Помощ в търсенето на работа - 10

• 63 421
  • 748
  •   1
Отговори
# 645

Зависи от агенцията. Ако е българска или неизвестна, това е задължително за събиране на база данни.

За да имат повече кандидати, когато се появи свободна позиция или по друга причина?

Каква би била другата причина?

Според мен тази практика е много голяма рядкост, както за компании, така и за агенции. В крайна сметка позициите се сменят доста бързо. Като цяло е хубаво да се разполага с един пул от кандидати, и когато дойдат позиции, да може да се реагира светкавично.

Ние например нямаме "измислени" обяви. Има доста агенции, обаче, които пускат обява, която е подобно на някоя от работодател. Така събират допълнително кандидати и могат да попаднат на точния човек по-бързо.

# 646
Значи щом пускат фалшиви обяви има голям шанс да се появи истинска такава позиция Simple Smile

# 647
Значи щом пускат фалшиви обяви има голям шанс да се появи истинска такава позиция Simple Smile

?

Никъде не съм писала, че обявите са фалшиви. Няма практика да се залага по една обява за една позиция, точно, за да се привлекат повече кандидати, които не могат да се ориентират за какво са подходящи. Ето пример от днес--кандидат,който ми влиза по една обява, изпратих за две съвсем различни позиции, които дори не сме публикували.

В момента с повечето компании няма еднозначни позиции--само офис асистент или счетоводител. Позициите са доста по-широки, често си играем с думите...Доста са комплексни нещата.

# 648

Никъде не съм писала, че обявите са фалшиви. Няма практика да се залага по една обява за една позиция, точно, за да се привлекат повече кандидати, които не могат да се ориентират за какво са подходящи.

Добре де... измислени имах предвид... Това другото ми е ясно... Имах предвид, че щом събират кандидати, има шанс да се появи подходяща позиция за тях.

# 649
.
Инфантилна, не знаех че имам право на бюро по труда при напускане по собствено желание- взаимно съгласие? Поправете ме,ако бъркам  newsm78
Аз се водя напуснала по собствено желание, в една друга тема във форума ми написаха, че имам право на 4 месеца обезщетение, но след като подадох документи се оказа, че имам право на 6 месеца, даже няколко месеца стаж ако съм имала повече щяха да са повече месеци. Изчислен ми е среднодневен осигурителен доход и от него са взели 60%, не е 7 лв в моя случай. Сумата, която се получава е като заплата на служител в държавна администрация:)

Звъннах днес в НОИ да попитам, ако започна работа за кратък период губя ли правото на това обезщетение- не, не го губя, но трябва пак в 7 дневен срок от назначаването ми да го декларирам (което в моя случай ще е леко трудно, от южното Черноморие да пътувам до Пловдив само заради това, но трябва да стане лично). След като получа заповед за освобождаване от там попълвам отново декларация в НОИ и така...надявам се да не попадна в този цикъл, де.

# 650
  • София
Аз се водя напуснала по собствено желание, в една друга тема във форума ми написаха, че имам право на 4 месеца обезщетение, но след като подадох документи се оказа, че имам право на 6 месеца, даже няколко месеца стаж ако съм имала повече щяха да са повече месеци. Изчислен ми е среднодневен осигурителен доход и от него са взели 60%, не е 7 лв в моя случай. Сумата, която се получава е като заплата на служител в държавна администрация:)
Просто от любопитство, знаеш ли кой член от КТ е посочен, като основание за прекратяване на трудовото ти правоотношение? В заповедта за напускане трябва да го пише.
Пожелавам ти успех Wink

# 651
 Заповедта ако не се лъжа остана в НОИ, но на разпореждането за обезщетение пише чл.71 ал.1. Беше сезонна работа, знаех, че е за 2 месеца. На заповедта от предното ми работно място  е по чл. 325, т.1, помня, аз занесох и двете.

# 652
  • Пловдив
Към Инфантилна, виж има обява за рецепциониска  към Новотел Пловдив в jobs.bg   от днес.Там няма текучество   и може би е по-добре от малък хотел на морето.

# 653
 Благодаря, видях я, аз съм абонирана за обявите. В големите хотели в Пловдив условията не са добри. В Тримонциум са на 420 лв първите 6 месеца, примерно.

# 654
Успех, инфантилна! Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 655
Благодаря, във вторник ще тръгна за Слънчев бряг, с уговорката да видя за една седмица как ще е. Дано всичко е наред Simple Smile Стискайте ми палци, че доста хора ми споделиха, че хотелиерите в Слънчев бряг не обичат да плащат.

# 656
Инфантилна, успех!  Peace

# 657
Да се запиша, че я търся и аз.

# 658
Здравейте,Христос Воскресе,
желая на всички здраве и много, много късмет във всички начинания.
Специално за Red Velvet:
Желая ти много щастие и красиви моменти.Ти си опора на много хора,посетили форумите.И тези,които следват безценните ти съвети навярно ще успеят.Благодаря ти за всичко  bouquet

# 659
Привет на всички и спорна седмица  Hug Дано скоро всички се похвалим с нова работа   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт