Веганството - да споделим опит (4)

• 43 020
  • 772
  •   1
Отговори
# 330
чудесна идея ,но не съм правила досега-има ли линк да ме упътиш  Praynig

# 331
http://www.ehow.com/how_4487971_make-sprouted-grain-bread.html

А тук освен кълнове и малко сол, не са необходими други съставки:
http://earthstar.newlibertyvillage.com/essenebread.htm

# 332
Сестра ми живее в Монреал, Канада и веднъж едното и дете било с температура. Тя решила, че може би е за антибиотик и посетила лекар. Той казал, че антибиотик може да изпише само след взимане на кръв от пръста и ако резултата покаже бактериална инфекция. Изписване на АБ без тази процедура там е наказуемо и никой не смее да го прави. Та тя се съгласила и резултата бил , че няма бактериална инфекция и лекаря не изписал нищо. Който иска да купува парацетамол, сироп за кашлица или нещо за гърло отива в аптеката и там му предлагат. Смята, че здравната система не е много добра, само спешните центрове са по-добри от нашите. Веднъж годишно аз и изпращам лекарства от Бг, включително и АБ, излизало и по-евтино.
Вчера видях, че вече има био краставици български в Билла, но една бройка струва 2 лева. А био домати не съм виждала досега. Яде ми се вече шопска салата, но ще устискам още малко...

# 333
АБ ако няма бактериална инфекция и атибиограма да каже кой АБ би свършил работа, само ще убие полезната флора. В БГ си е престопно да си изписва АБ за щяло и нещло без да се правят изследвания преди това дали наистина за бактериална инфекция иде реч.

Вери, чудесни линкове!! Аз рецепта за хляб от кълнове имам само на хартия и не е пред мен сега...

А някой да има речепкичка за сметанов сос за паста? Намислила съм да правя довечера талиатели, които са правени със спанак, а за соса си мислех на основа крема тофу и смляно кашу да бъде, но не знам какви подправки и добавки подхожкат  newsm78

# 334
Той казал, че антибиотик може да изпише само след взимане на кръв от пръста и ако резултата покаже бактериална инфекция. Изписване на АБ без тази процедура там е наказуемо и никой не смее да го прави.
Няма такова нещо...И за пръв път чувам, че е наказуемо...
Май излиза, че си измислям и лъжа...много често взе да ми се случва.... Joy

Мег, виж какво изнамерих от първата веганска тема:

- С кашу, примерно: 2ч.ч. от него, 1ч.ч лимон. Това е основното. В блендер или с пасатор се разбива на крем. В оригиналната рецепта, която сме пробвали, са дали за това количество: 3 стръка целина, 1/2 ч.ч. чушка, 1/4ч.ч. лук, по 2с.л. мащерка и магданоз, 1с.л. чесън, 1/4 ч.ч. домат. Всичко се блендира с кашуто.

С коноп, а сега се сещам и с кедрова ядка също ще стане, защото те са по-мазни и най-хубаво стават на крем.

Една друга рецепта:

1 ч.ч. кашу
1/2 ч.ч. тиквени семки (аз ползвам покълнали и изсушени)
малко сол
вода на око

Блендира се всичко, докато се получи гъст сос.

Аз си го представям от към подправки към кашуто и тофуто така: чесън, сушен домат, копър или босилек.

# 335
Не, Вери, може би във всеки град да е различно или всеки лекар да си пее неговата песен...Ти в Монреал ли си?

# 336
Да, в Монреал съм. И става дума за спешни отделения и една walk in клиника. Все за децата. На нас с мъжа ми не ни се е случвало да ни изпишат АБ. Но като цяло ние не сме от често боледуващите, да чукам на дърво. Особено последните 2 години.

# 337
Благодаря много, Вери Hug
Твоето предложение за подправките много ми харесва и ще го пробвам!!

# 338
  • София
Някой правил ли е нещо като суровите торти, но в солен вариант- да е мазно, засищащо, пикантно, вкусно и трудно смилаемо. Като за много гладен съпруг Simple Smile (че щял да почва да яде яйца...)
Ако не, трябва да го сразя с пълненото авокадо Simple Smile

# 339
Правили сме. Таман 2 торти. И съм ги давала тук. Едната е скорошна от 14- февр и без сушене. Доста тежка и мазна.

http://www.recipemagician.com/recepti/surovi-osnovni-iastia/torta-more-ot-liubov/

Има и един пай солен без сушене пак.

А при солената торта от световния ден на суровата храна сущихме блатовете. Може да минат и без сушене.

Ето за това говоря:

http://www.recipemagician.com/recepti/surovi-osnovni-iastia/span … chen-kish-s-gabi/
http://www.recipemagician.com/recepti/surovi-osnovni-iastia/sole … a-torta-bulgaria/

# 340
Момичета, благодаря ви за идеите за закуска! Мег, за 3000 калории четох от една книга за храненето на бебето и детето. Rolling Eyes

Относно изследванията на деца, тук където сме ние изследват бебетата за едни болести още в болницата и им взимат кръв от ръчичката. Моите и двете деца имаха жълтеничка, и пак им взимаха кръв отделно, за да видят какви стойности е. И урина също са изследвали на голямата, че вдигаше веднъж температура и искаха да изключат урологично възпаление като вероятност. Педиатърът ни е германец.
Като ви четох имам чувство, че живеем на различни планети.  Rolling Eyes

Вери, рецептите за тези солени торти в тази тема ли си пускала? Сега видях поста ти пак, че сме писали заедно. Peace

Тъй като четох статии за вредността на маята за хляба, ми стана интересно как стои въпросът със содата за хляб? Ползвате ли сода за бухване на тестени неща?

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 20:57 от Лурдес

# 341
Содата е ок, но в малки коичества. Проблемът е че не бухва особено с нея. Обаче за безглутенови смеси с малко лимон или една суроватка от нахут - става много добре със сода и трудно без нея.

Да доложа за сметановия сос:
- ок 100 гр крема тофу (прави се с млечно-кисела закваска и придава характерня вкус на сметана)
- ок 100 гр или по-малко накиснато за 8 ч. кашу
- 2-3 с.л.  сушени зеленчуци микс (има доста зеленаж, моркови и лук в моите) или по отделно зелени подправки - целина, макданоз и задушени лук и моркови
- вода около 200 мл
- малко зехтин
- чесън на вкус

Сушените зеленчуци сложих да се сварят във водата, като омекнаха достатъчно, вече беше останала не понече от 100 мл. вода. Кашуто пасирах със зехтин, чесън на гранули и крема тофуто, после добавих и водата от варенето на зеленчуците и пасирах до съвсем фин сос. Накрая сложих изелените подправки и зулунчуците. Чуден сос се получи!! Simple Smile

# 342
Със сода правим хляб, защото ядем малко. Скоро не сме си правили, май от 2-3 месеца.

Лурдес, там, където си чела за вредата на маята, сме коментирали и содата и кваса. Знам, че много е писано и изисква време.

# 343
За хемоглобина при болест е нормално да  по-нисък.

Я кажете мами нещо за пикочната система при деца. Май мечо грозде е добре, а? Че детенцето още се оплаква от коремче и показва, че я боли ниско. Днес като пишкаше единия път каза, че я щипе(поне аз като употребих тази дума, че и беше дискомфортно нещо след пишканто, каза да). Измих я и беше ок. Утре ще и пусна и една урина, да видим какво ще покаже.

# 344
мечо грозде е май повече за бъбреците  newsm78
за пикочния мехур-коса от царевица-по 1/2 чаена чашка за малки деца!!!
и подмиване с тетра Peace

Peace  Heart Eyes и спокойствие замайката,а може и едно валерианче  Wink ,може и една ракийка  Wink Wink -ще му мине на детето,като си научи урока  Hug

Общи условия

Активация на акаунт