Юлчето е креативно, пакости твори безспирно

• 28 051
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
...А пък после с мъжа ми ни бяха снимали в индийски клип, но без да знаем и бяхме като символ на "романтичната любов" с едни гълъби и ефирност около нас....ха сега...какво означава това? Mr. Green

love is in the air...  Laughing  Laughing

# 331
Габи си спи с тензухче и редовно си го дъвче, явно на бебоците им харесва. От вчера се обръща от корем по гръб и пада голям смях, почти се справя и от гръб по корем, но не е овладяла маневрата с ръчичката.
Аз съм въвела зеленчуци, плод към кашата, глутен, пуешко, заешко и жълтък. Баткото не харесваше попара, хапваше кисело мляко с бисквити осмия месец. За Габи също ще предложа попара осмия месец.
Скарли, честита месечинка на адашката, да спинка повечко и ти да си починеш. Помня, че като спеше нощем ти се цедеше, на много майки съм те дала за пример, че с воля кърменето е възможно, дори когато има трудности.

# 332
  • Stavanger, Norway
Селме, това "холандско захранване" baby lead"  ли е? И ако да имам един въпрос. Понеже на няколко пъти съм пробвала Алекси с пресен плод (предимно банан), но той отваря една голяма уста и отхапва хапка колкото може да побере устата му  #Crazy И аз като видя, че ще отхапе толкова много бързо дърпам банана, че не ми се мисли какво ще стане после. Иначе ако са по-нормални парченца го оставям и той си ги изплюва (или повръща). Но вашите деца не хапват ли такива големи залъци? И какво се случва ако го направят? На мен все ми се струва, че ще се задави  и си представям как трябва да бъркам за да извадя огромната хапка  ooooh! Rolling Eyes

# 333
Възможно ли е първият зъб да е кучешки?  #Crazy

Снощи докато си чеса венците с пръста ми напипах странично малка твърда точица, тази сутрин като погледнах се белее като пуканка, но пък е на мястото на кучешките зъби?!? Баси вампирското зъбче...  Shocked

# 334
  • София
Но вашите деца не хапват ли такива големи залъци? И какво се случва ако го направят? На мен все ми се струва, че ще се задави  и си представям как трябва да бъркам за да извадя огромната хапка  ooooh! Rolling Eyes

Хапват, хапват, направо огромни залци  Laughing. И аз давам банан така, първите пъти сякаш се давеше, но не че се е задавила ами защото не е свикнала с нещо подобно в уста. Дави се първите 2-3 пъти, но сега е такъв майстор. Давам добре узрял банан (но не кафяв де), така че да може да го смачка между език и небце. Много добре се справя. Пробвай и ти, няма да се задави.

Диване май е възможно да излезе първо кучешки. Чувала съм и за други деца с такова първо зъбче.

# 335
cvetulka, по принцип най-добре е бебето само да си контролира храненето и затова му се дава направо парче. Ако е голямо, то го плюе, а ако е по-малко си го сдъвква. Досега Филип се е задавял няколко пъти, но започва да кашля и си го изплюва. А вчера се задави ужасно от кърма...

Първите пъти ми беше много притеснено като му давах някаква храна, но сега вече посвикнах и не му следя всяка хапка. Wink

не знам дали е заради този начин на предлагане на храната, но вече не можем да седнеме на масата без да му дадеме нещо за хапване....започва един рев и мрънканееее...

Селма, дунайка, дано да сте прави! Wink Hug

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 11:34 от AndyB

# 336
  Cvetulke,момичетата ти отговориха вече.
  При нас е горе-долу същото.
  Може би,само 1-2 пъти в началото вадих по-големите парченца от устата на бебката.После,като видях,как успешно,ги плюе сама....спрях да и бъркам в устата.  Laughing
  Единственото нещо,което не правя по системата,не винаги давам храната в ръцете й.Предпочитам аз да държа парчето ,а тя да си отхапва от него.Така прецених,че е по-удобно и по-безопасно за нас.

Друго....Юлия има вече 4 зъба и чудесно работи с тях.Не знам,ако все-още беше без зъбки ,дали щях да приложа същото захранване?  Rolling Eyes

# 337
Колко е по-удобно просто да я измиеш,да я обелиш и да я дадеш на бебето,отколкото да се занимаваш с пасиране,пюрета и хвърлянето им после!  Laughing

Нали Simple Smile Или като готвиш за цялото семейство, да отделиш мъничко и за бебо преди да сложиш подправките  Peace

не знам дали е заради този начин на предлагане на храната, но вече не можем да седнеме на масата без да му дадеме нещо за хапване....започва един рев и мрънканееее...

Аз от самото начало го слагам на масата, когато се храним. Всичките му яденета са съобразени с нашите  Peace

Диване, на братовчедка ми чавето е с два долни и два кучешки (отгоре) зъба. Та не е ненормално да тръгнат първо те. 

# 338
  • София
Селме, те едва ли ядат със зъбите, по-скоро с венците, мисля.

cvetulka, И аз пробвах да дам цял банан - сучи го, дъвче го, справя се някак си. Важното е да е изправен - на колене или в столче за хранене, а не в шезлонг или столче за кола, например. Тогава няма страшно.

AndyB, и на мен ми стана интересно каква е тази холандска система. Може ли накратко?

dunaika, аз давам в момента Holle Просо безмлечна каша. Просото имало по-добър баланс на витамини и минерали от повечето зърнени храни, с високо съдържание на желязо, лесно смилаемо. Купила съм си за после Hipp Овес безмлечна и Holle Спелта безмлечна. Спелтата била нещо като пшеница, но по-богата на В комплекс витамини, с повече протеини, с ниско съдържание на глутен, богата на разтворими фибри. Wonderland, този филтър в сайта не работи добре.

# 339
  • Бургас
Диване-да, възможно е. Май имам спомен, че една мама и от темата спомена, че имат 1-во изникнало кучешко зъбче. Ако е така-честито да е на Мая!
Аз също съм избрала балансиране между BLW и класическото, нямаме зъбче все още, но спокойно си хапва (всичко сама си държи-така много повече й харесва) авокадо, броколи, морковчета, картоф. Засега само зеленчуци предлагам, сега ще започна плодовете и кашите. Cvetulke, банан не сме яли още, но не бих се притеснявала, Анди много добре го е казала-бебчетата наистина се справят учудващо добре. За 1 път давах авокадо и като видях с какъв мерак го захапва и как се справя, всичкитe ми съмнения относно blw отпаднаха) Та да си призная, пюренце рядко си хапваме, и не и допада консистенцията, предпочита тя самата всичко на парче. Единствено, не зная, ти нали с пюрета храниш, може да е свикнал вече Алекси с пюрираната храна и в началото да му е малко по-трудно да премине на самоконтрол)
За холандската си-ма не веднъж сe e публикувал линка към темата, само че аз го знам като BLW
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529928.630. Доста юлки сме се събрали там  Laughing

# 340
  • Stavanger, Norway
Момичета благодаря за отговорите  Peace
Рибката, наистина давам пюрета, но още от самото му захранване му давам от време на време и банан или картоф, а също и карфиол варен съм му давала и морков. С банана като внимавам да не хапва големи парчета си е ок, но като видя тези огромни хапки и изтръпвам. Но май ще се престраша някой път  Thinking Авокадото сурово ли го даваш? Имам в момента 2 в хладилника може да му дам и аз  Peace

# 341
Ааа, добре. Няма да се шашкам тогава. Значи да ни е честит първият зъб - долен ляв кучешки!  Sunglasses

# 342
ухааа много хубава тема! първа страница е чудесна!

аз викам да се разпиша,докато имам малко време,че д ане помислите,че съм ви изоставила.просто много пишете и ми е невъзможно да ви следя,а мразя да пиша ни в клин,ни в ръкав...затова.с всеки изминал ден намирам вс е по–малко време за форума.

ние сме добре.знаете...както и при вас:) кой е със 6 зъбчета и повече? ние сме със 7 до сега,но не съм проверявала скоро да видя да няма и още хахаха
на почти изключително къремене сме,но не защото аз така искам doh просто моя син неиска нищо и нищо неможе да го накара да поиска.незнам какво ще правим.

надявам се всички сте добре (не съм чела)!

# 343
  • в Кошера
Честита пуканка на сладката моделка Мая!  newsm47 Да е беличко и здравичко!

Марита, нищо ли не иска малкият? Докъде сте със захранването?

# 344
на почти изключително къремене сме,но не защото аз така искам doh просто моя син неиска нищо и нищо неможе да го накара да поиска.незнам какво ще правим.

Eй това е и нашата ситуация.
Правя какви ли не пюрета, каши и още куп щуротии, ама не ще и не ще да хапне. Приема само киселчетата, но последните дни май разбра, че може и тях да откаже, щом мама дава мляко  ooooh! 

Общи условия

Активация на акаунт