ОКТОМВРИйче я кажи- зъбче имаш ли си ти?

• 26 480
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
Оле да аз пуснах анкетата, понеже с голяма радост съобщавам,че ние от три дена ползваме биба, мама се умори да е биберон и ден, два и се научихме.

Лейди, кажи как го направи. Аз съм от тези дето се опитват да дават без успех. Искам да го науча, ама незнам как. Приемам всякакви идеи и съвети от всички  Laughing

Аз също слагах кърма в пюретата, поне в началото и особено на картофеното.

На ортопед бяхме на преди две седмици при Райков във Варна и всичко е наред с Радо.

Да и друг път съм казвала, че па-па сайта много ми помогна за избора на каши и пюрета, при захранването, особено на каши.

# 301
  • София
гледам много усилено коментирате захранването и айде и аз да дам акъл  Embarassed
първо, Оле, хич не си захранвала бавно, аз също много късно въведох някои храни. Отначало започнах с зеленчуците, на почти 7м. Първо въведох моркова, че Ида от 4м. я бях научила да си чеше зъбите с обелени и добре измите моркови, та смятах, че ще й е познат вкуса. Отначало слагам кърма в пюрето, но това беше само първите 2-3 пъти, после откровено си казвам - мързеше ме да цедя и си ядеше голите зеленчуци, за ужас на всички. Като въведох една част от зеленчуците въведох и оризаи  започнах да редувам картоф с ориз + всякакви видове зеленчуци. Месец по-късно въведох и ябълките и от там вече и каквито плодове имаше на пазара. Гледах винаги да предлагам сезонните плодове и зеленчуци. Глутена го въведох към 8-9 месец с препечена филийка. Там някъде вкарах и сиренцето и започнах да давам и закуска в 9 сутринта - попарка, но без масло. Маслото и киселото мляко въведох към 10м. и то под натиск от майка ми, която ми се накара как един гол хляб със сирене съм му давала на детето и как можело следобед да не й давам кис.мляко с бисквити. Месото също въведох късно - към 9м., с пилешко и доста по-късно - телешко, не поради някаква конкретна хранителна причина, просто рядко готвим телешко у дома. Жълтък - след 1г., когато излязоха резултатите от кр.картина и се оказа, че е с хемоглобин 96 и педиатърката искаше да й давам малко желязо. Даде ни обаче 3 месеца да се справим само с хранителни източници да вдигнем хемоглобина и резултатъ беше 120-130 3 месеца по-късно Тогава въведох и прясното мляко. 
Кисел съм си правила сама - сваряват се плодовете, пасират се и се сгъстяват с нишесте, аз позлвам царевично. Много й допадаше.

от мен - толкова, че ме зоват

# 302
Момичета минавам набързо да ви почерпя-днес Яни става на цели 4 месеца!

Честито на всички месечинки днес-да са ни живи и здрави, пухкави и палави!  bouquet

# 303
Картофи няма да варя, щото при опитите ми да направя картофено пюре на Моника, когато беше бебе, изгорих 4 тенджери. И сега имам само една - тази, в която готвя за всички.  Crossing Arms Мъжа ми каза повече никакви тенджери!  smile3513
Полиглот, това линзери ли са на първата снимка? Така ми се приядоха! Да е жива и здрава Яница!  Grinning
Мирче, стискам палци!
Мила, браво на Мила!  newsm03

# 304
Всъщност незнам Сега виждам, че ина Пашик таблицата маслото е първо редом с изварата. Може и аз да не .съм права. Не съм специалист Легео, споделям моя личен опит, който може далеч да не съвпада с мнението на други.

Например виждам в табличката на Пашик, месо в 5-6 месец, при положение, че аз лично смятам да захраня, поне на 5 и половина и не бих включила месо тогава. Жълтък също пише 6-7 месец, а аз несмятах да го въвеждам преди годинка, но го въведох в 10 месец, че се засилихме да записваме Симона на кухня.

Явно може би аз мнооого бавно съм въвеждала нещата. Не виждах смисъл да бързам и да вкарвам всичко на всяка цена. Все пак има цял живот пред нас да им предлагаме различни храни.
Разбира се ,че като се започне по-късно ,всичко ще се премести по-късно,няма да се вкара всичко което е подходящо за дадения месец!
За мен е важна последователността на храните ,кое след кое и кой е най-рання месец ,в който може да бъде въведен продукта!Като се чудя с какво да продължа да погледна какви са вариантите !До толкова виждам полза в систематизирано и извадено на 1 лист!
Аз ще започна на 5 пълни месеца и за сега ще се придържам към тази последователност !А и колко още ще се изкоментира тук  ...ще търпят промени! Peace

# 305
Пашик, така е напълно си права. И аз като една добра бъдеща свекърва, пак да препоръчам на майките да се водят по децата си, схемите са само за ориентир и внасяне на малко повече яснота. Ако на Симона хемоглобина не и беше на ниво, сигурно и аз щях да включа жълтъка доста по-рано. Индивидуално е!

Илка, много сходно сме захранвали  Wink

И за месото ще кажа и повече няма да ви тормозя с мои размисли и страсти за днес.
Специално за месото, много ме беше страх да купувам от пазара и заложих на готовите пюрета, но тъй като месните са комбинирани с много и различни видове зеленчуци и прочее, а аз неисках толкова разнообразни пюрета да давам, си взимах бурканчета само с месо и към тях си добавях моя домашно сварен картоф, морков или друг зеленчук, който ми беше в менюто тогава. Такива месни бурканчета имаше тогава само на две марки - хип и сънвал ако не се лъжа.

И все още чакам да ми подскажете как да приуча Радо на биберон. Симона си свикна още от родилното с него и нямах такива грижи.

# 306
  • У дома
Привет,

Честита месечинка на Яни, да е жива и здрава!

Пашик, Легео  Hug супер сте.

А сега малко новини от нас - сутринта успя да си лапне големия пръст на крака  Laughing, а преди малко както си стоя на шезлонга и се мъчеше да се изправи, в следващия момент го видях седнал, гордо изправил глава и се хили като тиква  Joy

# 307
Легео, излъгах та бързам да се поправя! Сега си разгледах таблицата от захранването на Симона и маслото съм го въвела заедно със козето сирене, само че е било горе долу 10ти месец.  Embarassed

# 308
  • Варна
Оле до някъде усетих че му е дошло времето. Стана само с обсолютно кръгъл не скосен. В началото му го държах, той плюе аз държа и така псотепенно, започна повече да го задържа. И аз не повярвах на това чудо. На мен Ники също от родилното си беше с биберон и се чудех какво да правя с това чудо. Биберон хич не ми харесваше да бъда Crossing Arms
Ох милото ми Дани толкова му е лошо и пъшка и плаче и не пада тази Т и не пада  Tired

# 309
честита месечинка на Яни   bouquet  ,а също и на бебчетата  Анна Борислава и Борис        bouquet  bouquet  bouquet
Мами кажете как се справяте с косопада   #Crazy , такова чудо, вече се претиснявам  много чудя се какво да взема да пия. И с баткото имах косопад ,но като че ли по малко ...............или вече съм забравила незнам Embarassed

# 310
pashic благодаря !

и аз съм ти изпратила това което аз съм си събирала информация за захранването, дано ти бъде полезна! Hug

# 311
  • София
Оле, за биберона - пробвала ли си както си суче гърдата и да я замениш с биберона, във вече сънено състояние?  Thinking
А аз нали в началото се бях изказала като върл противник на бебетата с биберон, та сега ми се падна бебе, дето без биберон не може.  ooooh! Не, че не може, но заспива почти винаги с биберон, което и Ида правеше, но тя си го плюеше след като заспи, а тоя дребос си го цока през цялото време.  Crossing Arms
Е, има и не редки случаи като в момента, когато си запсива съвсем сам, без дори да го усетя и то при пуснат телевизор и работещ абсорбатор (който хич не е тихичък). И как ми се хили на сън  Heart Eyes  отивам да го преместя в другата кошара на тихичко

# 312
Lady V да оздравявате бързо  Hug отнася се и за всички болни я се стягайте и за нас си се отнася де  Laughing
За захранването нещо ми е още тъмна индия, честно казано ми писна да кърмя признавам си  Embarassed А то като че колкото по искам да спирам толкова повече кърма имам абе луда работа, но до 5-тия ще се кърмим с сигурност , а за по натам ще видим услешвам се още чета ви , чудя се и се мая, а и педи кърми та кърми до 6-тия месец  уж заради ваксините да ги понасял леко. Да ви кажа до сега от всичките ми е вдигал температура и 2 дни е като парцал, а като чета и другите кърмени бебоци също не ги понасят много леко, а от моите приятелки които са на АМ едно не понесе зле ваксина слава Богу разбира се , но вече не съм сигурна кое е по доброто наистина  Whistling
За биберона изобщо не го искаше до скоро и нашия 3-ти биберон е абсолютно кръгъл и сега най-после мога да кажа че от време на време цока бибата. А понякога аз му я слагам в устата той човека я хваща с ръка вади я и пъха палеца в устата ужааасссс, но какво да се прави бебешка му работа. А ролята на биба е отврат .
 Още нещо интересно покрай нас и се спирам вече. Сутринта яде от хуманата и до сега все още не сме дрискали  Party коеот обаче ме навежда на мисълта , че нещо кърмата ми не я бива  newsm78 чудя се дали утре като сме си в къщи целия ден да взема да му давам само от хуманата да видим как ще е , какво ще ме посъветвате да го пробвам ли. Между другото като грамове и пъти на ядене по колко похапват бебовците сега,че аз съвсем му изгубих мерилките.
Яни честита месечинка бъди много веселко и щастливо бебоче  HugДайла777 знам че помагал синия селсън (Selsun) дано не бъркам марката, но от една мама го знам лично аз не съм го пробвала, но мисля и че след раждане е напълно нормално да капе косата и моята капе а е супер дълга и изглежда все едно без коса ще остана пази Боже,а през бременността изобщо не капешеи май сега си опадва каквото трябва. Стига толкова от мен че стана пост 3 км и половина Simple Smile  Hug Flutter

# 313
  • София
Лейди,много гадно дано се оправяте бързо Hug Praynig

Ние бяхме на Невролог Simple Smile всичко им е ок и другия месец ще отидем пак да ни види  Party
Няма да правим рехабилитация нямат нужда Party

skorpion4eto3,аз взимам Сънвал,Гербер и Ганчев рядко хип не ги харесвам ,а и са много скъпи Wink

# 314
Димяни   Hug
Pozitive, браво на вас )))
Poliglot, с тези вкусотиики направо незнам, умирам в момента за нещо сладкооооооо, ама не искам да слизам до магазина и да стои малкия сам, направо се побърквам, казвам ви, като бременна не ми се е яло нещо чак толкова силно.
честито на днешните месечинки  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт