Юлчето е креативно, пакости твори безспирно

• 28 055
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Като си чета дневника, каката се е изпишкала за пръв път в гърне на 1 годинка и 4 месеца. Но това е било през януари и трябва да е било нещо инцидентно. Помня че през лятото - преди да стане на 2 годинки, я научихме окончателно. Лятото е сезонът - стана лесно и както Мurzel го описа. В яслата вече беше без памперс, но остана с памперс за през нощта още не помня колко време.

Пак олепихме някакво вирусче. В неделя срещу понеделник без никакви симптоми, изведнъж, дъщеря ми спа неспокойно и беше гореща, но на сутринта беше свежарка с 37.2 градуса. Малчо, горкият, го хвана в сряда следобед, както си играхме на активната гимнастика и нищо му нямаше, след малко - топъл на пипане и температура 39 градуса. Ужасна нощ изкарахме и вчера, чак следобед, свали температурата до по-прилични стойности. Абе, много е трудно с две деца, чакам моментът когато ще стане забавно.  Wink

# 256
... Абе, много е трудно с две деца, чакам моментът когато ще стане забавно.  Wink

Ох, това ме тормози ежедневно. Аз много се шашкам, ако се разболее някое от децата. Дъщеря ми като се разболя за пръв път, го приех като трагедия.  Cry И се боря с това, ама явно не мога да се преборя. Паникьосвам се при най-малкия симптом.  Tired
Все си представям как, като я пусна на детска градина, ще са нон-стоп болни и двамата... ужас...
дано се привиква някога...
А за забавното - вече е. Понякога сме пълен цирк.  Heart Eyes

Оздравявайте бързо.  Hug

# 257
Цитат
Попарата я въведох днес. За мен лично тя е преход от пюрираната храна към нормалната храна. Детенцето свиква с малко по-едри частички. Иначе като хранителна стойност - зърнено-млечен продукт е
   За мен е по-скоро тестено-млечен.....А тестеното е последен продукт,който  бих въвела целенасочено в детското меню.(Както знам,че сега именно тестеното  крием от баткото,за да му оправим стомахчето и не само.  Tired )

Според мен,има много по-сполучливи варианти,като преход от пюрираната към нормална храна....Едни овесени(ръжени,ечемични,пшенични) ядки,например.  Simple Smile
    Но това си е мое лично виждане,Дани.  Hug

# 258
Цитат
Попарата я въведох днес. За мен лично тя е преход от пюрираната храна към нормалната храна. Детенцето свиква с малко по-едри частички. Иначе като хранителна стойност - зърнено-млечен продукт е
   За мен е по-скоро тестено-млечен.....А тестеното е последен продукт,който  бих въвела целенасочено в детското меню.(Както знам,че сега именно тестеното  крием от баткото,за да му оправим стомахчето и не само.  Tired )

Според мен,има много по-сполучливи варианти,като преход от пюрираната към нормална храна....Едни овесени(ръжени,ечемични,пшенични) ядки,например.  Simple Smile
    Но това си е мое лично виждане,Дани.  Hug

Както обикновено мнението ти е прекалено крайно, пак е като размахан пръст от екрана

# 259
  Странно,защо ли аз не наричам Крайни мненията,които са по-разлини от моето?   33uu  Laughing

Нещата са много относителни.
   dianadsd,замисляла ли си се?  Simple Smile
   Няма нужда да си втвърдяваш тона .  Peace

# 260
  • Stavanger, Norway
Хайде и аз да драсна някой ред. Тези дни съм като пребита  ooooh! Нощем почти не спя, Алекси се буди с рев на всеки час (а понякога и по-често). По цяла нощ го  кърмя и пие вода (много водичка пие тези дни нощем  newsm78) Нещо и коремчето го мъчи, (подозирам, че може да е от АМ-то, защото онзи денм у разредих пюренцето с такова, а вчера му направих нишестенце пак с АМ). Голям зор ни е нощното уригване - реве като го вдигна да се оригне, реве ако не е оригнат...Абе ужас е напоследък  Rolling Eyes
За попарата - ние пък  с мъжа ми много си я обичаме  Mr. Green Сигурно и Алекси ще я харесва  Peace Овсени ядки също харесвам, дори като алтернатива на попарата с хляб  Peace
За обувчици - много красиво стоят, ам асърце не ми дава да му нахлузя на крачето такива. Той така обича да е бос, а сега е и с терлички, чорапки...Хич не мисля да му "гипсирам' крачето от толкова рано с обувки  Naughty

# 261
dunaika, не се настройвай така за ДГ. Баткото не е ходил на ясла и е боледувал броени пъти в ДГ, но според мен това е и защото имат 'филтър'  Wink при влизане.

И с баткото, и сега ще прескоча попарата - нито ми се струва хранителна, нито сиренето е като сирене, а да не говориме за самата смес. Sick Виж разделени са ми любими за закуска. Wink

Селма, Филип повръщаше постоянно, сигурно поне 7-8 пъти на ден и то обилно, но от около месец почти спря.  Hug

Напоследък чувам, че са започнали да внасят елда от Китай, което за мен е доста обезпокоително... Thinking

# 262
cvetulka,и при нас е същата работа през нощта.Спасява ме това,че кърмя без да ставам....Но все пак всяка сутрин ставам абсолютно обезслиена.  Crazy Tired
  Забелязвам,че съня на бебката се влоши,откакто се захрани по-основателно....
  Дали не се зарежда с повече енергия,отколкото й трябва?  Thinking

diman,през същия вирус минаха и моите двама...Много е неприятно!  Confused
Дано ви минава по-бързо!  Praynig

# 263
Напоследък чувам, че са започнали да внасят елда от Китай, което за мен е доста обезпокоително... Thinking

Хахаха. Извинявай, ама то кое точно не се внася от Китай.  Joy Наскоро купих на Мая една бебешка книжка, от тия гумените, че ги обича да си дъвче, на БЪЛГАРСКО ИЗДАТЕЛСТВО. Произведено в Китай.  Joy А нали преди време говорихме, че внасят смилянски боб от Китай.

А всъщност това, че е произведено в Китай, само по себе си нищо не означава. Проблемът е другаде. При нас се внасят най-големите боклуци от Китай. Ама най-големите. Апропо, един познат го командироваха във великата Хамерика за една-две седмици. Нещо станало въпрос за някаква техника, и той казал "Да бе, тва е произведено в Китай". И никой не разбрал какво е искал да каже. Това, понеже, сериозните налагат строг качествен контрол. Така и с бебешките дрешки на американската фирма Картърс, от които заръчвам да ми носят от САЩ. Мейд ин Чайна, но пък качеството е невероятно.

Преди няколко години бях на интервю в МОН, за обмен на студенти, ставаше въпрос точно за Китай. Въпросът на един от интервюиращите беше "Какви китайски стоки познавате в България?" И аз нали съм честна, им отговорих, че в Китай се произвежда абсолютно всичко, на много високо ниво, но за съжаление, това което се внася при нас е или сглобявано в час по труд и техника ниво 4ти клас, или е пълен боклук. Е, скъсаха ме на интервюто и не отидох в Китай.  Mr. Green

Че така, от Китай до Китай, разлика голяма. Внимавай с тая елда. Grinning Аз нямам против да купувам стоки, произведени в Китай, стига тука да се наложи някакъв качествен контрол на вноса. Нямам и нищо против български производители да произвеждат в Китай. Стига да не ми носят дрипи и боклуци после.

Заповядвам на болните да се оправят.   bouquet Ама моментално.

# 264
Възможно ли е алергична реакция към някоя храна да се прояви чрез кашляне и сополи?
Снощи Никола ей така от нищото изкара една кашлица, редувана със сополи, а тази сутрин нищо му няма.

Попарата и аз не обичам, ще видим дали малчо ще я хареса, ще му я предложа, пък той да решава Wink Селма, как се приготвят разните му там ядки за бебчовците, че и на мен това ми звучи като по-подходящ вариант.

Иначе със захранването сме до кривата круша - отказва зеленчуците и това е. Месо опитах да дам със зеленчуци с надеждата, че ще му хареса, но не би. Обича само плодчета и даже вече предпочита киселчетата пред плодовите пюренца. Как ще продължаваме не ми е ясно  ooooh!

# 265
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
 Буболечкатааа, аз на Борката съм му взела едни чорапки - водят се за прохождане - нормално термо чорапче с гума на стъпалцето да не се плъзга. Но аз по-скоро му ги слагам, за да не му е студено на крачето, въпреки че вкъщи сме с паркет и аз ходя боса  Crazy Мисля, че им казват "първи стъпки" или нещо такова  newsm78  Купих ги от магазина на ъгъла до Св.София.

Глутена ще го въведа с овесена каша на Хумана. Последно така реших  Thinking

party023  и да почерпя, вчера станах на четвърт век  Crazy

# 266
  • София
dunaika, Селме, благодаря, добре са вече. Мъникът е с 37 градуса и видимо живичък. dunaika, каката ходи от 2-годишна на ясла и почти не е боледувала. В яслата - малко повечко, в градината, от 3-годишна - почти не, само една-две леки простуди, които минават са ден-два. Тази година, за късмет, лови два пъти вируси и ги предава на бебо.

Забелязвам,че съня на бебката се влоши,откакто се захрани по-основателно....

И аз очаквах да спи повече след захранването. Може би усещат че нещата вървят към отбиване...  Както пише в цитирания от buggy сайт, имат повече преживявания, емоции, страхуват се от раздяла.

# 267
  • Stavanger, Norway
Селме не знам дали е от захранването  newsm78 Алекси го захраних още на 5 месеца и половина, но нямаше такива девиации в съня. Сега е някакъв ужас от около седмица. Приписвам го основно на зъбките, но от 1-2 дена се влоши и го свързвамс АМ (може пак да е от зьъбките). Започна да се държи, както когато имаше колики първите месеци -вдига крачетата, приплаква, спи неспокойно...Не знам вече и аз какво му има. Вчера му направихме изследванията (дето се правят в 6-и месец  Embarassed), но всичко си е ок  Peace Дано е от зъбките и като излязат да поутихне малко, че много ми се спи  Laughing Пък той като иска само на гърдата да виси и на друг не мога да гооставя  Rolling Eyes

# 268
Ние вчера бяхме на ДК - Синфлорикс няма и страховете ми се отложиха за следващия месец  Crazy
Иначе сме 9.500/72 т. е. +200/+1. Доволна съм  Heart Eyes
За този месец педи ни препоръча 1/4 жълтък към зеленчука през ден, да започнем телешко и заек.
А редът на месото при нас е малко по-различен от това, което сподели Алена. Педи каза първо пиле и пуйка, после телешко и заек, изрично натърти да не давам агнешко за сега. Каза да отложим сирене и масло за по-натам. Глутен вече сме яли - млечно-ябълково-овесена каша и бисквитена каша. Много харесва "лека нощ - овес и ябълка" на хип и бисквитената лека нощ. Има една с бисквитки, ябълка и банан - нея много я плюем  Mr. Green.
Педиатърката каза, че ако ядем млечни каши и пюрета с млечна добавка в тях, то успешно сме въвели млякото  newsm78 Пък аз си мислех, че тези неща са с АМ  newsm78
Селме, ние вече по-малко и доста по-рядко повръщаме. По-скоро ни се случва да се оригнем направо като пияница  Mr. Green и после да хълцаме доста време. Преди да се захраним повръщахме като фонтан. Предполагам, че ако сте основно на кърма може от това да повръщате.
И ние почти не пием вода - играем си с шишето, ръфаме го, оливаме се и чат-пат пийнем нещо  Party Вчера, обаче, изпихме около 100 мл вода за деня  bowuu Лекарката каза, че няма долна и горна граница за водата - зависи колко му се пие на детето, но ми препоръча да предлагам често, защото тромбоцитите в кръвните изследвания бяха високи и това се получавало от непиене на вода  Crazy
Стига толково за сега, че аз не пиша, не пиша и накрая толково изпиша, че да отегча всички  Mr. Green

# 269
  • Stavanger, Norway
Преди малко във фейса гледах снимки на едно 6 месечно бебе, което нагъваше парче пица  Shocked Останах потресена.  Rolling Eyes Това е безрасъдно според мен и неправилно. То хубаво да захранваш от рано щом си решил, ама още от сега пица  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт