Карина, защото останах без кръст да я разнасям  Tired. В кошарата не иска да стои, но в шезлонга и харесва, даже одеве заспа в него и сега още спи.

# 201
 Peace  bouquet

[/quote]
Ако са твърди и се подуват някои правят компреси с риванол

Аз да ви питам вземахте ли от педиатрите си някакви бележки за ваксини дето искат от социалните за еднократната помощ. На какъв принцип се дават като те практически ваксините са бити в родилното?

# 202
  • ул. "Мечтание"
Добрютрю!
Днес се излюпихме рано... по нашите критерии. Чакам сега Искрен да се събуди да го нахраня и отиваме към Нови пазар на РД на дядо ми. Утре се прибираме обратно.

Към дамите със секцио - кога започнахте да правите коремни преси, аз още се колебая /притеснявам се да не си навредя нещо/

Много бързаш! Simple Smile Говори с лекаря си кога можеш да започнеш да тренираш коремните мускули, независимо, че се чувстваш добре си претърпяла сериозна коремна операция. Peace

Нищо не се прави, не трябва да се пипат. Хормонално е, така се чистят от хормоните от раждането, и до месец някъде ще отмине. Искрен също е с подути гърди, даже в началото като се подуха от едната течеше мляко.
Бебешкото акне също е такова хормонално чистене и нищо не се прави.

Искрен го слагаме в шезлонга. Като сме при баща ми там ми е много удобно да го разнасям из стаите с него без да го будя. Иначе тук, във Варна, не ми е нужен и съм си го оставила там.

# 203
  • София
за бебешкото акне четох в една тема, че не бива да се маже с цинкови кремове, а най-добре е даже да не се маже с нищо, в краен случай при суха кожа може с някой овлажняващ крем.
и ние май сме се сдобили с такова заедно с онази алергична реакция от шампоана... абе направо му е ужасяващо лицето на иван  Tired

# 204
Благодаря ви момичета за отговорите.
И аз си мислех, че не трябва да се пипат гърдичките, но свекърва ми дава акъли да сме ги масажирали леко с което аз не съм съгласна.  Crossing Arms
А педиатъра каза, че ако много, много се подуят можело да им сложа компресче с риванол, но само това. Ха сега де.

kamelia_petkova, не ви ли дадоха от родилното една имунизационна карта? На нас ни дадоха и там е отбелязано какви ваксини са и бити. Не знаех, обаче , че трябва и на социалните да се даде, от какъв зор им е на тях?

# 205
  • София
Аз слагам Симонка от 2рата седмица в такава самолюлееща се люлка,на батерии,ако се сещата,то столчето и е като шезлонг и мисля че и е удобно,но не я държа прекалено дълго,по 15-20минути макс.

# 206
За гърдичките : нашата педиатърка каза компреси с риванол ако са много надути ( за мое успокоение  Simple Smile ).
За имунизациите: от социалните не са ми искали документ. При нас бяха описани в епикризата и педи ще ги нанася в картона.

Аз все едно не съм гледала бебе, взех че претоплих Кали и сега сме с обрив от претопляне, наред със сухата кожа.

# 207
добро утро в събота!
ние вчера бяхме на консултация. станахме на един месец Simple Smile
лекарката, която заместваше моя предиарът доста ме поизнерви (и то при положение, че аз съм бая спокоен човек). Дара се роди 2, 840 и 47 см., вчера беше 3,610 и 50 см. била нисичка и дебеличка!а детето изобщо не е дебело, дори няма коремче, аз се притеснявам, че е слаба, ноооо "по таблицата" трябвало да се качват 200 гр. на всеки сантиметър! и Дара понеже има само 3 см. трябвало да качи 600 грама, пък тя имала малко отгоре...вие чували ли сте такова нещо?

сдобихме се и с обривче по лицето. според същата педиатърка били запушени потни пори и щели да минат от самосебеси, ама много ме дразни да я гледам такава пъпчива и да не правя нищо...

# 208
  • София
Бебеш имаш и моите стиснати палчета и положителна енергия. fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Хубаво е, че си толкова позитивна, това означава 100% успех  Wink

Тя от коликите се свива много и докато суче захапва силно и много болезнено.

И ние го имаме този проблем. И моя Борис като го почнат коликите и започва да ми тегли гърдата както я е захапал. Резултата - все по-болезнени зърна и съответно го махам от гърдата по-рано от предвиденото ...

# 209
Здравейте и от мен.
Честито на всички месечинки.
Бебешондел,  Hug

за обривите- Емил има бели точици(още ги има) и на мен ми писна да го гледам така, не изчезват засега.
Излязоха му вчера и червени ....пъпчици,днес са по-розови. Дали е обрив т нещо,което съм яла, незнам.мацнах ги с бочко снощи.

Подутите гърдички ми каза педиатърката че е от женските хормони,които преминават през кърмата.

От педиатърката взех служебна бележка,в която пише и какви ваксини са сложени, та тази бележка таткото я занесъл в АСП(агенция за соц.подпомагане) за еднократната парична помощ за раждане.

Пепита, с тези забранени изкушения,които слагаш и ни черпиш, ми потекоха лигите......ни шоколад ям, ни алкохол пия, кафе по-слабо

Общи условия

Активация на акаунт