Юлчето е креативно, пакости твори безспирно

• 28 056
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,момичета Simple Smile.Искам да  попитам майчетата,които са въвели 2-3 вида месно пюре,дали го редувате(примерно:един ден пилешко;един ден зеленчуково;после един ден пуешко ,и така докато се изредят месните пюрета които се въвели).Защото ние вече сме яли 3 различни вида,и ми се иска да има разнообразие през седмицата ,а не цяла седмица да яде само един вид,но не знам дали така  се прави и дали е правилно Embarassed.
Да попитам и за сухарите,какви ползвате за попарата.Препоръчайте ми някакви.Предварително Ви благодаря Simple Smile

# 241
  • в 1001-та нощ
месното пюре и по време на въвеждане на месото и след като е вече въведени се дава през ден, в дните без месо - зеленчуково с желтък (1/2 желтък - при въведен желтък)

за въвеждането на месото - препоръките бяха:

1. от всеки вид месо се ползват 2 различни пюрета - примерно заек с броколи и ориз и заек с картофи и домат.
2. дават се през ден - понеделник заек с броколи, вторник - зеленчук с желтък и сряда - заек с картофи
3. дава се цялото пюре, а не 1 лъчичка и постепенно увеличаване на дозата;
4. при приети 2 различни пюрета с 1 вид месо през ден - месото се счита успешно въведено
5. започва се със заек, пиле, пуйка....после агне, теле, прасе

май друго не се сещам  newsm78

ако ползваш пюре с чисто месо, за да го смесиш със зеленчуково по избор от теб - концентрацията на месо в готовия продукт трябва да е до 15%

Peace

ако нещо те вълнува - питай пак  Hug

за сухарите - за попара - препоръките бяха да вземам от магазина, като един ден са глутенови, а друг ден без глутен и така през ден Peace

аз взех от магазина - от бял хляб и от черен хляб (пълнозърнести ....)  Peace

взех колкото вида сухари имаше в магазина - 3-4

за сиренето препоръчаха - всеки път да е от различно животно, не само краве, но и овче, биволско, козе .... (аз харесвам на маджаров и вземам само тези сирена от доста време Wink)))

# 242
месното пюре и по време на въвеждане на месото и след като е вече въведени се дава през ден, в дните без месо - зеленчуково с жълтък (1/2 жълтък - при въведен жълтък)

за въвеждането на месото - препоръките бяха:

1. от всеки вид месо се ползват 2 различни пюрета - примерно заек с броколи и ориз и заек с картофи и домат.
2. дават се през ден - понеделник заек с броколи, вторник - зеленчук с желтък и сряда - заек с картофи
3. дава се цялото пюре, а не 1 лъчичка и постепенно увеличаване на дозата;
4. при приети 2 различни пюрета с 1 вид месо през ден - месото се счита успешно въведено
5. започва се със заек, пиле, пуйка....после агне, теле, прасе

Да това с въвеждането го знам,но въпроса ми беше такъв.Като са въведени  3 вида месни пюрета,дали могат да се дават така:.Може би аз не съм го обяснила както трябва EmbarassedЕто това имам предвид

1 ден - пуйка с броколи
2 ден- зеленчук с жълтък
3 ден -пиле с зеленчуци
4 ден -зеленчук с жълтък
5 ден -заек с домати и картоф
6 ден- зеленчук с жълтък
и така докато се изредят видовете месо които са въведени

# 243
  • в 1001-та нощ
разбира се Wink))) нали в това е смисълът  Peace

сега аз да питам - защо се препоръчва попарата да е със сухари, а не с хляб?  newsm78

# 244
Сухара се препоръчва,защото е по-пречистен и по-лесно се преработва от стомахчето Peace

Аз пък да питам,кога въведохте извара и сирене?След всички месни пюрета и жълтъка ли?
Педи каза,на Ал да дам жълтък след 10-и месец,а сега да ядем месните пюрета.Обаче ако млечните са след жълтъка,значи към годинката ще ядем попара newsm78

# 245
  • в 1001-та нощ
ами - аз въведох сиренето с попарата и глутена newsm78 - така ми казаха - така направих

препоръките бяха за 4 сухара + 50г сирене и масло  newsm78

според мен можеш да въведеш - независимо от желтъка; оставам с впечатление, че при въвеждането се следи за зрялост на организма  newsm78

# 246
   Вашите бебоци връщат ли (повръщат ли) още мляко или друга храна?

Преди много често, почти след всяко ядене, но вече много рядко  Peace

Алена, много е сладък Калоян   bouquet

Ренчи ,+ 1 от мен   bouquet

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 20:24 от Elena :)

# 247
Здравейте,момичета  Simple Smile от доста време не съм влизала,но бяхме на Мадрид за пасаван на малкия и вече нямам търпение да си дойдем в бг.  Party
за повръщането даааааа още повръщаме много.Няма значение след пюре,вода или сучене.....винаги повръща и докога така?????Казаха ми ,че като въведа твърди храни ще започне да намалява,но при нас все още го има.
На мен все още не ми дават да въвеждам жълтък и сирене и затова не съм въвеждала.Въвела съм зелен боб,картоф(но го спрях заради запека).тиква,тиквичка,авокадо и пилешко месо.Сега мисля да въведа и телешко месо.Плодове-круша,банан,ябълка и от готовите,когато ги ползвам-портокал и праскова.
за обувките за прохождане ние им казваме буйки,нямам представа дали е диалект от нашият край.Трябва да придържат глезенчетата  Peace

# 248
   Благодаря ви за отговорите на моя въпрос!   bouquet

По повод обувките....Прекалено рано ми се струва да се купуват сега.Когато детето проходи и ще ходи навън,тогава.... Peace

Попарата......Никога не съм разбирала ,защо я дават на деца....Каква полза има от нея? newsm78  

За слагането на гърне....Вече съм се изказвала.
  Наистина нещата са доста индивидуални.
  И в епохата на памперси не е реално да чакаш едно дете да се научи на гърне кой знае колко рано.Лично мнение.  Peace

# 249

Попарата......Никога не съм разбирала ,защо я дават на деца....Каква полза има от нея? newsm78  

А де... и аз това се питам... Накиснат хляб.. пфу.  Sick Според мен това е от онези яденета от време онО, когато българската домакиня е трябвало да направи от нищо нещо и да нахрани с него подобаващо голяма челяд. Същото е и със сиренената каша, която задължително присъства в детските кухни. Какво хубаво видяха в брашно, размито с вода и сирене, не знам...

За гърнето - на 2 годинки дъщеря ми махна памперса(и дневния, и нощния). Започнах на 1г9м, но не беше готова. Или по-точно аз не съм уцелила подхода...  newsm78 Както и да е. На 2 години осъзнаваше прекрасно какво се иска от нея, напика се точно два пъти. Ползваше гърнето една седмица и премина на голямата тоалетна. Мина много леко и без нерви всичко. Така че, преди 1г6м не мисля да си правя труда да го уча малкия.

# 250
Бъги, много обнадеждаваща информация за буденето между 6-тия и 9-тия месец  Mr. Green  Hug
Това обяснява защо моето кротко, спящо дете започна да се буди  Whistling

Попарата
я въведох днес. За мен лично тя е преход от пюрираната храна към нормалната храна. Детенцето свиква с малко по-едри частички. Иначе като хранителна стойност - зърнено-млечен продукт е  Peace

Вече съм готова всичко да му дам да яде само да се засити този гладник, но той повече от 2 - 2.30 ч. пауза не може да направи между храненията. Изключвам периодите когато подремва - тогава достигаме до 3-3.30 ч.

За гърнето -  Свеки и татко му купили някакво гърне, за 18 месечно бебе  Joy
Той миличкия още не може да сяда стабилно, а за гърне не ми се и мисли  Mr. Green
Додсън и аз съм го чела, но ще се водя по детето. Не съм нито за много ранно слагане - нито за много късно  Peace

Забравих да питам: Нашият тати е с много силна кашлица и Т 37.5. Много ме е страх за малкия.
Знаете ли дали има нещо вирусно или грип с подобни симптоми? Лекуваме го с фервекс и разни бабешки илачи и чайчета. Дано бързо да премине, че като ги знам мъжете как ходят на лекар и как пият хапчета  ooooh!

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 21:42 от Danito_d

# 251
Не знам дали е до зрялост нна организма или до кога е стартирало захранването.По-скоро второто ThinkingНие се захранихме почти на 6 навършени месеца и няма как вече да сме стигнали до попарите,но ве пак,чак след жълтъка......
Ще я питам другият път.

Попара-блааааааа........Никога не съм я обичала,Ивон също.Не знам дали и Алекс ще я хареса.Ще предложа,пък ще видим Thinking

Гърнето-Ивон беше на 1,6 год когато я оставих само по гащички.От начало чакаше да я вдигна от гърнето и веднага се изпишкваше.....в гащите.След 3 дни се светна,че е така й е мокро и не й е добре и започна да ми го носи като й се допишка.Иначе голямата работа си я вършеше в гърне от 9 м възраст,защото тогава започна да ака по едно и също време и аз започнах да я слагам на гърне,когато дойде часа.
С Ал ще видим.Момчетата са малко по-трудни Rolling Eyes

# 252

Попарата
я въведох днес. За мен лично тя е преход от пюрираната храна към нормалната храна. Детенцето свиква с малко по-едри частички. Иначе като хранителна стойност - зърнено-млечен продукт е  Peace

Да, моето мнение е абсолютно същото. Възприемам попарката един вид като преход към по-твърдата храна. Дано само бебчо да я хареса, аз лично като малка я обичах. Пък и малко да разнообразим пюретата  Grinning

# 253
  • в 1001-та нощ
аз много обичах попара ....от както аз си я правех ....с масълце, сиренце ..мммм....

обаче - Калоян - категорично отказва.....направо е голяма битка Crossing Arms Crossing Arms Naughty

на времето - хората са месили и пекли хляб само е неделя и е било удобно да се ползва сух хляб за такава гозба - аз така си го обяснявам, като традиция  newsm78

# 254
  • София
Попара-блааааааа........Никога не съм я обичала.....

Аз пък като малка много обичах попара  Oha! обаче все ми ставаше лошо след това... Crazy
Ще въвеждам такава след месец някъде и очаквам малката да и хареса, също като на майка и Blush

Общи условия

Активация на акаунт