Отговори
# 90
  • Добрич
sv_harmony благодаря за новата тема!

...
Момичета, понякога, просто ей така, без видими причини, животът е прекрасен. Ако усетим това чувство нелогично поне веднъж, ще си дадем сметка, че всъщност трябва да задържим състоянието, защото логиката на всичко, което ни обкръжава, е всеки да има своето уютно място. Всичко е хармония. Аз затова и спрях да се напрягам да мисля в разни посоки, просто се пуснах плавно по реката, с широко отворени очи - усещам водата, виждам небето...като в детството, а там всичко беше толкова прекрасно, без никакво безпокойство за утрешния ден. В детството си всеки знае, че за него се грижат, а всъщност, цял живот е така, просто като пораснем някак си твърдо решаваме, че ние сме отговорни за всичко, че трябва, че е наложително, че няма как...

Мисля си, че всеки ден, животът може да бъде прекрасен, стига ние да поискаме това. Всяка сутрин докато чакам асансьора благодаря за чудесния ден, който сме днес. Станало ми е като ритуал. После по пътя до автогарата благодаря за нещата, които съм преценила, че са важни за мен. Благодаря, че ги имам, независимо дали е точно така. Животът е доста динамичен и често в забързаното ежедневие не успяваме да се порадваме на малките неща, а те могат да ни направят щастливи и да създадат настроение за целия ден.

Когато влагаш твърде много усилия, за да постигнеш нещо, то явно това е твоят ресурс - нескончаема енергия....

Напълно подкрепям. Както вече бях писала - по пътя на най-малкото съпротивление нещата стават най- лесно.

Дарена, радвам се, че момченцето ти е вече добре!

# 91
  • София

Когато влагаш твърде много усилия, за да постигнеш нещо, то явно това е твоят ресурс - нескончаема енергия....

Напълно подкрепям. Както вече бях писала - по пътя на най-малкото съпротивление нещата стават най- лесно.

Подкрепям и аз!  Peace

# 92
Знаете ли, че понякога и аз имам такива моменти - без причина се чуствам еуфорично щастлива, чуството както когато съм влюбена, очаквам нещо много хубаво да се случи.... но в края на деня нищо по-различно не се е случило....
Много е странно  Confused

Преди няколко дни бях така - навън студено, а аз се чуствам сякаш е лято и аз очаквам да се влюбя - точно с това го асоциирам защото го имам усещането на пеперудките в стомаха.
Може би това е любов към живота, към себе си .... но пък реално не излиза от мен, не се променя нищо в живота ми, а остава само в главата ми.

# 93
  • София
И аз вчера така се чувствах. Направих си една огромна разходка под хвърчащите снежинки. Прекосих целия център, от зад Орлов мост до спирка Вардар на метрото. Това са май малко повече 5 метро спирки.  Laughing Аз мразя зимата, за пръв път се чувствах толкова щастлива да варвя в студеното под  снежинките. Кой знае, може някога да заобичам и този сезон, казват, че чудеса ставали.  Party Party Party
Взех си тази книжка, дочитам една друга и я почвам:
http://www.helikon.bg/books/18/124260_semejna-madrost-ot-monaha, … voeto-ferari.html

# 94
  • Добрич
Знаете ли, че понякога и аз имам такива моменти - без причина се чуствам еуфорично щастлива, чуството както когато съм влюбена, очаквам нещо много хубаво да се случи.... но в края на деня нищо по-различно не се е случило....
Много е странно  Confused
...

Nadia79 , просто денят става чудесен! За да се промени нещо кардинално в живота ти трябва всеки ден да е празник. Както казват старите хора :"Една птичка пролет не прави". Ако успееш да задържиш усещането и на следващия ден, и на по- следващия и т.н...., нещата най- вероятно ще започнат да се променят към по- хубави. Само дето на думи е лесно, а в действителност не чак толкова.

# 95
Имам няколко книги на Шарма и никак не ми допада стила му на писане, не можах да дочета нито една до край  Tired
Да, има мъдрост в думите му, но начина по който е представена ми е супер елементарен и неприятен.
PS: Не искам да обидя никой, който харесва книгите му, не приемайте нищо лично  Wink

# 96
  • София
Аз пък искрено се забавлявах с "Монахът, който...". Прочетох я за ден и половина (т.е. вечер и половина, защото чета в леглото преди да заспя). Не си падам по много задълбоченото представяне на езотериката, по-лежерният вариант ми пасва много повече.

# 97
Имам няколко книги на Шарма и никак не ми допада стила му на писане, не можах да дочета нито една до край  Tired
Да, има мъдрост в думите му, но начина по който е представена ми е супер елементарен и неприятен.
PS: Не искам да обидя никой, който харесва книгите му, не приемайте нищо лично  Wink

мен нещо Шарма  не ме е предразполагал още от начало, просто нямам разположение да го чета.
За Дийпак Чопра - много леко го четях , но като знам вече, че таксата му за семинар с негово участие е 45000 долара, вече даже не ми се иска и да го отварям:)

# 98
Шарма го харесвам, изчела съм го, но ,започва да се повтаря.Или пък е нарочно - да схванем идеята още по-добре Grinning Но като се замисля - всеки автор,след третата книга,започва да ми звучи еднакво. Thinking

Да ви питам, тези с по-големите деца, вашият начин на мислене, позитивният, влияе ли на децата ви?/ с моят син-7г., от малък си говорим за интуиция, за третото око, за добрите/и не дотам/сили около и вътре в нас, дори онзи ден,ми взе дръвчетата с минерали,за да му помогнат да победи някакъв герой на компютърните си игри-и успя Mr. Green, но при него става много естесвено-той наистина вярва Peace/. И понеже сега  минавам през изборът на у-ще/първокласник е наесен Confused/, и освен че нямам никаква идея къде да го запиша/тотално се обърках вече  Crazy/, сега се замислих, в училищата има ли въобще учители,които учат децата ,че светът не започва и не свършва с нас, и че "невидимият"за нас свят е толкова пълен? Знам,че звуча малко идиотски, ама тези от вас,които са минали през "чистилището" на изборът на у-ще,могат и да ме разберат Crazy

# 99
  • София
otilia , детето няма ли предпочитания? Спорт, изкуство, език? На нас след година ни предстои първи клас, но дъщеря ми рисува от сутрин до вечер и е много добра, за това ще бие път през целия град за училище с рисуване от първи клас. Ако в момента нищо не го влече аз бих го записала в най-удобното училище с прилични отзиви. А пък след 3-4 клас пак ще се ориентирате.  Hug

# 100
  • Costa Rica
сега се замислих, в училищата има ли въобще учители,които учат децата ,че светът не започва и не свършва с нас, и че "невидимият"за нас свят е толкова пълен?
Не.
Всеки учител, който си позволи да мръдне и на сантиметър от правата партийна линия е заплашен да изхвърчи с такава скорост, че свят ще му се завие. Ако не го изяде директорът, ще е някой родител, който не иска "да пълнят главата на детето с глупости".
Отделно - подобен мироглед у едно малко дете може да му докара доста неприятности в среда, която се кланя на Кавали, чалга,силиконови джуки и др. подобни безумия.
Научи го и да си мълчи.
Съжалявам.

Моята дъщеря порасна далеч от мен и е толкова здраво стъпила на земята, че чак се чудя дали е моя. За щастие виждам, че се зачита в някои от книгите ми - за Рейки или Уишпин. Има надежда да се оправи детето Mr. Green

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 14:49 от Делфина фон Ю.

# 101
  • Tам през Атлантическия океан

За Дийпак Чопра - много леко го четях , но като знам вече, че таксата му за семинар с негово участие е 45000 долара, вече даже не ми се иска и да го отварям:)
Би ли дал линк да видя цифрите   Hug интересува ме  Peace

Благодаря предварително  Simple Smile

# 102
  • морето, сините вълни...
otilia нали и сега не е изолирано детето? Щом ще е първокласник значи в момента със сигурност е нейде в предучилищна. Отношенията там ли са повод да провокират тия мисли?

Мисълта ми е  ..... "не прави предположения". Wink Делфина фон Ю.    Hug Това че не преподават езотерика в училище (или поне не в началния курс) далеч не означава че госпожа Учителката не е от "нашите" Wink. Вчера хлапето се върна с текст който трябва да учи, написан на лист втора употреба .... и за моя изненада имаше разпечатка на неща, от спиралата Wink.... В разговорите, които водят успях да доловя че ги е провокирала да мислят в тази насока.... или поне тези които са отворени за идеите... И друг път съм разказвала за нашия метод със синчето, той искрено вярва във силата на чашките - дори оня ден е лекувал приятел чрез този метод.
Възможно е ние да сме "попаднали" на такава начална учителка, но .... ние знаем - няма случайни неща. А иначе избора ми беше - да е близо и ако го вземат в рисувателната паралелка Wink

# 103
  • Costa Rica
Мисълта ми е  ..... "не прави предположения". Wink Делфина фон Ю.    Hug Това че не преподават езотерика в училище (или поне не в началния курс) далеч не означава че госпожа Учителката не е от "нашите" Wink.

Аз ти казвам каква е официалната политика. Има, разбира се, много от "нашите", но си траят, иначе bash

Дарвин рулз, това е положението.

# 104
Здравейте,момичета!Чета ви от много отдавна ,много ми помагате,научих се да си помагам и аз сама,но съм и начален учител.Чета и не вярвам на очите си-"Партийна линия",чукове и наковални.Дайте възможност на детето си само да избере какво иска и може.Ако опознаете учителя,то тогава бихте могли и да го съдите:дали може или не да даде на детето ви нещо,което вие желаете,с което държите да израсне.Убедена съм,че децата са там,за да учат по -интересно,да се срещнат с други характери и да могат да сравняват и разбира се и да оцелеят в "материалния"свят.Мога още много да говоря,но в едно съм сигурна:дайте шанс на детето и на учителя ,няма да съжалявате!

Общи условия

Активация на акаунт