Отговори
# 255
  • София
Момичета ,кажете,колко време се дава вит.Д на бебоците? Нашата педиатърка ми каза, че се давали 1 г. за зимните бебета и през зимата за летните.
И (не ми се смейте) как разбирате че трябва да преминете на следващ размер пелени  Embarassed хич не е смешен въпроса ти и мен ме интересува същото

Бебешондел, стискам палци  Hug

Забелването- при баня забелвам леко, но без да насилвам, само до където може.

# 256
  • Пловдив
Aniper, welcome Хайде, че пловдивския отбор засега е малък!
megsy, моята докторка каза, че месец след операцията вече може всичко, но аз питах конкретно за кростренажора.
Подутите гърдички на момиченцата (може и капчици да се появяват), както и течението отдолу са от женските хормони, които ние сме им предали по време на бременността и скоро ще се оправят, така бях чела.
kakadaka, аз от вчера слагам Габи в кошницата за кола, за да я люлям - харесва й и я оставям по няколко часа. Педиатърът каза, че формата е изчилслена много добре и няма проблем да я оставяме дори и повече време.
Пъпчици има около по слепоочието, дори са толкова много и нагъсто, че все едно и е твърда там кожата. Има също и по вратлето, те били от претопляне. Предписаха ни Локоид Липокрем .
Смяна на номера на памперсите - все по-силно се очертават гънките на памперса и примерно все повече се отдалечават лепките на коремчето ...  newsm78

Да са ви казвали, че Деавита се дава 30 дни  , после се спира за 7 дни и после пак 30 и т.н. ??
Поздрави на всички  Hug

# 257
Сакси, много мерси  Hug Изобщо не ми беше идвало на ум, че може да е опасно.Не, не съм сигурна, че е конюктивит, не го е преглеждал лекар още.Утре ще ходим.Пак благодаря  Hug
А за запушено каналче знам, че само масаж помага.  Rolling Eyes

# 258
Само да кажа и аз за секрета от очичките - и ние имахме такъв, само на едното око - по съвет на педиатърката го промивах няколко дена с лайка и ни мина  Peace

# 259
  • Пловдив
Да са ви казвали, че Деавита се дава 30 дни  , после се спира за 7 дни и после пак 30 и т.н. ??
казаха ми да се дава по 1 капка на ден, НЕ повече от 3-4 месеца.

Аз си имам проблем с дясната гърда и затова вдигнах температура  Cry. Ама сама съм си виновна днес ходих по дълго време с едно боди с банели и то ми направи възпалението. И предния път пак така на тая гърда си създадах проблема Close  почнах компреси, ленено семе, утре ще си купя лецитин и после пак ще пиина един панадол......

Приятна вечер, спокойни и спинкащи бебета  Hug

# 260
Честита принцеса Никол на Шана!   bouquet Да е жива и здрава и да носи много радост на мама и тати, а на мама- бързо възстановяване и лошите спомени да са зад гърба й!    Hug

Честити месечинки на всички бебенца   bouquet

Бебешондел, браво за силата, която проявяваш! И от мен стиснати палци и съм сигурна, че всичко ще е наред!  Hug
.
И аз имам въпрос към нашите консултанти от ЛЛЛ. Извинявам се предварително за дългите обяснения.
Не съм сигурна как точно да дефинирам проблема и дали има такъв, но ситуацията е следната: На 11 дни сме в момента, родихме се голям мъж- точно 4 кг, понеже в крайна сметка се наложи да родя със секцио, го бяха захранили с АМ, но това по никакъв начин не ми създаде каквито и да било проблеми- още от втория ден, когато ми го дадоха, го слагах на гърда, за да стимулирам лактацията, тръгна си кърмата, бебето е страшно лакомо и още в родилното отказваше шишето с АМ и търсеше гърда. Първите дни свали 300 гр, последният преди да ни изпишат е качил 60 гр. и в крайна сметка ни изписаха 3760 гр. Дотук добре, но от няколко дни бебето иска да яде постоянно, като имам предвид през час- час и половина, рядко може да издържи до два часа. По- дълги паузи за хранене прави през нощта- на 3-4 часа. Рядко памперсът е чист , т.е бебето ака почти след всяко ядене, също така винаги е обилно намокрен, когато го слагам на гърда го чувам да преглъща, и от тези фактори съдя, че кърмата му е достатъчна. Но пък постоянно ми заспива на гърда и може да прекара часове така, аз се опитвам да го будя, но реално времето, в което суче активно е не повече от 10-15 мин, ако го оставя в ръцете ми, може да спи с часове,  ако се опитам да го оставя в леглото, се буди и почва да плаче, да си хапе ръчичките и изобщо цялото му поведение подсказва, че търси гърда- и това, че се случва през час, час и половина, направо ме води до отчаяние, нощем спи между нас и пак му давам гърда като сме легнали и двамата, защото това е единственият начин да поспим, а да не говорим, че болката в зърната ми е просто неописуема, направо ми иде да крещя, като засуква  Sad
 Много ще съм ви благодарна, ако ме насочите къде е проблемът в тази ситуация, благодаря предварително и се извинявам за дългия пост   bouquet

# 261
от нета цитат: "ПОСТАВЯНЕТО НА КЪРМА В ОКОТО-ТЯ Е ИДЕАЛНА ХРАНИТЕЛНА СРЕДА ЗА РАЗВИТИЕ НА БОЛЕСТОТВОРНИ БАКТЕРИИ-ОСОБЕНО НА СТАФИЛОКОКИ И СТРЕПТОКОКИ,КОЕТО Е МНОГО СЕРИОЗНО.ЗНАЯ,ЧЕ МНОГО ЖЕНИ НА ВЪЗРАСТ СЪВЕТВАТ МЛАДИТЕ МАЙКИ ДА ПОСТАВЯТ КЪРМА В ОЧИТЕ НА БЕБЕТАТА,НО ПОВЯРВАЙТЕ ТОВА Е НАРОДНО САМОЛЕЧЕНИЕ,КОЕТО МОЖЕ ДА КОСТВА ЗРЕНИЕТО НА БЕБЕТО ВИ!"

Мацки, аз не знаех нищо по въпроса за забелването и откакто онзи ден педиатърката ми каза и показа как да забелвам, го правя редовно. Навредила ли съм му вече?  Confused

хмм, наистина лекувах преди години успешно - и за ден, ако не ме лъже паметта, ечемик на окото при мен, конюнктивит при малкия, да не говорим, че и херпес. НО! след като има и аргументи против такова лечение на възпаления на очите, вероятно повлиява само някои очни състояния.

за забелването - ясно си спомням, че не се отваря пишлето толкова рано, може само съвсем леко да се дръпва нагоре препуциумът, применро веднъж седмично. след време вече се отваря хубаво (говоря от неприятен опит, защото ние направихме фимоза на 7 г. (не е страшно чак, и не, не се наложи операция, у дома си го оправихме детето)

Бебеш, изметох си кутията.  Hug

# 262
  • София
така и не можах да разбера, а вече доста се притесних, аз сега навредила ли съм му вече на дребния? вече сигурно повече от 10 пъти съм му го забелвала, докъдето може, разбира се.  ooooh! много съм смотана, ама то лекарката така ми каза  Confused
какво да правя сега?

# 263
абе извинявайте за интимния въпрос, но как успяхте да се видите вътре? Thinking
аз като се гледам отвън всичко си е по старому, няма никаква разлика.
мен повече ме притеснява, че не съм видяла да падат конци, а мина месец от раждането...

някой питаше защо АМ при жълтеница. на мен в болницата ми казаха, че кърмените бебета я влачат по-дълго, можело да стигне и до 2 месеца. факт е, че моето АМ бебе от близо 10-ина дни е вече супер бяло. дори днес баща й като я изведохме се шашна, че била бледа и докато ми обясняваше колко е "пребледняла" и възкликна "а! ма то и ти си такава!" е здрасти! няма на кого да прилича:-))))

а я ми кажете за тези секрети от очите - какви са на цвят? окото затворено ли е или не? и каква е разликата в симптоматиката между запушено каналче и конюнктивит?

# 264
  • София
Конюктивитът е силно заразен и до няколко дни, максимум седмица се заразява и другото око. При запушено каналче няма такова нещо. Ние си го влачим сума ти време вече и си е само на едното око, а изобщо не пазя - в смисъл, че не ползвам отделна кърпа за това око и не обръщам внимание в коя посока измивам лицето (от кое око към кое)...

При нашето запушено каналче секрета е като гурел - жълт, гъст. АКо дълго време не се почиства, например нощем или ако бебето спи, може като се събуди буквално да не успее да си отвори окото, защото секрета слепва клепача. с почистване се оправя де.

уф, масажирам го уж, но не виждам да помага. спомням си, че при яна това мина за седмица, а сега тоооолкова време  ooooh!

абе никой ли няма да каже нещо за това пишле. тревожа се какво съм му направила  Blush

# 265
  • Бургас
абе извинявайте за интимния въпрос, но как успяхте да се видите вътре? Thinking
аз като се гледам отвън всичко си е по старому, няма никаква разлика.
мен повече ме притеснява, че не съм видяла да падат конци, а мина месец от раждането...
Аз си ги виждах идеално вътрешните шевове,май само най-вътрешния не се виждаше,даже сега тъкмо ходих да ми ги махат,доктора ми беше казал ако до 20 дни не паднат да отида да ми ги свалят...
За забелването-аз питах педито когато дойде след изписването вкъщи,и тя ми беше казала че е рано още и все още не пипам нищо там

# 266
Сакси, и аз да те питам ако знаеш каква е разликата между запушено каналче и конюктивит, освен че се заразява и другото око.Защото нещата, които описваш са същите и при Дани, но има и леко подут клепач и леко зачервяване отвътре и отвън.
А в понеделник е толкоооова дълго чаканата от мен фотосесия.

А за пишлео- едва ли е направила кой знае какво, защото Иван щеше да го заболи и да плаче много.Това че го почистваш и дърпаш там, докъдето може не е забелване, а си е почистване.Прави го така, но не дърпай докато го заболи, а само почиствай.

# 267
  • София
Пате, сега като каза зачервяване и се сетих, че наистина при конюктивита има зачервяване. яна имаше  конюктивит през октомври, цялата им група в яслата имаше. като дръпнеш долния клепач се вижда ясно как лигавицата е зачервена. това при запушеното каналче го няма.  Naughty  даже известно време след като капахме капките гурелите спряха, но си остана зачервено и лекарката каза да не я пускам да ясла и да не спирам капките, докато не мине.

# 268
йей, аз успях да взема душ по-дълъг от 15-минутен!!:) щастлива съм.

Сакси, едва ли сте дръпвали много нагоре кожичката, не се притеснявай, сигурно всичко е ок. то и детето реагира при повече болка. идеята е съвсееем леко да се оголи главичката и белият секрет да се зачисти. спомням си, че го правех веднъж седмично само, че ореваваше орталъка Мартин.

# 269
Сакси, съвсем ме обезкуражи Tired

Общи условия

Активация на акаунт