Книги за 6-7 годишни

• 15 985
  • 43
  •   1
Отговори
Споделете какво четат децата ви около тази възраст,моля! Доскоро Ния обожаваше да четем приказки, после тя сама-Франклин, Ането на Каралийчев и...отскоро твърди,че книгите са скучни Shocked
Честно казано ми е много неприятно.През годините с голяма любов и събрах библиотеката, но за едните казва,че са бебешки, а Тайната градина да речем, Пипи и останалите подобни били за големи.
Та, въпросът ми е-аз ли пропускам нещо преходно между съвсем детските книжки и романите или си е до дете и момент(надявам се Praynig).

# 1
  • София
за мен доколкото помня по това време бяха интересни приказки на различните народи, киплинг и класиките - андерсен, перо и т.н.

пипи, ането и ходобни никога не са ми харесвали.

питай я какви книги иска да чете, купете заедно...може да иска за принцеси, за вещици, за магьосници например...за мен не е правилно ти да събираш библютеката с любов и да очакваш тя да е във възторг - нека тя дама си избира.

На тази възръст може да са й интересни и комикси, енциклопедии, историите тип дисни...

Възможно е романа, заради дължината общата да й е още трудно смилаем, от там и скучен.

И в крайна сметка, не всички хора обичат да четат, колкото и да ти е тъжно от това.

# 2
Погрешно съм се изразила-заедно сме събирали детската библиотека-доскоро обожаваше да отидем в книжарница за книга.Сега тръгва с ентусиазъм, но ам се обърква, не може да си избере нищо и си тръгва ядосана Rolling Eyes
Класиците не ги залюби-Андерсен бил много тъжен, братя Грим-страшни...Обичаше на Дисни поредиците, Мечо пух и компания и Франклин, но сега вече не ги иска.  Иска ми се да я насоча, но нямам представа към какво, някога сама си харесвах книгите, от съвсем малка. Права си,че не всеки обича да чете, но според мен от това само би загубила.

# 3
Синът ми е на 7 години. Вечер четем Пипи, Приказки на братя Грим, енциклопедия за деца - Човешкото тяло, Андерсенови приказки, Български народни приказки... Определено са му интересни. Peace

# 4
  • София
Bili, попадала ли си на тази тема? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=511742.0
На мен ми е изключително полезна.

# 5
Не я бях видяла, благодаря ти много!

# 6
Точно на тази възраст са им трудни изборите - хем да не е приказка, че
да е бебешка, хем и за големите не става. Моето дете в момента е на те-
ма енциклопедии. Хубавото е, че напоследък има издадени нови разкош-
ни енциклопедии с най-различни теми. Лошото е ..., че са прекалено раз-
кошни - повече се отвлича да разглежда картинките, отколкото да чете.
А за животните, където има насекоми или някакви риби, очевидно изглеж-
дащи ужасно, направо не отгръща страниците.
Харесват се също и разни поредици - за Лили Чудото например. И шрифтът
е добър, и са посилни като обем за едно четене.

# 7
  • Пловдив
Погледни това:
http://www.book.store.bg/p45582/1000-vyprosa-kakvo-iskat-da-znaiat-decata-.html
Не съм я разглеждала подробно, но ми се стори доста интересна и занимателна, а освен това нещата са обяснени на достъпен език.

# 8
Дани харесва книжките за Падинктън, Лили Чудото, Мечо Пух на Милн, Карсон, тези на Роалд Дал, НЕ харесва приказки и Пипи.

, , .

Вики изобщо не харесва класика. С труд чете задължителната литература за училище и то не всичко, но иначе чете много. Той харесваше Лили Чудото, също много. Бързо мина на книжки за по-големи деца като:

, и .

И двамата си падат по енциклопедии всякакви, особено ако са за рицари, замъци и оръжия Wink.

# 9
  • София / Пловдив
Дани харесва книжките за Падинктън, Лили Чудото, Мечо Пух на Милн, Карсон, ......

Peace Падинктън и Лили Чудото са любими и на дъщеря ми.

Когато че сама обаче, определено предпочита по - кратките текстове, комикси или отделни странички от енциклопедии.

# 10
Споделете какво четат децата ви около тази възраст,моля! Доскоро Ния обожаваше да четем приказки, после тя сама-Франклин, Ането на Каралийчев и...отскоро твърди,че книгите са скучни Shocked
Честно казано ми е много неприятно.През годините с голяма любов и събрах библиотеката, но за едните казва,че са бебешки, а Тайната градина да речем, Пипи и останалите подобни били за големи.Та, въпросът ми е-аз ли пропускам нещо преходно между съвсем детските книжки и романите или си е до дете и момент(надявам се Praynig).

За "Тайната градина", може би наистина е малка. Учудвам се обаче за "Пипи дългото чорапче" Thinking. Обожавах я на тази възраст, децата ми също.... Техните гниги бяха - Пипи, Карлсон, Мери Попинз, Емил от Льонеберя, Приключенията на  Лукчо... Но явно децата са различни.
На тази възраст, за ад се чете по-дълга книжка сме се редували в четенето на глас. Така хем "тренират", хем книжката напредва, като се включи и мама. Mr. Green

# 11
  • София
Честно казано ми е много неприятно.През годините с голяма любов и събрах библиотеката, но за едните казва,че са бебешки, а Тайната градина да речем, Пипи и останалите подобни били за големи.Та, въпросът ми е-аз ли пропускам нещо преходно между съвсем детските книжки и романите или си е до дете и момент(надявам се Praynig).

За "Тайната градина", може би наистина е малка. Учудвам се обаче за "Пипи дългото чорапче" Thinking. Обожавах я на тази възраст, децата ми също.... Техните гниги бяха - Пипи, Карлсон, Мери Попинз, Емил от Льонеберя, Приключенията на  Лукчо... Но явно децата са различни.
На тази възраст, за ад се чете по-дълга книжка сме се редували в четенето на глас. Така хем "тренират", хем книжката напредва, като се включи и мама. Mr. Green

остава да добавиш Алиса, Том Сойр и е готов списъка на най-омразните ми книги, като дете(без лукчо, него го обичах много).... да, децата естествено са различни, точно толкова , колкото и възръстните....

# 12
Angel, вярно ли?  Shocked
"Том Сойер", "Приключенията на Хъкълбери Фин" и "Емил от Льонеберя" ги знаех наизуст. Така и не ми омръзна да ги препрочитам. "Емил" още си я имаме вкъщи - прилича на парцал от толкова четене.
Защо не предложиш някои от братя Мормареви? Доколкото си спомням в повечето им книги героите бяха точно на тази възраст. Може да я заинтригуват.

# 13

Емил от Льонеберя, Макс и Мориц, Индийски приказки.

# 14
Не бих дала на 6-7 годишно дете никоя от изброените преди моя постинг книги. Единственото, което можеш да постигнеш, като дадеш неподходяща книга на дете, което току що се е научило да чете, е да го отблъснеш, защото на него четенето все още му е трудно и надали успява дълго да задържи вниманието си.

За съжаление в България няма подходящи книги точно за тази възрастова група или аз не съм попадала. В англоезичните държави има две групи книги за малките самостоятелни читатели - едните са с едри букви и картинки на всяка страница или през страница, другите са пак с едри, но малко по-малки букви и историята е разделена на 7-8 глави. Освен това историите, за които се разказва в тези книжки, обикновено са близки до живота на детето на тази възраст, но заедно с това са съчетание на фантазия и хумор. Е, подобно нещо тук не съм срещала... дори преведено.

Общи условия

Активация на акаунт