На колко години тръгнаха вашите деца на училище ?

• 18 017
  • 485
  •   1
Отговори
# 375
не си меря егото, но ми е неприятно, че родителите на 6-годишните първолаци грам не искат да разберат какво точно имат предвид ония от другия "лагер".

Резюмирай, моля те ,какво точно имаш предвид, че се загубих из постовете ти!

Повечето деца са по-готови да приемат реалността в у-щата ни на 7-, а не на 6-годишна възраст. И понеже няма НИКАКВИ критерии, по които можем  да сме абсолютно сигурни като родители, педагози и прочие дали детето е готово на 6, ТРЯБВА да се изчака до навършването на 7-годишната възраст на детето.
Това е позицията на другия лагер! Разбра ли я сега?..Simple Smile

В подкрепа на тази позиция посочих и закона, където съставителите сигурно не ползват клишета, а многогодишен опит. Изборът на родителя е отнет в полза на децата (няма ама на 6, няма ама на 7 в 1-ви клас). Тоест - ако досега е имало родители, пуснали децата си на 6 години в първи клас по неправилна преценка, вече със сигурност няма да има такива.
Абсолютно ти е погрешна позицията, това "трябва" си замина с червените връзки по вратовете ни, но някои явно още ви тресе носталгията.

Законите са закони по целия свят и хич не ми пробутвай червени връзки, портрети на Сталин и прочие. А дали ще го спазвате (закона) или не - слабо ме интересува! Simple Smile

В крайна сметка, който иска разбира за какво иде реч (даже и ако не си го признава). Wink

# 376
ако не разбира, значи е тръгнал на 6 на училище и ето ти беля...осакатен е до гроб   и не схваща. Crazy

# 377
KGK, аз опитах.
"Предучилищната подготовка на децата две години преди
постъпването им в първи клас е задължителна, но не по-рано от годината, в
която детето навършва 5-годишна възраст."
Това не е нищо по- различно от досегашното правило, което те задължава когато детето ти навършва определена възраст да го запишеш в ПГ. Само че сега това ще става не на 6 г., а на 5 г. и не за една, а за две години. Но това не  значи, че не можеш да го направиш и по- рано. Когато нещо не е задължително за теб ти можеш да го направиш, освен ако не ти го забраняват. Е, не ти го забраняват.

Според мен значи. Simple Smile Казват ""Чл. 20. (1) Предучилищната подготовка на децата две години преди постъпването им в първи клас е задължителна, но не по-рано от годината, в която детето навършва 5-годишна възраст.

НО НЕ ПО-РАНО...НЕ по-рано

# 378
ако не разбира, значи е тръгнал на 6 на училище и ето ти беля...осакатен е до гроб   и не схваща. Crazy

На заяждане го обърнахме май-май...Simple Smile

# 379
Значи, детето е на 4г и постъпва в ПГУ.Защото в същата година ще навърши 5. Crazy

# 380
Точно така с малко изменение:
Значи, детето е на 4г и постъпва в ПГУ.Защото АКО в същата година ще навърши 5. Crazy

# 381
Няма АКО.Ако Иска родителя-тогава. Laughingа защото е съвсем на място. LaughingИ ся кво излиза-че в училище, където ще бъдат настанени По-голямата част от необхванатите деца от градини, масово ще има деца на по 4 години.Които на 6 ще започнат  1 клас.

# 382
Няма АКО.Ако Иска родителя-тогава. Laughingа защото е съвсем на място. LaughingИ ся кво излиза-че в училище, където ще бъдат настанени По-голямата част от необхванатите деца от градини, масово ще има деца на по 4 години.Които на 6 ще започнат  1 клас.

Масово (не знам)....ще има деца на поне 4 години и 9 мес. Което не ги причислява съвсем към 4-годишните според мен...

# 383
Хайде да спрем - кой когато иска/ го вземат Wink)))

На 3 г. вече за женитба мислят и се притесняват Simple Smile))

http://comedy.video.yahoo.com/?l=3774749&v=8751242

# 384
Няма АКО.Ако Иска родителя-тогава. Laughingа защото е съвсем на място. LaughingИ ся кво излиза-че в училище, където ще бъдат настанени По-голямата част от необхванатите деца от градини, масово ще има деца на по 4 години.Които на 6 ще започнат  1 клас.

Масово (не знам)....ще има деца на поне 4 години и 9 мес. Което не ги причислява съвсем към 4-годишните според мен...

От 4 г и 0 месеца, до 4 г и 12 месеца са 4 годишни.Нарича се Набор.
Едното ми дете е на 3г и 11 месеца.Казва се, че е на 3 г.Като навърши 4, 4 и 3 месеца, 4 и 11 месеца, ще казва, че е на 4.
Аз съм на 35г и няколко си месеца, но не ги изричам всеки път, като ме питат. Crazy

# 385
  • софия

Пак да повтора за набора - 4.9 са си с набора - 4.10 месеца не. Родени са в следващия .  Май сме писали едновременно едно и също ,

# 386
Набор=хора, които са родени в една и съща година.

# 387
  • софия
И  аз същото искам да кажа, моето е родено декември и тръгна с набора си на 5.9ГОД - ако се беше забавило 2 седмици , пак щеше да тръгне   с набора си , но щеше да е най- голямата.

# 388

лека корекция ако може 4.10 са родени м.12 на  предишния набор (година)Wink
а 4.8 са вече м.01 на следващия
всичко това към грубо 01.октомври съпоставено.

# 389
Набор е например-децата родени в 2003г.Този набор-2003 трябва да тръгне на училище 1 клас учебната 2010/2011.Аз можех да пусна детето с Предишния набор.И нямаше да е с набора си, а с предишния.Една година по-рано.Това значи да си е или да не си е в набора.Ако бях пуснала детето на 6г и 11 месеца 1 клас Нямаше да е с набора си, а с предишния.Аз го пуснах С набора си и реално тръгна на училище 1 клас на 7 г и кусур.Писна ми с уточняването на тези безумни месеци. CrazyДопуска се тръгване на училище НЕ с набора си.На 6г и еди-колко си месеца.Коментирано е.Касае разлика в няколко месеца, която е незабележима.Реално погледнато, в един клас, дори в един набор винаги може да има резонна разлика от една година време.Тази разлика личи, когато децата са малки и то не е задължително.

Общи условия

Активация на акаунт