Помощ в търсенето на работа - 10

• 63 430
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, одобрена съм и започвам на 10ти май  newsm44 аз съм единственият кандидат, който е преминал успешно първите два кръга на подбора  Shocked Половината кандидати, които са били одобрени след първия кръг, са се отказали след като са видели, че заданието за втория кръг е изцяло на английски  Rolling Eyes а като изискване беше посочено свободно владеене на езика.  newsm78 Казаха, че, ако премина успешно стажа, може да ме наемат по заместване, защото една от служителките временно ще отсъства (предполагам по майчинство).  Grinning И да не ме наемат стажа все пак е голям плюс за СВ-то ми. Ех, добре, че не ме наеха от онази фирма, за която толкова се тръшках, ето че е било за добро  Grinning

# 616
Момичета, одобрена съм и започвам на 10ти май  newsm44 аз съм единственият кандидат, който е преминал успешно първите два кръга на подбора  Shocked Половината кандидати, които са били одобрени след първия кръг, са се отказали след като са видели, че заданието за втория кръг е изцяло на английски  Rolling Eyes а като изискване беше посочено свободно владеене на езика.  newsm78 Казаха, че, ако премина успешно стажа, може да ме наемат по заместване, защото една от служителките временно ще отсъства (предполагам по майчинство).  Grinning И да не ме наемат стажа все пак е голям плюс за СВ-то ми. Ех, добре, че не ме наеха от онази фирма, за която толкова се тръшках, ето че е било за добро  Grinning

Grinning  Grinning newsm44

# 617
Честито на печелившите!  bouquet

# 618
Честито и успех  Hug 

# 619
caprice, честито   bouquet 

# 620
  • София
Капризче, браво  Simple Smile
Ние с теб сме колежки май  Simple Smile Английска филология ли си завършила?

Аз ходих миналата седмица на едно интервю (обявата е от началото на март, но нямали време да прочетат сиви-тата и ме изненадаха). Всичко звучеше добре - заплата, длъжността е точно това, което търсих, но...не осигуряват на реалната заплата. Отказах се, дано и при мен да е за добро  Confused

# 621
Благодаря на всички за пожеланията  Hug Специални благодарности на Рокси, Милинка и Ред Велвет за насоките, които ми дадоха докато подготвях документите си за кандидатстване  newsm51
tanini , аз съм завършила езикова гимназия, следвам право. последните месеци обмислях да кандидатствам отново и да запиша английска  филология, защото все имам едно усещане, че нещо ми липсва в тази насока  Crazy

# 622
caprice, честито и успех!   bouquet

Имам въпрос към ЧР - може ли да бъдеш на постоянен трудов договор с осигуровки и да си на хонорар или ако ти предложат ТД трябва да ти определят и твърда заплата? Благодаря!

# 623
Няма начин да си без основна заплата, която да не е под минималната. Член 60-и-някой си беше, не съм много сигурна, сега не ми се търси точно. И може да има и хонорари, бонуси, които са без таван.

Но не може ТД без твърдо гарантирано всеки месец възнаграждение.

# 624
Ако правилно съм разбрала въпроса:

Съдържание
Чл. 66. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) Трудовият договор съдържа данни за страните и определя:
1. мястото на работа;
2. наименованието на длъжността и характера на работата;
3. датата на сключването му и началото на неговото изпълнение;
4. времетраенето на трудовия договор;
5. размера на основния и удължения платен годишен отпуск и на допълнителните платени годишни отпуски;
6. еднакъв срок на предизвестие и за двете страни при прекратяване на трудовия договор;
7. основното и допълнителните трудови възнаграждения с постоянен характер, както и периодичността на тяхното изплащане;8. продължителността на работния ден или седмица.

Но ако питаш дали можеш да бъдеш на и на ТД, и на хонорар при един и същ работодател - може.

# 625
Разбрах, има ли трудов договор - има твърда заплата.

# 626
Доколкото знам , другото се води граждански договор. Сключваш споразумение с възложител на проект, че ти ще изпълниш този проект за някакъв хонорар.

# 627
 Аз да споделя, че усещанията ми се оказаха грешни. Нали се надявах да започна тази седмица работа в един офис. Явно ще се пенсионирам на рецепция в хотел, това работех 4 години, докато учех. От началото на април съм без работа, в началото пусках CVто си по обяви за офис администратор, след като усетих, че няма особен интерес към мен започнах да пускам и за хотели, няма как. От въпросите и вметките в интервютата за офис администратор ми остана усещането, че мислят за мен и колежките ми като за хора, които само се усмихват, глезят се и събират парите на клиентите. А всъщност ние вършим много повече неща от администратор в офис. Както и да е. Може би другата седмица ще замина за хотел в Слънчев бряг, с уговорката да видя за една седмица дали ще ми допадне.

# 628
. А всъщност ние вършим много повече неща от администратор в офис.

Всеки така си мисли или поне така говори, но не е така. И в двата случая работата може да е малко и много.

# 629
Нямах предвид обема работа, а повечето отговорности. Не искам да водя спор по темата.

Общи условия

Активация на акаунт