Житният режим на Учителя Петър Дънов – 6 тема

• 47 988
  • 693
  •   1
Отговори
# 240
Не е много за препоръчване да се прави Житен режим с това заболяване.Защото има някои промени в нервната система.А и сетивата се ''поизострят''повече ,когато правите режима.
Проблеми от режима плюс проблеми от заболяването /психически/-май ще дойдат повече.А и много е важно трябва ли ви йод или не/от орехите/.А да се спре  лекарствата...абсурд.Макар че може да се поусили неговото  действие/все едно го приемате на гладно/.Поне го приемайте след хранене с жито.
 Според мен е добре да се консултирате с лекаря си и тогава да продължите.
 Но здравето си е ваше...Изборът също.

# 241
  • София
borentze Hug Резултатът ти е повече от супер!  bouquet Не смея да мисля какъв ще е на десетия ден... Браво!   bouquet
Има ли други минусчета вече регистрирани?

Аз подкрепям мненията на solej относно сериозността, с която трябва всички да подходят, които имат някакъв сериозен здравословно проблем, или пък приемат всекидневно медикаменти.
Житният режим е чудесен за пречистване, отслабване, обмяна на клетки... Но не забравяйте, че е драстична смяна на храненето за известен период и може да има промени, да не говорим за усложнения в здравето.

Много внимателно обмисляйте дали да започвате, ако имате съмнения, както и ако почувствате дискомфорт. Моят съвет е да се консултирате с лекар в тези случаи. Все пак, ние имаме опит с този режим, но не сме лекари.

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 13:37 от Snow4eva

# 242
Тук може да се порадвате на още снимки на покълнало жито.Но то е друг древен сорт-камут/подобно на лимец/
http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/2forum/index.php?topic=676.msg2119#msg2119

# 243
  • София, България
Здравейте, здравейте  Hug

Ден трети при мен протича като песен - нямам никакви негативни странични ефекти.
Аз не се меря, защото не правя режима с цел отслабване, а с цел прочистване на организма.

Солей, възхищавам ти се на търпението да отговаряш на едни и същи въпроси. Не мога да разбера хората нарочно ли го правят или ? Как може на всяка страница да се пита едно и също, при положение, че всичко е написано и обяснено повече от подробно в първия пост. На мен това ми говори за пълно неуважение към труда на оформилите темата.
Призовавам - прочетете първия пост преди да задавате въпросите си, обидно е да се отговаря по 100 пъти на едно и също нещо, само защото някой го мързи да чете!

А сега към започващите режима от днес!
Пожелавам ви само положителни емоции и леко преминаване през дните от режима!
 Hug

# 244
  • София
borentze поздравления и от мен, свалените килограми са добра мотривация да продължим.И аз съм с почти същия минус , а освен това сякаш ми израстнаха крилца:)))))))))
нека всеки открие положителната енергия в себе си и й позволи да струи навън -да бъдем слънца!
усмихнат ден

# 245
Някои май ще ги обрека на ''творческо изчакване'',докато се научат да четат повече.Защото започвам да ''влизам в кожата'' на философ-стоик ,а това не ми е много в стила на поведение.
Ако не четат ,просто ще си грешат.И ще имат по-слаби  резултати.
 Благодаря на адвокатите  си !

# 246
Пийте водата бавно, на много малки глъдки ,нито студена ,нито гореща/между 22 и 37 гр./.Задържайте я в устата си ,все едно я ''дъвчете''.Така ще извлечете повече енергия от нея.

# 247
Най-лесно се правят Житните режими през май,юни,септември и октомври.Защо? Една от причините е свързана с факта ,че на организма не му се налага да хаби толкова калории за'' ''затопляне или'' изтудяване''.Сега се хабят до 25 процента от калориите за затопляне ,ако температурата около нас е нула градуса.Затова ви карам да пиете вода с такава температура/22-37 гр./.Така не се хаби много енергия.Всички знаете каква е температурата на водата в нашия организъм.Ако не-отидете до двете нули и... Joy

# 248
  bouquet,ni4iq,поздравления и за твоите резултати!Наистина свалените килограми са голям стимул но предполагам,че ще имам някакъв застой едва ли ще смъкваме така всеки ден.

# 249
  • София
borentze, всичко е индивидуално, наистина. Но предполагам, че по-интензивното смъкване ще е през първите 5 дни. При мен така е било, а по-нататък - едва-едва...
ni4iq  Hug поздравления!!! Не трябва да се крият такива резултати! Те са стимулиращи за всички ни!

# 250
Радвам се, че засега групата от понеделник се дижим добре. Най-много се радвам на Мона, нали ми е другарче  Hug Докладвам, че днес денят за мен е по-светъл  Grinning

# 251
  • Sofia
И аз не смея да се похваля, но днес летя - няма и следа от главоболите. Ако се задържи така - супер  Peace

# 252
привет и от мен!!! и аз сьм в групата от днес. успех на всички ѫитуващи!!!

# 253
Eто обещаната информация за кълняемостта лимеца:
Започва да омеква след 12 час.След 24 часа вече има кълнчета ,но кълняемостта не е много голяма.Към 36 час -може би ще има повече кълнове ,но те ще бъдат по-големи .Малко неприятно е ,че лимецът става доста мек.Преценете /в този диапазон/ кога да спрете покълването.
Другите древни сортове са готови за около 48 часа.

# 254
Не успявам да изям залото жито, не ми е вкусно, нядавам се да не е проблем.

И аз бях така... Ще кажа само, че знанието (като опитност), което ми е останало по този въпрос, е, че е важно да се изяде цялото. Виж предната тема, в последните страници, там и други хора са писали за това.

Ето: и още съм. Първи ден, а не успях да изям цялото...

Пожелавам на всички лек и полезен режим.

Общи условия

Активация на акаунт