Веганството - да споделим опит (4)

• 43 017
  • 772
  •   1
Отговори
# 285
Бенджи, покани ме, да, но аз не бях в града тогава ooooh!

# 286
Щастливата, краставиците на Гимел са по 2 кинта бройката. Никога не са били 3 и половина Simple Smile

Заповядай във Фантастико в квартал Иван Вазов да видиш с очите си. Simple Smile Аз не преувеличавам, особено за такива неща, където са си достатъчно преувеличени. Joy

~!!!, и аз ще се включа, но му писах на лични на момичето. Благодаря, че сподели тук. Hug

Ядките и аз много внимавам откъде ги взимам. Орехи, ако нямам от някои двор - я наш, я нечий друг, взимам от пазара от човек, който са си негови. С останалите ядки повече внимавам. Кашу рядко взимам, повече бадеми употребявам. На пазара бях намерила една жена от Пловдивско, цялата продукция си е тяхна, та от там взимах и бадеми - 5 лв за килограм с черупките. А сега, благодарение на Фотина ( Hug), си имам айтовски бадемкиии... Crazy

И на мене ми беше интересно да прочета за изследванията за тези двамата.
От темата за хармония си спомням нещо, което Ескориал беше писала още в първите си постове - че не е 100 процентов суровоядец и че не се и старае и не желае да бъде сто процента еди какво си. За мене също разковничето не е да си кажеш - ето това е - само сурово - край, и да си затвориш очите за всичко останало. А по-скоро чрез суровото да си изчистиш повече организма, да стане по-фин и чувствителен и да можеш да го усещаш по-ясно как приема и как реагира на различните храни в различните им форми - необработени, леко обработени, овкусени и т.н.
И така да "усетиш" кое в каква форма е най-добро за тебе.
Например аз ядки откакто проядох сурови не мога да вкуся печени - много тежки ми идват. Честно казано - и зеленчуците и плодовете така. Но оризът и бобовите не мога да ги ям сурови, тоест покълнали.

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 13:44 от Щастливата

# 287
Стеф, мисля, че групата е пълна. А и заявките ги давахме преди 2-3 месеца. Може би, ако остава нещо от продукцията, ще може да се продава на външни хора Thinking

# 288
Жени - благодаря ти все пак, ще го мисля по-нататък, а и Бенджи може да помогне. Така и така в момента не съм в града и не знам кога ще бъда...

Аз май загубих време да преразказвам историята на "ренегатите" - май всички са прочели оригиналния линк Laughing

# 289
  • София
Аз не бях, благодаря !

Днес отново правих баницата с овесени ядки. Близо 15 години съм слагала 1 ч ч брашно към плънката, още от едно време, когато 1 пакетче кори беше малко, а 2 бяха много за една баница... Simple Smile

Половината направих с био домашното тофу, другата половина със смилянско почти био сирене . И двете са перфектни, особено заради жълтия цвят от куркума  Simple Smile Даже се "наду" при печенето и се запитах дали някой тайно не е сложил набухвател  Joy

Ще се включа за онова момиче с бебенцето, да не си помислите, че само баници са ми в главата Simple Smile

Веднъж в един студ чаках на спирката на Окръжна болница (в София) и една млада ромка се прибираше в къщи с новороденото си бебе. С автобус...А мойто го бяхме посрещнали с фанфари преди време.... Почти нямах пари , отидох при вестникарката и размених стотинки за железен лев. Дадох й го като подарък с орисване да е здраво  като тази метална пара. Тя не искаше да вземе пари, едва я убедих, че това е подарък за здраве, а не пари. Един лев... дано им е донесъл щастие.....

Спомних си сега за тях ....
Дано всеки нов живот започва с любов от околните!

# 290
Например аз ядки откакто проядох сурови не мога да вкуся печени - много тежки ми идват. Честно казано - и зеленчуците и плодовете така. Но оризът и бобовите не мога да ги ям сурови, тоест покълнали.

Същото е и при мен - забравих за печените ядки  Simple Smile. А преди любимо ми беше печеното кашу, а то е толкова тежко ...

А по-скоро чрез суровото да си изчистиш повече организма, да стане по-фин и чувствителен и да можеш да го усещаш по-ясно как приема и как реагира на различните храни в различните им форми - необработени, леко обработени, овкусени и т.н.
И така да "усетиш" кое в каква форма е най-добро за тебе.

Щастливата, за сетен път правиш обобщение, което съвпада с моя ред на мисли  Hug

.:.Stef.:. , не си загубила време с преразказването  Hug, английският ми не е добър и ме изморява четене на дълги текстове.

# 291
Днес бяхме с малкия в ресторант Живита (на Гайдурков). Мястото много ни хареса. Има 2 много мили дами, които ни обръщаха внимание през цялото време. Храната е много вкусна и ни предложиха и готвено за деня. Всичко беше без сол и поръсено отгоре с ядки (вместо мазнина), подправките са по избор на клиента. Имаше голям избор от манджи, 2 супи, салати - сезонни с различни дресинги (по избор) и супер вкусни бонбони с фурми, яди и кокос (по 2,50 - 100 гр.). Взехме си и за вкъщи даже  Simple Smile Препоръчвам го!
Ето и постоянното меню: http://jivitahf.wordpress.com/menu/ Иначе отделно си има и обедно.

Щастливата, много точно казано!  Peace

Аз честно казано давам всичко, което омалее и не ни върши работа (даже разни странни подаръци  Mr. Green) на една приятелка с бебе на около 1,5 годинки. Тя много се радва, а и аз самата съм взимала от приятелки/братовчедки.

# 292
  • София
Много се радвам, че ви е било вкусно! Свито ми беше да не би да е безвкусно и да не се утвърди този ресторант. Да му пожелаем успех!

докато си направим среща и вече Братя Грийн не е най-новия и нуждаещ се от популяризиране ресторант Simple Smile

А ако е топъл пролетен ден може ли да помечтаем за една такава среща от типа на канадските, като от снимките на Вери?
Без обаче претенции за кулинарни постижения Simple Smile
Ние сме правили рожден ден на Дендрариума на Витоша, има много хубави грамадни пеки и маси и е доста топло, почти като в София (ако има слънце)

# 293
На Дендрариума наистина е много хубаво и е някак по-топло, може би защото е и югозападен (май) склона, а обърнатите към София са повечето северни и слънцето се скрива доста по-рано  Simple Smile
Там точно пейките са много пълни, но 2-3 одеяла/шалтета също биха вършили работа (ако не е мокро). Чудна идея за навън!
Сега в неделя бяхме над Панчарево (от стената до ВЕЦ-а) се разходихме - също е много приятно за деца и беше мнооого слънчево  Simple Smile

# 294

Аз май загубих време да преразказвам историята на "ренегатите" - май всички са прочели оригиналния линк Laughing

Не си, не си...моят английски е добър, но пък ме мързи. Прехвърлих на две на три и реших, че или ще чакам някой да преразкаже ( Embarassed) или ще го чета по-нататък...та...добре, че беше ти. Hug

Аз също съм ЗА срещата да е на открито, мисля, че края на април вече ще става идеално за такова нещо. Дендрариумът е чудесно предложение, а също и полянката на Момина скала, по-нагоре по същия път. Но и Южния парк става. Peace

M_Nik , благодаря за отзивите за ресторанта на Гайдурков, аз много искам да го посетя, но не знам дали малкият ще е ок вътре за повече време... Thinking Много не се застоява в затворени пространства.

# 295
  • София

Вафли, колбаси и консерви тъпкани с ГМО

http://society.actualno.com/news_337559.html

Peace

# 296
Много странно защо са сложили снимка с био салами  Thinking В статията не става въпрос за био.

# 297
  • София
  Вери, букетите са изумителни. Цялото ви "творчество" е впечатляващо.
   Много, много полезно инфо: http://www.horemag.bg/show.php?storyid=1050853http://bioferma.bg/index.php?p=20&l=1&id=38

И поредното доказателство, че хората не помъдряваме:http://regal.bg/show.php?storyid=1048893

О, и честита Баба Марта.  Embarassed

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 20:02 от cmilena

# 298
Честита Баба Марта! Бъдете бели и червени, здрави и засмени!

# 299
На тези, които се отзоваха на апела на жената с новороденото бебенце дадох на лични координатите и, които тя ми прати.
Благодаря ви и от нейно име!  bouquet

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

Общи условия

Активация на акаунт