На колко години тръгнаха вашите деца на училище ?

• 17 945
  • 485
  •   1
Отговори
# 105
victori, явно изключваш възможността хората и в случая децата да са различни, както по характер така и по възможности и съзряване, гена не е матрица, която да произвежда по график и схема един модел, извинявай но доста се съмнявам в писанието ти подписано от "Психолог", защото съм убедена че е твоя измислица а доколко си психолог ти си знаеш
За другите в темата не знам, само знам че за мен моето дете не е първото, което отглеждам и имам опит с развитието и съзряването, още повече че имам достатъчно деца около мен за сравнение
Явно твоята гледна точка е продиктувана също от личен опит, твърде вероятно е в едно семейно обкръжение децата да са близки по съзряване е и при нас е така, какъвто беше баткото, такова е и малкото, винаги е напред и с възможности и с умения и в съзряването си както и с ръста си, та моето мнение беше свързано именно с това, че когато едно дете е готово да е първолак и го желае и родителите преценят значи не е грешка,
всеки психолог знае че всички са различни и именно за това е виновна обкръжаващата среда, възпитание, генетични качества, и това дали на някой му се занимава с деца
а ти си се заяждай колкото искаш, доколкото разбрах тук май не те вземат на сериозно
дерзай Mr. Green

# 106
Да си пусна детето на 5 или на 6 г. на училище, само защото съм го родила  на 40, та да съм по-млада  Shocked...ами  това ми мяза само на комплекси.

Психологът трябва да си поговори не с детето, а с родителите му.
Ако това е "уважителната" причина да тръгне по-рано на училище, де.
пп. Всъщност, разликата във възрастта на майката също ще е една година, няма да е на 69, а ще е на 68 Mr. Green

Не си схванала изобщо идеята. Комплекс е последното нещо, даже не присъства в списъка.
Стрес, кризи, болести, възможности за доходност на такива възрасти, не знам още какво, продължителност - живеят до 58, пенсионират ги на 63...

# 107
Та - на 6.8 или 7.8 - бих избрала 6.8 (стига и компетентните, наблюдаващите развитието на детето да са на същото мнение).
За ненавършени 6 г. в годината на постъпване в 1-ви клас - не съм ЗА.
Лоренца, в този случай няма място за избор, при нас е така, щом е роден в годината на наборите които трябва да са първи клас отива, ние сме така, ще тръгнем на 6 г и 9 месеца, но това не е по-рано, просто ще навърши 7 в края на годината, вярно че ще има деца в началото на годината и той пак ще е от най-малките но не вярвам да има някаква разлика съществена, ние и сега сме готови но не можем, защото не сме карали предучилищна а и има ограничение в закона за 6 годишните, трябва да имат навършени 6  години към 15 септември в годината която тръгва на училище
Има ограничение за да не тръгват децата по-късно от набора си - тази възможност е за деца които имат проблеми с развитието си удостоверено по съответния начин с комисия

# 108
Вие сте напълно в "нормата"Simple Smile Няма за какво да се притесняваш. 
И аз съм била така.[/i]   Simple Smile
Става дума за родените напр. в началото на следващата година - те вече се водят "не с набора си".

# 109
Е те могат да преценяват, ако детенцето има възможност и желание, ама ние не можем да избираме, така сме се родили, не сме смятали добре с тати Mr. Green

# 110
  • София
Вижте..Затова сме във форум, всеки може свободно да изрази позицията си, без да има претенциите да е прав за всички случаи, нито пък да се опитва да я  пробута на инакомислещите. Всичко е толкова относително. 7годишната възраст не гарантира сама по себе си нищо - нито умствено развитие по-добро от на шестгодишно дете, нито повече отговорност към задълженията, нито достигнато по-високо ниво на емоционално съзряване..
Но ми прави впечатление, че някои  от привържениците на заложената в наредбата възраст от 7 години се опитват всячески да окачествяат родителите на деца, пуснали отрочетата си на училище по-рано, с не дотам прилични епитети - луди, болестно амбициозни, отнемащи детството на децата си и прочие.. Rolling Eyes
Не съм си позволила да налагам мнение по никакъв начин, но повтарям, че нито ме е гонила някаква болестна амбиция, нито се самоопределям или позволявам да ме определят като  луда, нито детето ми се чувства ограбено по какъвто и да е параграф.. Peace  И комплексът за възраст не ме хваща.....разликата между мен и 13-годишната ми дъщеря е 23 години. Mr. Green

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 19:55 от already detective

# 111
Темата е за дете на 5 години и нещо.
Не за шестгодишно.

Аз също не смятам, че съм ощетила детето си, което е било готово за училище на 5 г. и 11 м, а съм го пуснала на 6 г. и 11 м. с набора му.  Laughing

# 112
  • София
Да, но темата отдавна се измести от конкретното дете и взе завой в описаната в предходния ми пост посока.. Mr. Green

# 113
Ами да се върнем на темата.
Тъй като училището вече не е подходящо място за деца вариантите са два - или да бърза да завърши и да се маха, или да отложи с колкото може.
Най-добре да почват на 5 г. или на 8 г.
Според възрастта на родителите. Mr. Green

# 114
  • София

Според възрастта на родителите. Mr. Green
Може. Mr. Green Но трябва да се вземе предвид и това дали на бала детето  ще е на възраст, позволяваща му да пие алкохол..Много е важно и това да се пресметне.. Joy
И двата довода за нещо си много сериозно звучат, няма съмнение..

# 115
Но трябва да се вземе предвид и това дали на бала детето  ще е на възраст, позволяваща му да пие алкохол..

Peace
Разбира се! Забравих да го спомена в "списъка"! Embarassed

# 116
Но трябва да се вземе предвид и това дали на бала детето  ще е на възраст, позволяваща му да пие алкохол..Много е важно и това да се пресметне.. Joy
Все едно някой ще тръгне да прави проблем, но да, не е зле да спазваме закона, дори да можем да минем и без това.

# 117
  • дълбоката провинция
в този тон, в който сте подхванали мога да дам още един довод в подкрепа ранното тръгване на училище - ами търсят се млади специалисти със стаж, как ще стане това, ако не започнат на 5 години Wink

# 118
+ следното: "по-рано ще напреднат в кариерата и по-рано ще създадат деца".  Joy

# 119
  • дълбоката провинция
извън кръга на шегата - може би сте чували, че големите софтуерни компании използват млади специалисти, официално от навършването им на 18 години (неофициално, със съгласието на родителите, и от по-ранна възраст), до към 26-тата им година,  след което ги пенсионират...

Общи условия

Активация на акаунт