За виртуалните образи и досиета

• 2 476
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • При хората, които обичам
Да допълня информацията: Годжи има двама сина, даваха ги миналата седмица в "Търси се".

Оказва се, че знам много факти, но паметта ми е станала неуслужлива. Едва след репликата "Ама как да не помниш, Драган е еди-какъв-си и работи еди-къде-си" аз възстановявам досиетата и на Драган, и на Драгановица и на малките Драганчовци.

За форума е същото - помня много теми, много реплики, но за авторите ми трябва припомняне.

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 11:32 от ДеВ

# 16
Да, има няколко във форума, запомнящисе и с лошо, и с добро, но не им знам житието и битието, защото не ме интересува. Т.е. не чета всичко, което е написал този човек, а просто ако попадне в моите интереси, го прочитам.
Но пък не може да се отрече, че има и форумни десятки, от които, както казва Ivonska човек не може да се отърве. Но и тях не помня, понеже не ги чета. Simple Smile
Но помня събития във форума, без да съм на 100% сигурна в точните участници.
Има и някои отврати, които помня с никовете и събитията, които те са си разказвали.
Има и хора, на които се възхищавам искрено, без да съм го споделяла или да съм участвала в техни "прояви".

# 17
За форума не мога да отговоря с да или не. Иначе, за разни хора, които познавам или ми е споделяно- помня всякакви подробности. Голяма част от моите пациенти много обичат да си разказват животите/и не само моите- сигурна съм/, та и оттам каквото запомня, после като им го изтърся- много приятно ги изненадвам Simple Smile
Ех, мислех, че това е скорпионска черта, ама темата май доказва обратното Joy

# 18
  • София
За миг си помислих, че говорим за някакъв съвместен проект на бг-мама с ГДБОП.

Разбира се, че има някои подробности, които помня, други- не.
Съвсем незначителни подробности от една обективна гледна точка, но аз ги помня.

# 19
Преди бях, като компютър, съхранявах всякаква ненужна информация. Спомнях си неща с такива подробности, че чак се дразнех от себе си. За щастие вече не е така. Кеф ми е да не помня чак толкова, чувствам се по-свободна някак  Laughing..кеф ми амнезия, кеф ми Айцхаймер

# 20
  • София
Нищичко не помня. Конфузно е чак. Всички са ми табула раза. Не само виртуалните, но и реалните мои познати, които са ми извън тесния кръг. Всеки път общувам с радост и вдъхновение, но при следващ разговор всичко си ми е начисто. Mr. Green

Е, има някои неща, които помня, неизвестно защо, общи данни разни за някои хора и то ако многократно съм се сблъскала с тях.

# 21
Помня зодиите на всички хора с които се запознавам. Случва се да им забравя имената, но зодиите - никога. Дори с моя приятелка когато обсъждаме някой, често се случва да си говориме така: "Видях човека Везни" (например) или "помниш ли я оная залухава Дева която беше на еди кой си на рожденният ден". Та така. А от форума помня 3-4 потребителки, не повече.  Форумните истории ги забравям много бързо.

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 00:13 от $hantalche

# 22
  • където ми харесва
Помня цифри. Кодове имам предвид. Не знам защо. В училище ми беше ужасно трудно да помня години,но дълго кодове запомням без проблем #Crazy

# 23
За миг си помислих, че говорим за някакъв съвместен проект на бг-мама с ГДБОП.

С тези СРС-та на всяка мобилна клетка и кой знае къде, нищо чудно да участваме баш в съвместен проект  Wink

# 24
  • България-Швейцария
За съвсместния проект - бих казала и на двете пепел ви на езика Mr. Green
7 годинки, и то съвсем млада възраст поработих, знаейки как ми следят камери всяко движение и баш тия от тогавашния ГДБОП гледат; също знам, че каквото пиша тук директно отива в Google, ама чак пък съвместен проект хайде нЕма нужда.

Конкретно по темата - много неща помня, и в реала, и във виртуалната реалност, то ми е професионално изкривяване вече. Паметта ми е услужлива, както и 'хардът' - в стресови моменти някак така се получава, че всичко маловажно е 'в архив', а до това, което ми трябва достъпът е директен, взаимовръзки и изводи правя много бързо (май на това му се казваше да помниш като слон). Вбесявам понякога дори собствения си мъж, 'умна жена - за к'во си ми' му е редовен лаф в такива моменти Mr. Green

# 25
Аз съм направо трагичен случай, особено по отношение на форума. Може три дни да съм водила диалог с някого и на четвъртия да не помня ника въобще. Не знам нищо за никого, не помня имена, факти, семейни истории. Това не е много хубаво, защото мога лесно да обидя някого. Даже са ми казвали, че правя демонстрации, когато понякога казвам, че не помня даден диалог, едва ли не демонстрирам пренебрежение към човека. Е, не е така разбира се, просто явно съм голяма бяла птица Laughing Добрата страна на всичко това е, че не съм злопаметна, а лошата..че и хубавото не помня.

# 26
Не помня много,разсеяна съм. Tired

# 27
Ох и аз помня купища глупости...За важните неща ако не си запиша всичко ще е фиууу, обаче за глупости имам солиден хард. Не мога да си го обясня, но поне гледам, че не съм сама Simple Smile Аз помня страшно много физиономии и даже къде съм ги виждала хората. Помня кой с какво е бил облечен, кой къде е работил и на кого какъв е...всякакви детайли, които са ми споделени също. Никога не мога да запомня обаче цвят на очите. Колкото и да се мъча дори за някои мои близки ще се замисля.

# 28
И аз съм от помнещите. Преди години просто не можех да забравям - не си записвах телефони, рождени дни, срещи. Сега не е чак така, но още има място явно.

Конкретно за форума - помня предимно хора, с които сме имали някакъв диалог. Помня къде живеят, колко деца имат, какво работят, какво мислят по тази или онази тема. Не съм се старала - така се получава. Simple Smile

# 29
Запомнила съм неволно някои хора с какво се занимават. Например, че CTramel /аутсорсинг/, Жозефина /съпорт, а иначе филолог/,  Трейси /хотелиерство/, Рокси /финанси/, Флоке /студентка някъде в чужбина/, Вълкът беше май инженер, Василиса умница пише детски книжки... Но колко му е погрешно да съм запаметила.

Отделно от това помня по-изразените слабости на някои. На Немо към Фишки-те, на Минзухар - злободневните политически въпроси, VL - четене на статии до откат...
така като се замисля... всъщност неволно съм запаметила доста. Информацията обаче не ми тежи. Сигурно защото не съм си налагала умишлено за я съхранявам. Стнало е с времето.

Общи условия

Активация на акаунт