Юлчето е креативно, пакости твори безспирно

• 28 043
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
Някоя майка използвала ли е капки за нос Bivacin за бебето?
На тях пише че са за очи/уши и са антибиотични.
На нас ни ги предписаха за слагане в носа, но май ще ги спирам.
Четох в нета, че се случва да изписват капки за очи за капане в нослето, но нещо нямам вяра на бг здравеопазването  newsm78
Педи днес уж гледа рецептата и потвърди да продължаваме с това лечение, но нещо ми е неспокойно  Thinking

Дани, аз за себе си съм ползвала мн често! Предписвали са ми за очи капки, които да капя в носа. По-скоро защо на антибиотична основа, ако лекувате вирус?.... Дано се оправи Вики бързо  Hug

# 436
  • в Кошера
Четох в нета, че се случва да изписват капки за очи за капане в нослето, но нещо нямам вяра на бг здравеопазването  newsm78

Аз също в момента й слагам капки за очи в нослето, от днес, тъй като Виброцил-а нещо май не върши кой знае каква работа. Обяснението на педи беше, че капките за очи, СЕ ползват често и за нос, особено при бебета и малки деца, тъй като не са толкова агресивни към лигавицата, т.е. са с по-меко действие, в същото време са ефикасни  Peace
И преди съм й спирала сополките с капки за очи - Офталмосептонекс - но тогава си беше по-лека хрема  Rolling Eyes

# 437
Danito_d,на моя син отоларинголог веднъж предписа Дефламол(който е против кожни изгаряния) за мазане в носа.
   Така че някои такива размени са напъло възможни.  Peace

Специално за Бивацин (спрей,обаче) знам,че действа зле в/у флората на лигавиците....
  Но,предполагам,вашата лекарка е преценила добре всичките плюсове и минуси...  Thinking

# 438
Педи днес уж гледа рецептата и потвърди да продължаваме с това лечение
Danito, повечето лекари имат практика да не променят лечението, дори и да не са много съгласни и това е правилния подход след като е започнато едно лечение.
За сополите, аз не им се вързвам вече много, идват и си отиват, пръскам само физ.р-р, последно ползвах Quixx и от него съм най доволна. Моята теория за сополите и капките за нос е следната, секрета в нослето задържа инфекцията и не допуска тя да премине към дробовете, което за мен е по-добрия вариант, капките за нос изсушават лигавицата и инфекцията без проблем преминава надолу. Пръскам физ. р-р преди кърмене, тогава бебето диша основно през носа и добре се отпушва, засега действа, ние се храним още на 2-3 часа и имаме поне 6-7кърмения на ден.

отоларинголог веднъж предписа Дефламол(който е против кожни изгаряния) за мазане в носа.
Много добро мазило според мен, ползвала съм го и за слънчеви изгаряния, че нашия баща понякога успява да изгори  Peace

# 439
  • Пловдив
Момичета, едно бързо въпросче Simple Smile Скоро ще започна да предлагам на Борко месо. Смятам да започна с пуешко. За мамите, които правят сами пюретата, какво точно месо (бутче или друго?) И как да сме сигурни, че не е пълно с антибиотици и анаболи? Иначе най ми е лесно да си купя готови, но ми се искаше сама да ги приготвям.

Иначе за отчет - Борко е вече 8 кг и 68 см. Както върви сме от фините младежи Simple Smile Почти само на кърма сме. С нашето захранвене вървим много плавно. Опитал е вече доста плодове и зеленчуци, дори и глутена го въведохме (случайно, каката го захрани с коричка хляб Simple Smile ) но количествата са минимални. Вчера обаче му направих авокадо с банан  - е голямо облизване падна. Определено обаче е фен на сладичкото (разбирай плодови пюренца).
Биха ни и хипатитната ваксина и сега ще изчакам 2 седмици и ше въведа и жълтъка.

Другото, което искам да се оплача е, че от както го захраних, е няма спане братче - по сто пъти цица на нощ, мрънкане, въртене, пръцкане... отврат! А си спеше добре детенцето. Бяхме стигнали до едно ядене за нощ!  Cry
Хайде хубав ден от мен!   bouquet

# 440
И как да сме сигурни, че не е пълно с антибиотици и анаболи?

Много просто и лесно. Никак.  Mr. Green

# 441
    По тази (и не само) причина съм решила да въведа месото възможно по-късно.

# 442

а кога е това „възможно“? пак ли 8 месеца? защото и ние сме вегетарианци още Joy

# 443

а кога е това „възможно“? пак ли 8 месеца? защото и ние сме вегетарианци още Joy
  О,не знам...
  Вероятно,когато усетя вътрешен импулс за това.  Wink
  Затова не ангажирам никой с моя поглед в/у захранването.

# 444
noriscat аз когато нямам нещо домашно се допитвам до съседите, които отглеждат, последно ме снабдиха с домашен заек за 12лв., със сигурност не е хранен с добавки  Peace
Ради вече 2 пъти хапва заек  Laughing Сварявам месото и с бульона го пасирам, после замразявам в торбички за лед и ползвам по 2-3 кубчета в пюрето.

Марита, ами че то не остана ето Ради вече е на 8м. Ти май ще откараш на изключително кърмене до 1г.

# 445
  • в 1001-та нощ
noriscat - започнах с гърдите, после по малко и бутче към тях Wink))

# 446
Здравейте!!!

Данито,честа практика при бебетата е да се ползват капки за очи при носни инфекций.Както са ти казали вече,по-пречистени са и щадят лигавицата PeaceНие сме ползвали Тобрадекс,но за Ивон.За Алекс или само пръскам Физ. р-р или купувам Коларгол Peace

За месото-аз захраних с купешко .Започнах с пуйка.Сега свеки ми изпрати дом.пиле,ще сваря бялото месо и ще замразя,заедно с бульона.Със заек ще процедирам по същият начин.С телешкото ми изглежда по-сложно.Нямам от къде да взема домашно.
Иначе в Детските магазини има "Месни заготовки за пюрета" на ХИП.Една позната е взела от тях.Не съм ползвала и не знам за какво става въпрос,само докладвам Peace

# 447
  • в 1001-та нощ
на мен ми препоръчаха самото захранване да бъде с купени пюрета, а след това - както преценя и така и направих - купих по 2 различни пюрета от всеки вид месо и после само то нашите гозби Wink))  Peace

# 448
Момичета, едно бързо въпросче Simple Smile Скоро ще започна да предлагам на Борко месо. Смятам да започна с пуешко. За мамите, които правят сами пюретата, какво точно месо (бутче или друго?) И как да сме сигурни, че не е пълно с антибиотици и анаболи? Иначе най ми е лесно да си купя готови, но ми се искаше сама да ги приготвям.

За месото не бих рискувала още с купено от магазин - аз съм взела пуешко месо добавка на сънвал и слагам към зеленчуково пюре (не че ядем много зеленчукови пюрета  Crazy):

http://www.zabebo.bg/products/pyure-ot-pueshko-meso-sunval

Има и на други фирми - хип имат, плазмон също (техните имат и добавена сол).

# 449
Много скъпи Sunval  Shocked, а аз си мислех че много се охарчваме с Хип
Сериозни парични потоци изисква детегледането

Общи условия

Активация на акаунт