На колко години тръгнаха вашите деца на училище ?

• 17 876
  • 485
  •   1
Отговори
# 180
  • На небето
За жалост повечето хора не могат да си позволят децата им да посещават градина до обяд у нас. Такава е реалността. Те няма как да спасят децата си от омразното им принудително лежане по креватите без мърдане и говорене. ..................

В нашето училище има малка група за деца около 3-4г. възраст мисля. При която децата стоят до обед там. И към 12ч. родителите ги взимат. И това се наложи поради невъзможността на детската градина да побере децата. Групата е от над 20 деца.
Но това е начин да се избегне и обедния сън.

# 181
  • София
А смятате ли, че децата имат нужда от 2 часа почивка следобяд? Не непременно сън. Може да е четене на книжка, гледане на ТВ, кротка настолна игра т.е. нещо, което да ги държи в хоризонтално или удобно седнало положение, с изпънати крачета.

# 182
Нещата не са съпоставими. Сънят може да се избегне и при двата случая. /ДГ или у-ще/.

За съжаление не е така.Според правилника на градините нямаш право да водиш детето на половин ден, тъй като обучението е целодневно, лично изпробвано е това.

От личните ми наблюдения в градините цари странен робовладелчески строй и по-трудно приспособимите деца просто биват изхвърлени от кораба. В училището някак повече се уважава детето, има си междучасия, когато си абсолютно свободен да си използваш времето както намериш за добре.

Ирина, каква почивка е гледането на Тв? Това си е чисто натоварване на мозъка и нервната система, особено за малки деца.
На въпроса-не, не смятам. Ния лежи два часа денем единствено ако е с 39.5 температура. не е от палавите деца, но иска да си е седнала, доскоро много обичаше да си чете, сега повече рисува и решава някакви загадки, оцветява, готви с мен, играе с кучето...не изпитва никаква нужда да лежи.

# 183
За жалост повечето хора не могат да си позволят децата им да посещават градина до обяд у нас. Такава е реалността. Те няма как да спасят децата си от омразното им принудително лежане по креватите без мърдане и говорене. ..................

В нашето училище има малка група за деца около 3-4г. възраст мисля. При която децата стоят до обед там. И към 12ч. родителите ги взимат. И това се наложи поради невъзможността на детската градина да побере децата. Групата е от над 20 деца.
Но това е начин да се избегне и обедния сън.

Начин да се избегне обедният съм е налице само ако е налице свободен възрастен, готов да поеме детето следобед.
Това имам предвид, когато говоря, че у нас много хора нямат тази възможност.
Другото е подходяща занималня, в която не се седи само седнал.

Ирина, да, смятам, че детето има нужда от почивка. Затова и организирах моето да се прибира следобед, да се наобядва, да си поиграе и да седне да попише. Хоризонталното положение не е задължително. той си почиваше по- добре, когато си играеше. Задължително е поне 1-2 часа да прави това, което иска то.

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 11:49 от Judy

# 184
  • София
Нещата не са съпоставими. Сънят може да се избегне и при двата случая. /ДГ или у-ще/.
За съжаление не е така.Според правилника на градините нямаш право да водиш детето на половин ден, тъй като обучението е целодневно, лично изпробвано е това.
От личните ми наблюдения в градините цари странен робовладелчески строй и по-трудно приспособимите деца просто биват изхвърлени от кораба. В училището някак повече се уважава детето, има си междучасия, когато си абсолютно свободен да си използваш времето както намериш за добре.
Това не го знаех. Не ми се е налагало да го науча. Обучението като е целодневно, не би следвало да е проблем да си вземеш детето от 14.00 до 16.00 и после да го върнеш за следобедните занятия. Или и това не може?
По втората част, може би зависи от училището и от ДГ, от тяхното ръководство и от техните учители.

# 185
не би следвало да е проблем да си вземеш детето от 14.00 до 16.00 и после да го върнеш за следобедните занятия. Или и това не може?
Какъв е смисълът да го връщаш в 16:00, като в 16:30 родителите почват да чупят крака, за да си приберат децата?

# 186
Излиза, че ако следобедният сън в градините стане с пожелателен характер след определена възраст, много от децата и родителите им няма да бързат за 1-ви клас.
И че причините не са в това дали едно дете е готово за първи клас, а в това дали е в състояние да понесе още една година в детска градина.

Искаш да кажеш, че щом детето не иска да спи на ДГ трябва да го изпратим задължително в 1-ви клас ли? Ами ако е на 3 години?

# 187
Съгласна съм-чела съм много майки тук, които са доволни от ДГ на децата си...като цяло обаче в дълбоката провинция еснафщината и дебелоглавието са сериозни Mr. Green В повечето ДГ основен фактор не е госпожата, а великата "лелка", на която родителят следва да е вечно благодарен, че за мизерно заплащане смъква гащите на отрочето му.

# 188
не би следвало да е проблем да си вземеш детето от 14.00 до 16.00 и после да го върнеш за следобедните занятия. Или и това не може?
Какъв е смисълът да го връщаш в 16:00, като в 16:30 родителите почват да чупят крака, за да си приберат децата?
Сега обясни и тук колко е хубаво децата да стоят в градините до седем вечерта.

Не, не е възможно да се взема детето преди 16.00, поне тук-другите деца се разстройвали, научавало се,ч е ще става по неговата Shocked и прочие градински мъдрости.

# 189

Що за правилник е това, в кое ДГ? Моето настояваха да го водя до обяд, докато се адаптира.
 Имаше майки, които държаха да си водят децата след закуска и да си ги прибират преди обяд - никой не им е правил проблем... Тъй че нещо не сте откомуникирали нещата правилно с тези ваши страшни госпожи, дето като те чета чак ми настръхват косите. Що е това чудо и къде е?

# 190
  • София
Съгласна съм-чела съм много майки тук, които са доволни от ДГ на децата си...като цяло обаче в дълбоката провинция еснафщината и дебелоглавието са сериозни Mr. Green В повечето ДГ основен фактор не е госпожата, а великата "лелка", на която родителят следва да е вечно благодарен, че за мизерно заплащане смъква гащите на отрочето му.
Тъжно.  Sad

# 191
Oставете 3-годишните.Тук иде реч за 5-6 г.И за ПГУ.ПГУ има както в градината, така и в училище.В градината следобедния сън е реалност.В училище-не.Толкоз.Моето още във 2-ра група лежеше втренчено, в 3-та вече бе мъка, макар да не се е оплаквала и да не е създавала проблеми.ПГУ са деца 6 годишни вече в повечето случаи.И учат един и същи материал-независимо дали са в градината или училище.Едните просто ги засилват да спят следобяд, а другите-играят навън на хубаво време, а на лошо-вътре в стаите или салона по физическо, ако е свободен.

# 192
Излиза, че ако следобедният сън в градините стане с пожелателен характер след определена възраст, много от децата и родителите им няма да бързат за 1-ви клас.
И че причините не са в това дали едно дете е готово за първи клас, а в това дали е в състояние да понесе още една година в детска градина.

Искаш да кажеш, че щом детето не иска да спи на ДГ трябва да го изпратим задължително в 1-ви клас ли? Ами ако е на 3 години?

Каквото искам да кажа го казвам в съвсем прав текст, а именно, че ако следобедният сън в градините стане с пожелателен характер след определена възраст, много от децата и родителите им няма да бързат за 1-ви клас.
Обикновено в 1 клас не записват три годишни, нито 13 годишни, това е и причината да не обсъждам подобни възрасти.

Не виждам как и защо трябва да се съгласявам, че деца на една и съща възраст  в различни заведения - ДГ и училище, е нормално и съвсем в реда на нещата да се третират коренно различно.

# 193
Ирина, каква почивка е гледането на Тв? Това си е чисто натоварване на мозъка и нервната система, особено за малки деца.

Малко телевизия на никого не вреди, напротив. Както и работа на компютъра. Живеем в информационни общество и да искаме не можем да пренребрегнем съществуването на технологиите. Разбира се, против съм детето да се зомбира пред екрана. Когато гледането на телевизия, съответно работата на компютър, е в умерени количества и под надзора на възрастен, не виждам проблем.

# 194

Хубаво.  Simple Smile Но нали сега изготвят проект за спане в 1-ви и 2-ри клас даже (задължително целодневно обучение за първокласници и второкласници)... От училище ли ще си спрете децата заради това пусто, зло и вредно спане следобед?

Общи условия

Активация на акаунт