ОКТОМВРИйче я кажи- зъбче имаш ли си ти?

• 26 480
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
Добро утро

Краси,браво тамън щях да го поствам Simple Smile Така ще захранвам и аз   bouquet Мисля,че е  като Косе-Босевското Simple Smile

Мила,то не е задължително 20 дни само каши,може да се вмъква зеленчук след 10тия ден Simple Smile

Биба нямаме и не искаме,допреди месец-два зорлем я набутвах като излизахме навън,но оттогава досега нямаме Simple Smile

Чисто картофено пюре има и сега на Семпер и мисля е по-качествено от това на Хип Simple Smile Обаче са доста гъстички и задължително трябва да се разреждат с кърмица.По този повод мамите,които захраниха,разреждате ли пюретата,ако съм пропуснала съжалявам за въпроса,ама не ми остава време много да ви изчета подробно Simple Smile

Тони,браво на момичетата   bouquet

Ноел,успешна консултация   bouquetРадвам се за Мони  Hug

Мирче,ами ти даже бая си позакъсняла,те бебетата още след първата си консултация ги водят на ортопед  Mr. Green(така,че не сте на опашката отдавна ви е дошло времето) Как е Ева?

# 286
Ние сме на ортопед на 7-ми март, ще сме на 5 месеца точно, май е късничко, но нямаше часове за по-раничко при д-р Райчев.
Дайте парола за албумчето, моля!

# 287
  • София
Дейзи, пуснах ти паролка  Hug

Наде, ами рано-късно, педиатърката скоро даде направление. След обяд ще я посетим за контролен на Ева и ако каже че е здрава ще звъня после да запиша час.
Милото нощес направи гооолям рев от 2 до 3,30  Sad В 4 си изпи АБ и заспа. Сега спи в люлката. Май рева заради гърлото... опитваше се да преглътне милото ми и не можеше  Sad

Като се върнем от преглед, ще пиша.

# 288
  • София
Анкетата чак сега я видях  Grinning Ама не ми иде отвътре някак си за Майчето да отговоря, че "той не иска"  hahaha

Ноел и Мирче - стискам палци за прегледите  Peace

# 289
Добро утро на всички!

Доста полезни неща сте написали за захранването, та и аз направих един файл на компютъра и събирам там информацията
За да бъда и аз полезна ето и от мен какво намерих за марките и видове пюрета за тези, които ще купуватhttp://papa-bebe.com/piuretasunval.html

Милла, бравос на Мила, все с такива хубави отзиви да се връщаш от родителски срещи! Peace

Бърди, страшна си, и аз ще се възползвам "на готово" от твоите сметки

Бързо оздравяване на всички болнички!  costumed050

# 290
Легео, Пашик, браво за труда, благодарско!   bouquet

Стискам палци за прегледите на Евките!

Мила, значи Мила  Mr. Green се представя повече от добре. А това, че е темпераментна е само плюс, според мен.  Peace

Аз Иван не съм го водила на ортопед. Но все пак в Токуда след раждането им правят доста изследвания, вкл. и на тазобедрени стави.  И педиатърката нищо не ми е спонемала.

Захранването хич не го мисля и не се притеснявам. По-скоро го възприемам като нещо забавно. Пюрета не мисля да давам, но наистина, специално за чистото картофено пюре, защо не си сварите картофи вкъщи? Интересно ми е дали Иван ще обича храните, които аз обичам и които е опитвал чрез кърмата. Или пък ще харесва неща, които аз никога не ям, като ябълки например. Ще видим, но поне след месец.  Crossing Arms

# 291
Сигурно Лейди е пуснала анкетата  Laughing

Бърди, ще пуснеш ли и на мен схемата ти? Пускам имейл на лични.

Легео, без да ми се обиждаш, стигнах само до първото квадратче, където пише кр. масло в 6 мес. като първо млечно.  Confused Аз лично бих започнала с млечните поне в 7-8 месец и по скоро със сирене или извара. Сиренето даже беше козе, но това не е много от значение, просто ние го харесваме повече вкъщи.   Hug

Има магнитни бури и се чудя, дали това не е причината за втора неспокойна вечер у нас. Резултат, отново разранени зърна, херпис на носа и ненасапа се  Tired

Вчера бяхме на консултация, забравих да дам отчет. Радо за 1 мес и 20 дни е +700-800 гр. и +4 см и сега е 6600гр и 66 см. + още две ваксини, коитоможе също да са причина за неспокойствието сега като се замисля. Симона на 2г. и половина е 93 см. и 14 кг. с дрехите

# 292
ей, Оле как ще се обиждам, аз прохождам в материя, където ти си специалист HugЩе се съобразя с препоръката ти, даже  ще нанеса поправки в табличката Peace Просто ползвам различни източници и така, разчитам на опита на вече захранвалите мами, той е по-ценен от всички статии и таблички. И аз харесвам козето сирене, ама домашно правеното. Една братовчедка на мъжа ми прави невероятно такова. И браво на Радо, страхотни мерки.
Стискам палци на отиващите на преглед днес Praynig
По късно ще кача новата табличка, че малчо сега спи и не мога да ползвам принтера

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 10:45 от legeo

# 293
Да, масълцето и аз бих го пропуснала.  Laughing
Не знам какво е кисел и как се прави, ама такова нещо не съм давала никога на Мила.

Оле, че супер е каката. Мила на 4 години е един метър и я има 14 кг.  Mr. Green

Снощи пак не спахме. На два часа се буди, направо полудях.
Колко заплахи отправих, че днес ще е на АМ преди лягане, ама след кафето вече не съм толкова сигурна, хехе.

Зеленоочка, ти бейби-лед уининга ли ще практикуваш? Че няма да даваш пюрета.

# 294
Всъщност незнам Сега виждам, че ина Пашик таблицата маслото е първо редом с изварата. Може и аз да не .съм права. Не съм специалист Легео, споделям моя личен опит, който може далеч да не съвпада с мнението на други.

Например виждам в табличката на Пашик, месо в 5-6 месец, при положение, че аз лично смятам да захраня, поне на 5 и половина и не бих включила месо тогава. Жълтък също пише 6-7 месец, а аз несмятах да го въвеждам преди годинка, но го въведох в 10 месец, че се засилихме да записваме Симона на кухня.

Явно може би аз мнооого бавно съм въвеждала нещата. Не виждах смисъл да бързам и да вкарвам всичко на всяка цена. Все пак има цял живот пред нас да им предлагаме различни храни.

Мила, мерси  Hug Кисел и аз никога не съм правила.

# 295
Оле, Мила Hug
Наистина няма смислъл да се бърза с въвеждането на много храни. Ще преместя маслото след сиренето ( за попарките) Grinning. Чакам мнения и по другите графи в таблицата, ще нанеса поправките и ще пусна нов вариант Grinning

# 296
  • Варна
Айде и ние в кюпа с болните. От няколко дена Дани похърква от сополчета и покашля все едно се задавя или като ви дразни гърло. Вчера го заведох на лекар, гърди, чисти, гърло ОК. Решихме че е от слюнката и от сополките се дави. Да ама не, следобеда вдигна 38 Т, през нощта 39 Т и днес резултата от прегледа е зачервено гърло и антибиотик. Но най вероятно всичко е зъби. Как ми писна от тях да знаете до преди година баткото вадеше  Crazy
Оле да аз пуснах анкетата, понеже с голяма радост съобщавам,че ние от три дена ползваме биба, мама се умори да е биберон и ден, два и се научихме.
Но ортопед не съм водила, няма и да водя, и Ники не съм водила.
МартакЕли аз този линк го знам Олето и много полезна информация получавам.
Наде аз добавям кърма  Peace

# 297
Лейди, бързо оздравяване на Дани!
Пашик, мерси много! Съвсем се изгубих в това захранване Simple Smile. Аз още се и чудя дали да ги приготвям сама зеленчуците или да ги купувам пюретата. Доста апетитни ми изглеждат готовите...
И ние отскоро сме с биба. Много ми олекна!

# 298
Здравейте мамчета )))
За захранване говорите - много сложно ми се вижда, а сигурно е много приятно, още не сме го обсъждали с педиатърката, на последния преглед само каза да си продължаваме на кърма. В тази връзка каква марка пюрета ще ползвате, вие ли ще си ги правите?
За бибата - не я иска, само си чеше венеца с нея, но ако му я държа аз.
Пожелавам хубави резултатаи от прегледите днес, а болничките бързо да оздравяват.
 Hug

# 299
  • София
Замислих се от вчера, че нищо чудно и сега кашите, които се продават, да са по-изчистени и не толкова калорични като преди 10 години, когато давах на Иво. Та може да ги реабилитирам по-нататък  Grinning

Кисел е кремче от тези на прах, но направено с вода, вместо с мляко. Продаваха навремето такива прахчета за бебешки кремчета - без цветове и миризми и тям подобни. Сега като ви чета, сигурно са отпаднали Simple Smile Иначе бях станала голям спец в едно джезве да правя по 1 порция крем или 1 порция грис Simple Smile

Понеже няколко пъти прочетох за картофите защо не варим - аз лично още не смея да й давам зеленчук от пазара. Като си намеря производител, ще давам, но засега разчитам на готовите.

Общи условия

Активация на акаунт