Отговори
# 60
  • Варна

sv_harmony , благодаря за темата!  bouquet
Хубав и усмихнат ден на всички!
 Hug

# 61
Мили феи, поканиха ме на обща медитация за Земята на 16.2. от 12 до 13ч. При заетост - от 21 до 22ч. българско време. Да бъдем заедно в медитацията - каня ви Heart Eyes Правим я от мястото, където сме. Да дадем и от нашата светлина и любов Heart Eyes
Хубав ден и днес, вълшебници  bouquet

# 62
Ако искате да сте успешни в нещо взимайте пример от успели хора  Wink
Внимавайте също от кого взимате акъл ,неуспелите обикновенно мн. обичат да "помагат" Sunglasses

Примерно Лилиян Ту препоръчва като някои си избират Фън Шуй консултант да проверят първо до колко той е успял и благосъстоятелен  Wink

Замисляли ли сте се от кого взимате пример и съвети , какво е вашето Гуро ..... Wink ?

И още нещо се присетих  Wink -не  завиждайте на преуспелите хора, а им се възхищавайте и взимайте пример Grinning

Просто сменяме "завистта" с нещо полезно !  Hug

п.п. надявам се сега да не се изредите и да се обяснявате  че не сте изпитвали това чуство и че никога не сте цъкали след някой пО успешен  от вас Whistling

202uu Абсолютно на същото мнение съм.
Здравейте и от мен! sv_harmony , благодаря за темата!

# 63
За мен, от опита който имам, за да се чуствам добре с това което правя /имам предвид работата с която си изкарвам прехраната/, начина е да го приемам като игра Wink. Нали си спомняте въодушевлението, с което едно време сте помагали на мама да глади, да готви, чисти или въобще всякакви такива дейности на големите /сега са ви ужасно скучни и досадни предполагам Wink. Ей такова детско въодушевление като ме обземе, бих могла и улиците да мета  Laughing.

Може би това е разковничето, да променим отншението си към работата, която вършим, т.е да погледнем по друг начин на нея. Най-вероятно тогава ще дойде и удоволствието от работата.  Thinking

Момичета, да споделя,
тренирам много често в един и същ фитнес от близо година. Та там съм си забравила един суичер, връщах се, търсих, но потъна някъде. Вчера отивам и ме посреща управителката с него, облякла си го, аз си го познавам по леко раздърпаните ластици на ръкавите, все пак ми е от поне 5 год.
И ми стана едно такова кофти, защото си го обичах, нищо не казах, но тя усети. Започна да говори, да ме опсипва с комлпименти, капучино ми направи. И си казах, колко ли и е трябвал точно моя стар и леко раздърпан суичер и дали като го носи ми взима малко и от моята енергия.
Беше ми криво доста след това през деня.

wild flower, а ти поиска ли си го обратно? Каза ли че е твой суитчера? Може би тогава имаше по-голяма вероятност да си го вземеш обратно.  Peace

Надявам се всичко е наред с детенцето на Дарена!  Heart Eyes

# 64
  • София
И аз очаквам Дарена с добри новини за детенцето.

Момичета, понякога, просто ей така, без видими причини, животът е прекрасен. Ако усетим това чувство нелогично поне веднъж, ще си дадем сметка, че всъщност трябва да задържим състоянието, защото логиката на всичко, което ни обкръжава, е всеки да има своето уютно място. Всичко е хармония. Аз затова и спрях да се напрягам да мисля в разни посоки, просто се пуснах плавно по реката, с широко отворени очи - усещам водата, виждам небето...като в детството, а там всичко беше толкова прекрасно, без никакво безпокойство за утрешния ден. В детството си всеки знае, че за него се грижат, а всъщност, цял живот е така, просто като пораснем някак си твърдо решаваме, че ние сме отговорни за всичко, че трябва, че е наложително, че няма как...
А баба някога казваше "за кьоравите врабци, Бог се грижи...". Всички сме малки врабчета, дето искат да разперят орлови криле, а е толкова излишно това усилие... Grinning Grinning

# 65
КЛОНКА Hug много точно, всъщност се хабим излишно за много неща, а то има кой да се грижи за нас  Peace

по повод работата , сметките и средствата  "Правете каквото обичате и парите сами ще ви последват" Кехоу го е казал сега, но то е известно от векове

# 66
И аз съм от тези ,които не могат да открият призванието си.Знам какво искам ,но не знам в каква област.Не насилвам нещата,може отговорът сам да ме намери,а може и не- не знам.Но не забравям да благодаря всеки ден за всички хубави неща,които имам и които получавам.  bouquet

wild flower,съвсем ясно си представих твоята история,понеже и аз ходя от дълго време на един фитнес и също има управителка.Замислих се как бих постъпила.Ама то бива наглост- не само да ти вземе суичера,ами и да го облече.Може би е добре да се реагира по някакъв начин,но сигурно и аз няма да се сетя как.Обаче хубаво си го решила-всяко зло за добро!  Peace

# 67
  • София
Клонка, много навреме, както винаги!
Благодаря!

# 68
по повод работата , сметките и средствата  "Правете каквото обичате и парите сами ще ви последват" Кехоу го е казал сега, но то е известно от векове

Теорията е хубаво нещо, само че в практиката ние не живеем сами и съответно често правенето на "нещото" е свързано и зависи от други хора. Аз много добре знам какво искам да правя, само че не разполагам с пари да го направя сама, тоест завися от парите на други хора. И докато те не изявят желание да си дадат парите, за да съм щастлива аз, всичко останало е просто бла-бла.

# 69
  • София

Момичета, да споделя,
тренирам много често в един и същ фитнес от близо година. Та там съм си забравила един суичер, връщах се, търсих, но потъна някъде. Вчера отивам и ме посреща управителката с него, облякла си го, аз си го познавам по леко раздърпаните ластици на ръкавите, все пак ми е от поне 5 год.
И ми стана едно такова кофти, защото си го обичах, нищо не казах, но тя усети. Започна да говори, да ме опсипва с комлпименти, капучино ми направи. И си казах, колко ли и е трябвал точно моя стар и леко раздърпан суичер и дали като го носи ми взима малко и от моята енергия.
Беше ми криво доста след това през деня.

wild flower, а ти поиска ли си го обратно? Каза ли че е твой суитчера? Може би тогава имаше по-голяма вероятност да си го вземеш обратно.  Peace

Не, нищо не казах, не можах, заседна ми нещо в гърлото, но пък и ми беше интересно да следя реакцията и, точно описание на гузен  негонен бяга. Примирих се и го подарих на духовно ниво, все едно и го казах на душата и. Сигурна съм, че тя ще се почувства още по - гузна.

# 70
  • София
Човек има ресурси за всичко, което му е предопределено. Grinning

Дълбоко вярвам в това.

Ако ти искаш да имаш фабрика за порцеланови изделия, примерно и това е наистина твоето "нещо", значи хората имат нужда от него, значи и ресурс имаш.
Обикновено всичко се свежда до пари. Всички се насочваме към тях и ги търсим с традиционни техники - работа, контакти, кредити...
Но ако ти си дошла тук с предопределението да си мощна фабрикантка в стъкларството, осъзнала си го и си го пожелала, то каквато и стратегия да прилагаш, все ще те доведе до желания резултат. дори и една стотинка да нямаш.
Затова е много важно човек да не усеща вътрешна съпротива срещу желанията си. Да бъдеш това, което искаш, ако е в хармония с висшия разум и твоята съдба, е толкова лесно, колкото да станеш от масата и да си налееш часа вода, за да утолиш жаждата си.
Всичко, което ни коства огромни усилия, напрягане на волята, терзания, мъки, компромиси, амбиции, всичко това може да се реализира, но определено не е наше по принцип, не ни е дадено, ние го завладяваме, а това е вече друга работа.
Трудно е да разберем не какво ни се ще, а какво наистина ни е дадено, за да протегнем елегантно ръка и просто да го поемем.

# 71
Благодаря ня всички, които ни пратиха благопожеланията си и мислиха за нас.  bouquet

Днес бяхме на детски очен лекар в софия в детска поликлиника към университетска болница. Няма диоптър. Капки му слага 3 пъти и го гледа- всичко е наред! Grinning
От оная вечер- неделя вечерта- не го е боляла главата. PeaceМоето предположение на трезва глава е, че детето ми е преуморено  от учене. Защо? той имаше някои трудности в първи клас, изобщо - първи клас беше кошмар- минахме през дислексия, асоцията по дислексия в Русе- там бяхме мин година по това време, диспраксия и т.н. Много дълга история... няма да ви натоварвам. За да навакса пропуснатото, детето ми учи цяло лято- всеки ден без събота и неделя и за цяло лята почива 7 дни море и 10 дни ваканция в родния край.Сменихме училището и в новото училище е много по-добре. Старае се много.Всеки ден си подготвя уроците с учителка в къщи. Постигна резултати за които миналата година по това време никой не смееше да мечтае и за които аз цяло лято се молих, където отида, в църква, без църква, пред чудотворена икона и пред чудотворна звезда- душата ми на църква стана. Е, чу ме Господ! това за което се молих - стана! Не ставали чудеса! Това си бе чудо, хора!За Коледа му подарих Медал-купих го от Джъмбото!Той го заслужи!Сега той е едни съвсем нормален второкласник , с нормални за възрастта си постижения! Но явно детето е преуморено.Предупредих и госпожата му в училище- минава на облекчен режим- без той да знае разбира се.

Скенер няма да правя, засега - ще чакам дали при облекчения режим ще се повтори. докато чакам- имам класически хомеопат и ще решим какво да правим плюс капки на Бах.Разбира се, ще се вслушам и във вашите съвети- благодаря на всички, които ми писаха и на лични.   bouquet Много сте мили.   bouquet  bouquet  bouquet много ,много ,много приятно ми стана от вашето внимание. честно!

# 72
darena, герой е твоето детенце, да ти е живо и здраво! Hug Почивката наистина прави чудеса! Peace
Това прочетох преди малко:
Притча за мръсното пране и чистите намерения
Млада семейна двойка се пренесла да живее в нова къща. На сутринта, още щом отворила очи, жената погледнала към прозореца и видяла съседката отсреща, която простирала пране.
- Виж колко е мръсно прането й! - възмутено казала тя на съпруга си.
Но той си четял вестника и не й обърнал внимание.
- Вероятно използва некачествен прах. Или изобщо не умее да пере. Трябва някой да я научи...
И така всеки път, когато съседката си простирала прането, жената се удивявала и критикувала, колко мръсно е то.
Докато в едно прекрасно утро, поглеждайки през прозореца, тя възкликнала:
- О, виж, днес прането е чисто! Явно най-сетне се е научила да пере?
- Не! - отговорил съпругът й. - Просто днес станах по-рано и измих прозореца...

# 73
  • София
Е, Даре, браво на момчето!!!
Разбира се, че стават чудеса, то това си е ясно Simple Smile

Иначе, преумората е фактор, без съмнение, но в това време, с всички тези вируси, може някоя невралгия да е, която да си отшуми. Всичко ще се нагласи, зная аз.

Като заговори за първи клас...ей, това си е изпитание, пък на твоя човек и дислексията му е дошла отгоре. Силен е, явно, пак - браво! - на момчето!!!

# 74

Общи условия

Активация на акаунт