На колко години тръгнаха вашите деца на училище ?

• 17 870
  • 485
  •   1
Отговори
# 195

Излиза, че ако следобедният сън в градините стане с пожелателен характер след определена възраст, много от децата и родителите им няма да бързат за 1-ви клас.
И че причините не са в това дали едно дете е готово за първи клас, а в това дали е в състояние да понесе още една година в детска градина.

Искаш да кажеш, че щом детето не иска да спи на ДГ трябва да го изпратим задължително в 1-ви клас ли? Ами ако е на 3 години?

Каквото искам да кажа го казвам в съвсем прав текст, а именно, че ако следобедният сън в градините стане с пожелателен характер след определена възраст, много от децата и родителите им няма да бързат за 1-ви клас.
Обикновено в 1 клас не записват три годишни, нито 13 годишни, това е и причината да не обсъждам подобни възрасти.

Не виждам как и защо трябва да се съгласявам, че деца на една и съща възраст  в различни заведения - ДГ и училище, е нормално и съвсем в реда на нещата да се третират коренно различно.

[/quote]

Хубаво.  Simple Smile Но нали сега изготвят проект за спане в 1-ви и 2-ри клас даже (задължително целодневно обучение за първокласници и второкласници)... От училище ли ще си спрете децата заради това пусто, зло и вредно спане следобед?

[/quote]

# 196
Доколкото съм запозната, задължително ще е целодневното обучение, а  следобедният сън ще е по желание. Laughing

ПП. Синът ми е пети клас. Няма как тепърва да го спирам от 1-ви клас. Mr. Green

Но, продължавам да твърдя, че единствената причина да трябва всички деца да са в хоризонтално положение от 2 до 4 е свързано само със спокойствието на лелките, а не със здравето на децата. Peace

# 197
Пожелателното спане, Ако, Когато Стане, моите ще карат второ висше.Говорим за днес.
Целодневно обучение в училище не е равно на спане.Дъщеря ми е на такова и въобще не спят.

# 198
Доколкото съм запозната, задължително ще е целодневното обучение, а  следобедният сън ще е по желание. Laughing

Но тогава мамите, дето децата им не спят следобед все пак ще имат казус - здраво търчене напред-назад. Стои на чин, а не спи следобед.

# 199
Ми нямам и грам казус-детето е на занималня и играе, вместо да спи. Mr. GreenТърчане за какво по-точно?

# 200
Пожелателното спане, Ако, Когато Стане, моите ще карат второ висше.Говорим за днес.
Целодневно обучение в училище не е равно на спане.Дъщеря ми е на такова и въобще не спят.

А дали е така? Simple Smile

# 201
Кое дали е така?

# 202
Ми нямам и грам казус-детето е на занималня и играе, вместо да спи. Mr. GreenТърчане за какво по-точно?

Тоест искаш да кажеш, че една учителка ще бъде с децата, които спят, а друга ще води занималнята на тези, които не спят? Съмнявам се. Мисля, че родителите, които изберат децата им да не спят на обяд, ще трябва да си ги прибират за по няколко часа. Или?

# 203
  • София
Ирина, каква почивка е гледането на Тв? Това си е чисто натоварване на мозъка и нервната система, особено за малки деца.
Малко телевизия на никого не вреди, напротив. Както и работа на компютъра. Живеем в информационни общество и да искаме не можем да пренребрегнем съществуването на технологиите. Разбира се, против съм детето да се зомбира пред екрана. Когато гледането на телевизия, съответно работата на компютър, е в умерени количества и под надзора на възрастен, не виждам проблем.
Да, и аз говоря за малко. Не съм казала да седи цял ден там.  Peace
не би следвало да е проблем да си вземеш детето от 14.00 до 16.00 и после да го върнеш за следобедните занятия. Или и това не може?
Какъв е смисълът да го връщаш в 16:00, като в 16:30 родителите почват да чупят крака, за да си приберат децата?
Така, де. Това беше само по повод, че целодневното обучение е задължително и като идея да се избегне лежането в ДГ.

# 204

А дали е така? Simple Smile

Имам предвид дали наистина ще мине толкова време, преди да направят нововъведенията? Или просто се успокояваме - ще му мислим после.  Wink

# 205
  • София
ЦФО е факт-от тази учебна година.
Детето ми се обучава целодневно. Няма спане, креватчета и драма как да бъда организирано за спяще/неспящи.

# 206
Не ЩЕ.То Е така.Днес.Детето ми е с редовите си учителИ, не е един учителя.Класната води няколко предмета.Роден край, Рисуване, Физическо-се водят от други учители.И музиката и Бит и техника.На обяд са на стол. Храната е чудесна.Следобяд са на занималня с един редови учител, който им помага за домашните, като за тях е определено време, останалото време е за игри, главно навън.Днес, не вбъдеще.Така минава вече цяла година деня на детето ми.Даже втора година, защото и ПГУ протичаше по същия начин. Mr. GreenНикой не си взима детето на обяд и не го връща.Който остава да ползва занималня остава.Който има баби и други варианти-си прибира детето.Пожелателно е това, но не-няма легла за съм.

# 207
Хващам бас, че сред децата няма да има желаещи да спят. Mr. Green

Може да пробват пилотно, в няколко училища, за да не хабят и без това мизерните ни пари.

# 208
  • София
7-годишните нямат чак такава нужда от следобедна почивка /с лягане/. Дано не решат да ги хоризонтират и тях.  Mr. Green Но 6-годишният първолак има. Поне според мен.

# 209
Изместихме темата, обаче, която е дали дете на 5+ да постъпи в 1-ви клас. Не за следобедното спане (макар че стана ясно - ако детето ви не спи следобед на ДГ, право на училище Mr. Green).

Общи условия

Активация на акаунт