2-годишно момиченце издъхна в 7 ДКЦ, докато чака линейка

• 15 475
  • 203
  •   1
Отговори
# 105
Докато няма осъдени лекари,с присъда за убийство,умишлено или непредумишлено,или с отнети права до живот,нещата ще си продължават по същия начин...
Че и по -зле ще става...

На мен друго ми е чудно:Как се решава колко точно пари трябват по една клинична пътека?
Като всеки пациент реагира различно на лечение ,при едно и също заболяване.
Как лекарите са преценили ,че за определена болест трябва да отпуснат 3 дни в болница и 1500 лв за лечението?Например?
А ако пациента не е излекуван след третия ден?И трябват още 1000 лв ,за да се доизлекува?

Та,това ми е въпроса-кои болни мозъци са решили да се правят на Господ и да решават кой за колко време трябва да се чувства излекуван,или просто да си мре?!

Реплика от друга подобна тема:"Господи ,направи така ,че ако тръгна да умирам ,това да стане БЕЗ ПОМОЩ ОТ ЛЕКАРИ!"

# 106
На мен друго ми е чудно:Как се решава колко точно пари трябват по една клинична пътека?
Като всеки пациент реагира различно на лечение ,при едно и също заболяване.
Как лекарите са преценили ,че за определена болест трябва да отпуснат 3 дни в болница и 1500 лв за лечението?Например?
А ако пациента не е излекуван след третия ден?И трябват още 1000 лв ,за да се доизлекува?

Та,това ми е въпроса-кои болни мозъци са решили да се правят на Господ и да решават кой за колко време трябва да се чувства излекуван,или просто да си мре?!

Реплика от друга подобна тема:"Господи ,направи така ,че ако тръгна да умирам ,това да стане БЕЗ ПОМОЩ ОТ ЛЕКАРИ!"

Кл.пътеки ги изчисляват на база средностатистически.например апендикс, обикновено/в 90% /му трябват 3 до 5 дни.Ако има усложнения, влиза в друга пътека-усложнения.
Малко не по темата.
Миналата година със синът ми лежахме в педиатрията за 5 дни/толкова беше пътеката/.От любопитство се поинтересувах колко струва пътеката.Била 180лв ShockedДобре.Направих си елементарна сметка какво са му правили и колко струва.То тази пътека не може да покрие и половината от нещата които му направиха!!!!!
Системите, 4 пъти лабораторни изследвания, 2 пъти ЕЕГ/иначе струва 40лв/, антибиотик, 4-5 консултации със специалисти, ехография , ......а пък после били източвали касата.Тя болницата на загуба ли е? Кой покрива разходите ? newsm78

# 107
Тъкмо и аз щях да пусна инфото, че МЗ съобщи - Спешна помощ няма вина. http://www.bnews.bg/article-22696

Обаче е странно, че пишат - детето се е разболяло още на 5-6, а чак към 10-ти повикали личния лекар. Освен това МЗ пише, че пише нова концепция за Бърза помощ и признава, че има проблеми в сектора. Разгеле!

Ами аз какво пиша от самото начало, но се оказах безсърдечна, а някои само философстват

И между другото, не знам дали знаете, но ние сме първенци по инсулти и инфаркти в цяла Европа, и до голяма степен благодарение на пушенето.

Така че всички пушачи моля да спрат да пушат веднага, защото след еди-колко си години ще трябва да се лекуват от рак, инсулт, инфаркт, а това струва доста пари на касата. Така че много ви моля преди да плюете системата, погрижете се вашите близки и вие да не си уввреждате съзнателно здравето, защото ще дръпнете солидни суми от бедната и без това каса!!!

Няма да ви струва нищо, дори напротив  Grinning Да видим колко философи и всезнаещи ще се жертват в името на касата

# 108
Люляковa, спри да пишеш глупости в тема, нямаща нищо общо с казаното от теб. Колко ли цигари ще да е изпушило клетото дете, за да спре да диша  Rolling Eyes

# 109
Оф,аман от марсианци,лунатици ...или там ,откъдето си кацнала...
8 страници пропусках глупостите,дето пишеш,вероятно и други са го правили...ама вече ставаш нагла! 
Айде,спри се малко !

# 110
бла-бла-бла

Няма да спра да пиша. Разбра ли, че клетото дете не са го завели на лекар навреме собствените му родители, и вероятно "компетентната" му лекарка е била с погрешна преценка. Пак нищо общо с бърза помощ, нали?

Тука пак световни конспирации, здравната система, парите от касата.
Проблемът не е държавата, проблемът са простите й граждани

# 111
Проблемът не е държавата, проблемът са простите й граждани
Особено такива като теб,които нямат мярка за нищо и просто не знаят кога да спрат,нали?!

# 112
Ми аз си разсъждавам трезво, но трудно е тук да имаш собствено и различно мнение от масата простотия и много е странно, че има човек, който не се оплаква от всичко. Няма по-голям мрънкалник от българина, в същото време само си мрънка, но не прави нищо.

Фотосинтезирай на воля  Peace

# 113
  • SA
Красимира, стана ми интересно и ми се иска да прочета повече по въпроса-  дай моля те ако не те затруднява линкове за лекари по света, които са осъдени за убийство/ без тези, които са убили съпругата си,  случая в Либия и лекарят на Майкъл Джексън/.

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 14:01 от kameloth

# 114
  • София
Много жалко за детенцето.  Sad
Люлякова, по принцип си права, че не за всичко е виновна медицината в т.число линейки, лекари, здравна политика и прочее.
В случая наистина се пише, че детето се е разболяло дни преди това. Но то очевидно се е влошило до степен да се наложи сериозна намеса именно в трагичния ден. За това говори фактът, че хората са звъняли предния ден за следващия за домашно посещение. Така, че детенцето тогава не е било зле. Може и лекарката да не е преценила правилно. Може да е могла, съдейки по дишането, да разбере, че нещо не е наред. А може и да не е могла. Това няма как ние да преценим. Но от друга страна, никъде няма данни детето да е имало нужда от болнична помощ преди деня на трагедията.

# 115
Да, Ирина, ако прочетеш в началото - точно това съм написала. Не е хубаво да се хвърляме и да обвиняваме без да сме запознати, защото причината може да е родителска неопитност и небрежност, както и липса на компетентност от страна на лекуващия до момента лекар.

краси.мира, това беше много грубо към лекарите.

Теб никога ли не са те лекували лекари, някога изпитала ли си признателност към тях за нещо? Те също не са безгрешни. Осъждам много избирателната им политика на лекуване, корупцията и безразличието им, но допускам, че и те са хора и неумишлено понякога се случват най-лошите неща.

Бих искала също да те питам имаш ли представа колко българи не са си плащали здравните вноски, обаче в същото време могат да си вземат я телефонче, я лаптопче на изплащане? И че с тези пари нещата можеше да са различни? Ми то не може обикновеният човек да се държи като плъх, а пък да иска политиците да не крадат и да бъдат съвестни. То е това народопсихология, от продавачката до политика ...

# 116
  • София
Да, Ирина, ако прочетеш в началото - точно това съм написала. Не е хубаво да се хвърляме и да обвиняваме без да сме запознати, защото причината може да е родителска неопитност и небрежност, както и липса на компетентност от страна на лекуващия до момента лекар.
Съгласна съм. Всичко може по принцип.

# 117
  • София
Няма да спра да пиша. Разбра ли, че клетото дете не са го завели на лекар навреме собствените му родители, и вероятно "компетентната" му лекарка е била с погрешна преценка. Пак нищо общо с бърза помощ, нали?

Абе ти не разбра ли, че това състояние може да се развие за няколко часа. Личната може да го е слушала детето сутринта и нищо сериозно да не е имало!!!!!! Моля те, за Бога, спри да плещиш глупости наизуст!

Не всичко на този свят е некомпетентност и се моля на никой тук да не му се случва да разбира колко бързо и изневиделица могат да стават големи беди!  Praynig

# 118
А как точно се разбира ,че се е развил бронхиолит?

# 119
  • SA
И как пък да не е имало нищо сериозно като го е слушала личната лекарка, щом  е открила отслабено дишане и удължено издишване- находка, която се среща при бронхиолит и астматичен пристъп.
Просто не е преценила, че детето вероятно има нужда да се вземе от къщи с линейка, а не да се води в болницата със собствен транспорт. Но това спиране на дишането, което се е случило по път за болницата, и в линейка да се бе случило, не знам доколко щяха да му помогнат, освен ако не е транспортирано от квалифициран реанимационен екип, готов да интубира детето на място.

Общи условия

Активация на акаунт