Отговори
# 405
Благодаря момичета, Ще се справя с болките няма начин, zнаех си аz ,че не търпя на болки  Sad
Качих няколко снимки на Никол в албумчето .Неzнам дали линка  работи
http://januarybabies2011.snimka.bg/baby/nashite-prekrasni-bebenca.557025.22409330

# 406
  • София
ама какви бузки имате, шана  Heart Eyes

# 407
Момичета, благодаря на всички, които ми отговорих за ваксината   bouquet

# 408
Мамчета, по какво разбирате, че бебетата имат запек? САмо по това, че не акат няколко дена, или като се изакат изпражненията не са кашави, а сухи, на барабонки сякаш?

Шана  Hug  Hug Hug

LadyAngel и моите бебета следобед преминават на някакви странни вълни. Стане ли 17. оо часа и се почва с лудницата. Нон стоп на циците и врещят като че ги дера... И така до припадък, към 23.00 се предават и откъртват. Коликите ли се засилват, нещо друго ли е не знам със сигурност, но е адски побъркващо и изнервящо. НЕ са гладни- но сучат като пиявици, повръщат, изнервят се, хълцат...

# 409
LadyAngel и моите бебета следобед преминават на някакви странни вълни. Стане ли 17. оо часа и се почва с лудницата. Нон стоп на циците и врещят като че ги дера... И така до припадък, към 23.00 се предават и откъртват. Коликите ли се засилват, нещо друго ли е не знам със сигурност, но е адски побъркващо и изнервящо. НЕ са гладни- но сучат като пиявици, повръщат, изнервят се, хълцат...

И ние сме така - при нас е защото и се спи а не може да заспи. Или и се разхожда, разгежда се и не мрънка....

# 410
  • ул. "Мечтание"
Шана, малката е много сладка!  Heart Eyes

Ние днес сме на ДК. И в чест на това заваля сняг.  ooooh! Мразя да шофирам когато има сняг, със сигурност ще е и заледено на места.  Confused Може пък да измъкна мъжО от работа да ни кара, не ми се ходи сама в това време...

# 411
Добро утро!
Да ви поднеса днешната закуска, кафе и чай:

И да се похваля, Кали снощи и нощес не е ревала от колики. /пу-пу-пу/ Незнам дали най-накрая се е нахранила или е от марката АМ което давам от вчера, но се надявам да продължи.

# 412
  • в Надежда-та
Добре де Rolling Eyes, последно мед може ли да се яде или не е желателно newsm78

# 413
Добре де Rolling Eyes, последно мед може ли да се яде или не е желателно newsm78

Аз си слагам в чая... Ти какво имаш предвид под ядене? Надали да омиташ по един буркан на ден Wink
Не мисля, че подслаждането с мед на един, два чая на ден е проблем.  Освен ако няма фамилна обремененост с алергия...Нека и другите кажат  Peace

# 414
  • в Надежда-та
Ми да и аз го слагам в чая, в мюслите, овесените ядки....
На ден 1 буркан ми се опира Mr. Green ама гледам, че за 3 седмици съм се справила с един голям Blush
Алергии нямаме Peace

# 415
Добро утро
pepita1973 благодаря за закуската и кафенцето.
чопи, чери, пожелавам ви всичко да си дойде на мястото.Никога не съжалявайте за решенията си.
Shanna страхотна е малката.Как се разбират с( кучето или котете).Тази снимка ми направи впечатление  Joy.
За акането ние акаме по 2 на ден (рядко) което ме навежда на мисълта ,че не е запек.
За коликите имаме си колики но инфакола съм го спряла.Мисля да минаваме на друго newsm78.Нямаме  голям ефект от него.
Момичета имам въпрос:Малкия много сумти с носленце.Това дали е запушено носле или някаква хрема? newsm78
После пак ще пиша,че малчо се бунтува.
МилаИванова как са хубавиците?

# 416
  • в Надежда-та
senedra73 почистваш ли нослето редовно Thinking аз какви неща вадя от носа на Мартинчо всеки ден  Shocked

# 417
  • Пазарджик
Добро утро и от мене!!! Благодаря за кафето имам нужда и то много!!!

Shanna
добре дошла,много сладка манинката,видя ли всеки ден и шев си заслужаваше,нали?
Много бързо се забравя и аз имах едно ужасно първо раждане /1 седмица/,но ето сега си имам още една душичка Hug
за меда знам,че не трябва да е манов /с примес от билки/на моя приятелка детенце се поду цялото/в лицето/и аз така се наплаших ,че цяла бременност и докато кърмех не съм го подушвала,а сега като се замислих  още не съм яла ,а не кърмя вече.
За нослето, и на  Нелката свири взех си помпичка на Камера /най обикновена/Чак се чудя къде в това носле се събира такова голямо нещо.
Мила според мен запека е ,когато акито е твърдо и през няколко дни ,детето се мъчи докато се изхожда и почервенява.
Времето пак се развали ,пак ще има висене в къщи ужассссс Sad

# 418
  • Пазарджик
...
И още един въпрос към ЛЛЛ:
Оправяме се с кърменето, бебето наддава добре и горе-долу има някакъв режим от 8 вечерта то към 8.30 сутринта (тя си направи режима, кърмя на поискване, но вече се забелязва някакъв режим). Проблемът е следобед, във времето от към 14 до 19 часа - иска да е на гърда непрекъснато. Суче, но за кратко време 5-6 мин., после заспива, спи 10 мин и пак иска да суче, междувременно и повръща част от кърмата (явно и идва много). Ако не и дам да суче, плаче неистово. Залъгалка не иска, а и аз не искам да и давам. Нормално ли е това поведение и ще си направи ли някога режим и следобед? (дали ще мога да ида някой следобед на фризьор  Laughing)

Благодаря!

LadyAngel,

много често бебчетата се държат по този начин следобед и привечер. Обикновено това се отдава на факта, че за тях всичко наоколо е ново, интересно и нервната им система се превъзбужда от впечатления. Съответно те търсят спокойствие и сигурност при мама, а кърменето им дава възможност хем да са близо до нея, хем да задоволяват сукателния си рефлекс и така да се успокояват. Понякога това се съчетава и с по-малкото количество кърма привечер, което е нормална реакция на по-ниското производство на хормона пролактин по това време.

Доколкото разбирам, според теб Йоана дори приема повечко и връща част от кърмата. Дали е вариант да ѝ предлагаш да суче от една и съща гърда в продължение на 3 часа? По този начин, кърмата която поема ще е по-малко, при положение, че не е гладна, а иска да се успокоява на гърда.

Движението, спокойната и лека музика също биха могли да спомогнат за успокояване.

Друго, което може да окаже положително влияние, е повече контакт кожа с кожа, като дори може да се съчетае с биологичната поза за хранене, без да е задължително да суче Йоана. Ако имаш възможност, една част от късния следобед да го прекарате легнали - тя върху теб, като може да се разголите малко и да се завиете с общо одеалце. Така дори може да поспите или да почетеш книга, да погледаш нещо по телевизията - каквото ти е приятно да правиш. Може би ще можеш да включиш и таткото привечер - много бебчета обичат да спят върху гърдите и корема на бащите си, а и това спомага за развитие на връзката между дъщеря и баща. А и това ще ти даде възможност да се отдадеш на занимание само за теб - дълга, топла, ароматна вана, среща с приятелки, фризьор или каквото ти се прави. Ние сме майки, но имаме нужда от време на време да презареждаме.  Grinning

# 419
  • Русе
Шана - много е сладичка Никол  Peace На теб пожелавам бързо възстановяване.  Hug

pepita1973 - благодаря за закуската и кафенцето.   bouquet  Аз ще взема да си направя едно сега, че два дни ме боли глава, а това при мен е показател за липса на дневната дозичка кафе  Rolling Eyes

чопи, чери - вие сте силни и знаете как да се справите  Hug

Аз носле несъм чистила, но и нищо невиждам вътре  Wink От време на време когато лапне бибата дишането й е по-различно, иначе си е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт