Юлчето е креативно, пакости твори безспирно

• 28 055
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
[За гърнетата ме притеснихте, защото още бременна четох "Изкуството да бъдеш родител" на Д-р Фицхю Додсън ( http://star05.net/e-books/obshtestveni.nauki/pedagogika/fichu.do … udesh.roditel.pdf ) и една от четирите му забрани преди 1 годинка е именно Не слагайте детето на гърне! Той някакъв изчанчен пример, страшен е дал, но иначе разумен и опитен изглежда човека. Тук бих се радвала по-опитните майки да се изкажат!

В момента аз я чета и съвета му е до към 2 годинки да се изчака, като има разумни наглед доводи за това, аз със сигурност няма да бързам. Иначе и на мен ще ми е любопитно да се изкажат майките, които са минали през това, другите да си говорим на теория ми изглежда безмислено, дано това не прерастне в спор, мисля че за всички ще е интересно да споделите мнения.   bouquet

# 226
Момичета, като ви чета и ми става съвестно и неудобно, ние спим дo 10:00- 10:30, вечерта заспива 9:30-10:00, буди се в 2:00 да хапне за 10 мин., после в 5:30 пак да хапне за 10 мин., в 7:30 е буден около час докато изпратим баткото на ясла и да хапне пак и после двамата откарваме до 10:00. Дано така да си остане и занапред (баткото беше същия).

Селма, никога не е повръщал, но за сметка на това се храни на 2 часа, дори в момента имаме 9-10 хранения   Shocked, баткото връщаше по малко докато не го захраних.

a.l.e.n.a започвайте обезопасяване на къщата, техниката в къщи е вдигната на височина 1,5м и баткото пак успява да я достигне, няма спирачки вече  Hug
Можеш да публикуваш чакащите заглавия на първа страница.

# 227
дано това не прерастне в спор

Няма за какво да се спори, всяко дете е индивидуалност и приема света по свой уникален начин, затова и по различен начин реагират на нещата. Другото което е важно за гърнето е нагласата на майката, ако тя не е готова да сложи детето си на гърне по-добре да не го прави, не е необходимо да слагате детето на гърне само защото някой във форума вече го е направил, или защото някой ви е казал, че така трябва, когато сте убедени че е дошло времето действайте  Hug Историята познава много случаи, на деца които свикват на гърне още на 1,5г (пример ми е племенницата) и други които си мъкнат памперсите на дупето до 3,5г(нашия кръщелник е на толкова и все още е с памперс). Сондирала съм мнение на повечето мами покрай мен и резултата е следния: повечето деца свикват да ходят на гърне около 2г. възраст когато започнат да разбират всичко.

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 12:44 от ТиНе

# 228
  • Тук и сега
Селме, малката не е повръщала изобщо, дори и при прехранване, но с каката имах този проблем. Затова и с нея се цедях, та да яде нормално количество.

Алена,
супер е малкият. Божидара с проходилката се опитва да измъкне картата на Булсаткома, защото всичко друго е вдигнато на недостъпна за нея височина. Но сега се отвори на номера да отваря едни чекмеджета, пак от проходилката, та не знам кога ще ми измъкне отвътре обувките. Иначе, тя все още не може да лази, а и честно казано се надявам направо да проходи.

Василена, аз имам опит с гърне, но детето ми ли беше схватливо или просто хванахме момента - не знам. На 1.5 г. махнахме памперса. Беше май месец. Не искаше да ходи в гърнето, а си седеше на него по голо дупе и си играеше. Но навън беше вече много топло. Купих десет чифта гащи и започнахме да излизаме с тях и отгоре по рокличка. Питах я през десетина минути дали и се пишка и ходехме да припишкваме някое дърво или тревичка. Тя много се радваше на това и и доставяше кеф да го прави. Първите дни се напишкваше често, след това доста по-рядко. Имало е случаи да се напишка и просто сменяхме гащите тогава. Вкъщи пак я подпитвах честичко и съм я държала над тоалетната. Иначе си ходеше в рамките на две седмици в нас по гащи. Нощният памперс си стоеше. Него го махнахме месец по-късно. Но съм чувала, че махнеш ли веднъж памреса, каквото и да ти коства, не го връщай. По-добре да се въоръжиш с търпение. Защото детето се обърква. Според мен преди годна и три-четири месеца е рано за бебето, но си зависи от детето. Има деца, на които им трябва повече време и чак след втората година са готови. На Божидара това лято ще и е рано според мен, но ще видим.

# 229
Момичета, като ви чета и ми става съвестно и неудобно, ние спим дo 10:00- 10:30, вечерта заспива 9:30-10:00, буди се в 2:00 да хапне за 10 мин., после в 5:30 пак да хапне за 10 мин., в 7:30 е буден около час докато изпратим баткото на ясла и да хапне пак и после двамата откарваме до 10:00. Дано така да си остане и занапред (баткото беше същия).

аз да не се хваля, ама ние спим от 10 вечерта до 9 сутринта без да се будим  Blush

# 230
От днес и аз смятам да слагам Дария в проходилката,но се питам дали не трябва да е със специални обувки(чувала съм че детето като се учи да прохожда му се вземат специални обувки ,които да са твърди на петичката....но дали е така наистина)Моля за съвет....Вие как процедирате?

# 231
  • в 1001-та нощ
в началото му обувахме едни кожени мокасинки, нещо като кожени терлички - а да не се плъзга по паркета, но сега и без тях се справя успешно  Peace

не знам дали заради стъпалата се ползва нещо - но ние стъпваме добре - или поне така казват всички лекари  newsm78

# 232
От днес и аз смятам да слагам Дария в проходилката,но се питам дали не трябва да е със специални обувки(чувала съм че детето като се учи да прохожда му се вземат специални обувки ,които да са твърди на петичката....но дали е така наистина)Моля за съвет....Вие как процедирате?

Аз пък знам, че когато детето прохожда, най-добре да е босо.

# 233
Аз пък знам, че когато детето прохожда, най-добре да е босо.

И аз така знам.
А и нашият ортопед го препоръча.

# 234
И на нас доки ни каза,че до годинката някъде да не му обувам обувки.

# 235
Да се отчета и аз, че отдавна не съм писала. Ние заковахме 8 кг. 69 см. Днес ни сложиха последния Синфлорикс, утре ще го водя да му вземат кръв и урина.

За нощния сън-от две месеца започна да се буди нощем, но напоследък зачести и е направо ужас. Снощи се буди 5-6 пъти. Ако го кърмя пак същото. Докторката каза, че е нормално заради зъбките. Препоръча ни Дентокинд и каза че действал. Днес ще пробваме, дано има ефект.

Иначе се опитва да лази, но засега не му се отдава. Обръщането е усвоил много добре. Седи вече доста по-стабилно.
За гърнето-Мисля да изчакам още месец-два и ще почвам с опитите. При мен презумцията е, че в повечето ясли искат да са без памперс. Ако не ни приемат, ще го гледа баба му след годинката, а тя и без това има проблеми с ръцете и ми се иска да и спестя поне смяната на памперси, но ако пък не стане здраве да е.
Селма ние все още много повръщаме и така сме си откак се е родил. Сложа ли го в кошарката се обръща по корем и.... За съжаление и пюре повръща нищо, че е по-гъсто.

И друго щях да пиша, но стана дълго и без това.  Hug

# 236
  • в Кошера
Снощи изневиделица, без абсолютно никакви предшестващи симптоми, на детенце й се запуши здраво носа с много гъсти сополи. Ей така, от нищото. Нито сме излизали тези дни, нито има някой болен вкъщи, няма и откъде да е настинала....та заключихме единодушно с мъж ми и с педи - ЗЪБ.
Страшна работа - не може да спи, дави се, кашля  #Crazy
И сега вече ако не избие поне едно зъбче, не знам през кви мъки още ще трябва да мине детето  Rolling Eyes newsm78 Thinking

# 237
Tyra, бързо да се оправяте и да изниква зъбчето  Hug

Аз да се отчета - 9700, 72см. Дадохме кръв и урина-хемоглобина е 134, по-добър и от моя  Grinning
Зъбче все още нямаме, дано и да се позабави още, хич не бързам.
От днес дадох малко сухарче за да захраня с глутен и от другата седмица ще  приготвям сирена попарка пък да видим как ще се приеме.

# 238
  • Тук и сега
Тайра, на Камея по същия начин избиваше всеки зъб. Седмица преди да избие, може и две/не преувеличавам/ се започваха задни сополи с давене. След пробиването спираха от само себе си. Нито са били настинки, нито вируси, защото е имало периоди, в които не сме излизали. Просто реакция на организма. Ще пробие тези дни, ще видиш.

Буболечка, аз знам, че е хубаво, когато прохожда обувчиците да са с твърд борд на глезените, за да не се изкриви походката. Но с проходилка няма нужда.

# 239
Тайра, дано се оправи Деа бързо и да излиза това зъбче, че се измъчихте с нея  Hug

За нощния сън: Да не ви отчайвам, но е нормално между 6 и 9 месец детето да започне да се буди посред нощ просто ей така. Това е свързано с достигането на важен етап от когнитивното развитие и развитието на моториката на детето. Ако разбирате английски, ето тук има повече информация по въпроса: http://www.babycenter.com/0_baby-sleep-basics-6-to-9-months_7657.bc
А пък ей тук има и съвети за справяне с разни проблеми с нощния сън: http://www.babycenter.com/baby-sleep-problems-solutions

Общи условия

Активация на акаунт