кога се дава жълтък?

• 10 948
  • 101
  •   1
Отговори
# 75
milined аз преди давах елда и просо на каша, но сега както писах купих на зърна от био магазина на Карфур, Сварява се, давам го в пюретата, замествам ориз с него, пасирам всичко.
Аз още не им давам от нашето ядене, месо купешко не смея, само домашно.

Аз например днес дадох на бяд:
сварено просо + тиква и картоф и магданос, 1 жълтък, сиренце и масло. Пасирам и давам.

# 76
Аз например днес дадох на бяд:
сварено просо + тиква и картоф и магданос, 1 жълтък, сиренце и масло. Пасирам и давам.

Всичко заедно?  Sick

Жълтъкът се дава самостоятелно, без месо, сирене или масло.

# 77
При въвеждане ли се дава самостоятелно или попринцип? Аз като го въвеждах го давах самостоятелно и нямаше такова отвращение, с което дъвчеше и плюеше. Сега го давам с вечерята - зеленчуково пюре с АМ и сирене. И докога се дава така, при положение, че скоро ще готвим на децата си?

# 78
  • София
Аз не съм давала самостоятелно-добавях към зеленчуковото пюре. Давах го така докато започнах да взимам храна от ДК-тогава супите бяха със застройка и спрях да добавям жълтък.

# 79
Аз не съм давала самостоятелно-добавях към зеленчуковото пюре.

Да, разбира се, към зеленчуковото пюре. Имах предвид не заедно с месо, сирене или масло, а не сам-самичък  Simple Smile

# 80
Блонди, не го давам с месо, но с масло, да. Защо да не се давам с масло или сирене? Защото отслабва ефекта на желязото или?

# 81
Не се усвоява пълноценно.

# 82
Предполагам като спанак със сирене или сметана.

http://www.bebe.bg/Hranene/sudurjanienahranene.htm ето нещо интересно

# 83
Разбрах. Ще оставя два дни в седмицата на обяд зеленчуково пюре с жълтък. За сега давам два пъти в седмицата четвъртинка. Въведох жълтъка на 11 месеца. До какво количество трябва да стигна?

# 84
Два пъти в седмицата по половинка е добре  Simple Smile

# 85
На мен също педиартърката ми каза точно така да го давам, по половин пред няколко дни.

# 86
  • София
Въведох го вчера, т.е. на 7 навършени месеца. Понеже синът ми не иска да яде пюрета просто му дадох няколко трошички с ръка и после обичайните 2-3 лъжици пюре  Rolling Eyes.

# 87
От къде купувате яйцата? Био, от село или от магазин?

# 88
Аз взимам от село. Иначе бих купила био.

# 89
от село вземам яйцата,свекито има кокошки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт