Помощ в търсенето на работа - 10

• 63 431
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Нямах предвид обема работа, а повечето отговорности. Не искам да водя спор по темата.

Не спорим. Просто го обсъждаме. Според мен работата на офис администратор е нещо по-общо. Работата на администратор в хотел е нещо доста по-конкретно, въпреки че и там работата може да е различна в различните хотели.

Имам предвид, че ако оценяваш отговорността на един администратор в хотел с 5 по система от 1 до 10, работата на един офис администратор в зависимост от фирмата, може да е оценена и с 1 и с 10.

# 631
 Не знам, хотелите, в които съм работила са били с малък капацитет и администраторът е и секретарка, касиер, комуникира с доставчици, съвсем отделно от останалата работа, типична за хотел.
 На едното интервю за работата в офис собственикът каза, че не си ме представя да пътувам в маршрутка ( в индустриалната зона на града е) ooooh! Пък не бях отишла с каляската до там.
 А като споменах работата в хотели по морето, за там дали могат да се пускат сигнали в инспекцията по труда? Не можете да си представите на повечето места какви условия предлагат, например 12 часов работен ден, без почивка. И когато веднъж не се сдържах и изказах възмущението си ми отговориха, че в туризма било така. А съвсем не е така.

# 632
Инфантилна,
за всяко работно място и работодател можеш да пускаш сигнали в ИТ.
Но имай предвид, че работата по морето наистина е като робски труд, неслучайно хората в туризма често казват, че се чувстват като негри на плантация, които вече аха да измислят джаза.

# 633
 Не знам какво да правя, от 2005 досега не съм имала безработен период, заради което имам право на обезщетение за 6 месеца, нищо, че съм напуснала по взаимно съгласие. Сумата е малко по- малка от предлаганата заплата. Много ми е объркано Sad Ще отида да видя как е, поне на въпросното място работният график е нормален.

# 634
Не знам какво да правя, от 2005 досега не съм имала безработен период, заради което имам право на обезщетение за 6 месеца, нищо, че съм напуснала по взаимно съгласие. Сумата е малко по- малка от предлаганата заплата. Много ми е объркано Sad Ще отида да видя как е, поне на въпросното място работният график е нормален.

Нищо не ти пречи да отидеш да видиш, ако имаш възможност. Все пак може да се опиташ да научиш повече за хотела, още преди да отидеш, но тези неща сигурно ти си ги знаеш.

# 635
Здравейте на всички,
включвам се и аз при вас. Навремето ми бяхте много полезни  Hug
В момента работя- в банковата сфера, но ми предстои преместване от един град в друг (във Варна). Не съм сигурна дали искам да ме прехвърлят, а по-скоро мисля да сменя работата/ банката.
Инфантилна, не знаех че имам право на бюро по труда при напускане по собствено желание- взаимно съгласие? Поправете ме,ако бъркам  newsm78

# 636
  • Бургас
Момичета, аз въпреки че си има работа - редовно ви следя, защото продължавам да се оглеждам за нова. Понеже 5 години съм учила финанси и с всичките им там прилежащи подробности Simple Smile , си търся работа в тази сфера. Бях на интервю миналата седмица в една банка, засега няма да я назовавам, където ми зададоха много некоректен според мен въпрос. Винаги очаквам на едно интервю да ми бъде зададен въпросът - " Какво възнаграждение очаквате?", както и тук ме попитаха, но след като посочих конкретна сума, ме попитаха "А Вие колко взимате в момента"  ooooh! Много ми кипна, ама запазих благоприличие и отговорих, че ще го запазя в тайна, ако не е проблем. Жената насреща почна да ми обяснява, че те така или иначе щели да видят в трудовата ми книжка, ако ме наемат и т.н. Честно казано, стана ми много неприятно и интервюто според мен приключи по-бързо, отколкото трябваше. Както и да е..исках да го споделя с вас и да ви питам нормално ли е да задават такива въпроси. Както казах, подготвена съм за въпроса за очаквано възнаграждение, но за това какво получавам в момента, ми дойде много изненадващо. Все пак съм подписала документи на настоящата си работа, с които гарантирам, че ще пазя информацията в тайна,,,казвали ми конфиденциалност  newsm78

Каприсче, ако не е тайна, ти към коя банка почваш стаж, може и на лични, поне да знам с този английски да не се излагам, че не ми е сила. Ако можеше с немски...

# 637
Каприсче, ако не е тайна, ти към коя банка почваш стаж, може и на лични, поне да знам с този английски да не се излагам, че не ми е сила. Ако можеше с немски...
пиша на ЛС  Peace

# 638
tedincence, аз почти всеки успявам да предразположа да ми каже колко взема и то без да питам. Никога не бих питала директно.

# 639
  • София
Инфантилна, не знаех че имам право на бюро по труда при напускане по собствено желание- взаимно съгласие? Поправете ме,ако бъркам  newsm78
Може, но обезщетението не е 60 процента от осигурителния доход, а е около 7 лева на ден, т.е приблизително 150 лева на месец. Освен това, когато трудовото правоотношение е прекратено по взаимно съгласие, обезщетение се получава за срок от 4 месеца, не може повече.

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 22:47 от Александра_

# 640
Според вас някои агенции пускат ли измислени обяви?

# 641
Здравейте, имам няколко въпроса, свързани със съкращение. Става въпрос за държавен служител. Доколкото знам в 7 дневен срок трябва да се регистрира в БТ и ще получава 60% обезщетение в зависимост от трудовия стаж. Освен това, тъй като ги съкращават без предизвестие, ще получи обезщетение 1 брутна заплата.

Чух и следните неща, дали знаете да са верни
- след като се е регистрирал в БТ трябвало да попълни молба за изплащане на още 1 месечно обезщетение, защото бил останал без работа?
- при закриване на щат се полагали 4 брутни заплати обезщетение;

Ще се радвам по-запознатите да споделят.
Благодаря!

# 642

Ще се радвам по-запознатите да споделят.
Благодаря!

Ако имаш време, чети
http://www.az.government.bg/Legislation/KT.html

"При уволнение поради закриване на предприятието или на част от него, съкращаване в щата, намаляване обема на работа и спиране на работата за повече от 15 работни дни работникът или служителят има право на обезщетение от работодателя. Обезщетението е в размер на брутното му трудово възнаграждение за времето, през което е останал без работа, но за не повече от 1 месец. С акт на Министерския съвет, с колективен трудов договор или с трудовия договор може да се предвижда обезщетение за по-дълъг срок. Ако в този срок работникът или служителят е постъпил на работа с по-ниско трудово възнаграждение, той има право на разликата за същия срок."

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 08:34 от celika

# 643
Според вас някои агенции пускат ли измислени обяви?

Зависи от агенцията. Ако е българска или неизвестна, това е задължително за събиране на база данни.

Но има и доста компании, които го правят,не са само агенции.

Всъщност, те не са измислени в повечето случаи, защото тенденциите на пазара се знаят, знае се и какви хора се търсят и така...

# 644

Зависи от агенцията. Ако е българска или неизвестна, това е задължително за събиране на база данни.

За да имат повече кандидати, когато се появи свободна позиция или по друга причина?

Общи условия

Активация на акаунт