ЮНЧЕ сричките реди и се мъчи да пълзи ! - № 15

• 26 732
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
мартеа, благодаря за идеята за кутията.  Hug Ще се възползвам. Трябва да се огледам къде има такива кутии.

Злати, добре дошли у дома!  Hug

Вчера и днес давам на Паф бял обикновен ориз. Смесих със заешко месо на Плазмон и прибавих малко магданоз. Много го хареса! Това беше последното бурканче от тези купените меса и вече мисля да не вземам. Снабдихме се с един заек, ще купим и едно пиле и ще ги разфасовам във фризера за Паф. Край на "пастетите".  Laughing

Поръчах на нашия татко да купи каша "7 зърна" на Милупа, с която да въведа всички глутеносъдържащи. Нямало Милупа и купил "8 зърна" на Нестле. На нея пише 8+месеца. Така и не разбрах защо...  Сложих малко в овесената каша на Паф. Та въведох висчко: просо, царевица, ръж, ечемик, пшеница, сорго.  Crazy

Паф понякога не суче след твърдата храна, друг път направо ме дърпа за деколтето. Mr. Green
Тъкмо си пмисля, че има някакъв режим и следващия ден е коренно различен:)))

Зъбчето още не е пробило. Но снощи не се буди. Чак тази сутрин в 5. Гледах часовника и не можех да повярвам:)))

# 436
мартеа, мартеа, уж си "лулата на мира", пък все намираш с нещо да разбуниш духовете.  Thinking

# 437

Вчера и днес давам на Паф бял обикновен ориз. Смесих със заешко месо на Плазмон и прибавих малко магданоз. Много го хареса! Това беше последното бурканче от тези купените меса и вече мисля да не вземам. Снабдихме се с един заек, ще купим и едно пиле и ще ги разфасовам във фризера за Паф. Край на "пастетите".  Laughing

УЖас, не "пастети" ами не знам какво и триците не го дигат пред тези "месни пюрета ", поне зеленчуковите стават малко повече  Sick

# 438
Такаааа... ще се включа по няколко въпроса и естествено, пак ще предизвикам негативни мисли у нечии главици, но нали за това е свободното слово  Mr. Green
Първо - Гери, много се радвам, че съм била полезна с нещо на твоя сладур  Heart Eyes Hug
Второ - с този режим, който изградихме ние, най после спряхме ненормалното качване от по 700гр и 1кг нагоре.  На консултацията на 8 месеца бяхме 8,600кг и 75 см. Като Аз лично не смятам, че килограми като 10 и повече за едно 8 месечно бебе, с ръст не повече от 72-73см,  са нормални  Rolling Eyes Колкото и лошо да ви звучи предпочитам сърцето и черния дроб на децата ми да работят нормално, а не да бъдат затруднени от лойта натрупала се около тях заради наднорменото тегло! Голямата ми дъщеря на годинка беше 10,500 и за мен точно в онзи момент беше ужасно дебела  Shocked При положение, че беше 75см. Дори и сега Ивана ми се струва доста едричка.
Трето - разширен стомах се получава при прекомерно количество храна! А под прекомерно имам предвид - 180гр пюре и после сукане  Rolling Eyes Независимо дали сукането ще бъде веднага или преди това или половин час след това!
Четвърто - Злати  Hug Много се радвам, че вече сте добре! Но искам да попитам, дали лекарите те запознаха със страничните действия на фенобарбитала?! И дали ти обясниха, че това лекарство действа с натрупване и ако дозата не бъде прецизно преценена според кг и възрастта на детето няма да свърши нужната работа, и въпреки даването му при опасност от фибрилен гърч може да не подейства по предназначение?!! От мой личен опит и мнение на няколко невролога, при опасност от гърч по ефективно действие има диезепама, който веднага успокоява мозъчните вълни...  А, и казаха ли ти че в Бг фенобарбитал не се произвежда и ако случайно намериш, то той ще бъде с изтекъл срок на годност и съхраняван не се знае как. А това също има значение!
Относно селяния-та -  Joy Joy
Пето - Катюшка  Hug Дано ви се размине  Praynig
Шесто - Слънчев лъч  Hug Hug Добре, че вече всичко е отминало  Peace Аз мога да споделя от свой личен опит, че при София след долните резци избиха кътниците без никакъв проблем, като дори не ги видях на време, ами бяха излязли напълно, когато ги забелязах  Crazy Но при горните резци  ooooh! ooooh! 3 дена бяхме с 40,4 градуса темп!!!!!  ooooh! Tired Така, че не се знае, знае ли се  ooooh! Mr. Green Всяко дете е различно и всеки зъб му излиза още по различно  Mr. Green
Поздрави от нас   bouquet Спокоен ден  Peace

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 14:54 от smilianova

# 439
Popcorn
Чинно ще си платя патента при Морска.

подарявам го Laughing

# 440
Mарчелка,и аз онзи ден купих в бурканчета ябълка и банан с овесени  и пшенични ядки и пише че е от 8-ми месец.Явно зърнените миксове са от 8-ми нататък.

Взела съм по погрешка плодово пюре с боровинка,има ли някой идея да го давам ли сега или по нататък,ще се разровя из нета,но ако някой знае нещо на прима виста-моля,да сподели

Днес бяхме на консултация,7 200г 66 см.Много малко ми се виждат сантиметрите на госпожицата,в сравнение с вашите бебоци...Взема да я измеря вкъщи,иначе дрехи с размер 74 са ни точно.
Аз давам половин пюре и после след малко ако желае давам да цока,обикновено цока съвсем малко.Нормално ли е 90-100гр да я задоволяват за 4 часа и повече???

# 441
  • Обетованата земя
Смилянова-компетентна във всичко както винаги Grinning.
Благодаря за мнението. Засега си единствената отговорила ми по този начин, защото аз и отделна темичка пуснах, а и тук във форума и друг път съм питала. Чувала съм го тоя термин разширен стомах, което при бебетата не знам какво точно означава. По тази причина се обърнах към Бръмбазела, все пак тя със сигурност има повече наблюдения от нас. Моето лично мнение е че детето може само да се усети и като му е достатъчно ще спре или ако не се е усетило после ще го повърне. Дано съм права. Педиатърката ми каза преди месец някъде, че максимум 220 мл за възрастта е нормално да се поемат от стомахчето наведнъж. Никога не ми е правила забележка относно повече качени грамчета или нещо такова, а тя е много стриктна в това отношение. А и все пак давам кърма, не нещо тежко за стомаха и след като се е слегнала в стомахчето давам твърдата храна, която се приема без затруднение от страна на малкия. Затова и не се притеснявам особено, но все пак ще се възползвам от помощтта на Бръмбазела.  Peace
 Щях да ви споделям, напоследък малко се дразня като започнат да ме питат някои приятелки, които още не са майки-ама ти още ли кърмиш  Shocked Shocked Shocked, ама това нормално ли е??? все пак е на ОСЕМ месеца!!! И аз хем почвам да се обяснявам, хем после ме е яд, като им дойде на главата да си преценят колко ще си кърмят. Naughty

# 442

Днес бяхме на консултация,7 200г 66 см.Много малко ми се виждат сантиметрите на госпожицата,в сравнение с вашите бебоци...Взема да я измеря вкъщи,иначе дрехи с размер 74 са ни точно.

Елица е 7,300 и 69см все пак са момиченца Grinning

# 443

Щях да ви споделям, напоследък малко се дразня като започнат да ме питат някои приятелки, които още не са майки-ама ти още ли кърмиш  Shocked Shocked Shocked, ама това нормално ли е??? все пак е на ОСЕМ месеца!!! И аз хем почвам да се обяснявам, хем после ме е яд, като им дойде на главата да си преценят колко ще си кърмят. Naughty

60% от хората,които разберат че все още се кърмим,ме гледат така  newsm09 и после следва  smile3532 .
Абееее все едно му давам отрова на детето,луда работа.Сега било модерно(дрън-дрън)да не се кърми,а да се дава АМ......незнам сбъркана държава сме....

Редактирам се:Отчет след консултацията +500 гр(много е качил,ще му огранича кашите) и +2 см.

# 444
Didi24 аз все пак подчертах, че това е лично мое мнение  Joy  Но като започнах темата да питам, мислиш ли че 190гр пюре не са достатъчно на стомахчето на това малко дете?! И какво значи "А и все пак давам кърма, не нещо тежко за стомаха" ?!!! Кърмата не е ли храна?!!!! Някои майки отглеждат до годинката децата си само с кърма! Кърмата НЕ е вода!  И мислиш ли че за 3-те или 5-те минути, в които детето суче изцоква само 30мл след като твърдиш че 220мл. е нормално количество за възрастта. Да не говорим че грамове и милилитри нямат нищо общо  Wink  Аз смятам, че изсуква поне 120-150мл  Wink 190гр пюре + 150мл. кърма не ти ли се струват множко а?!  Wink
Лично мое мнение!  Wink
А и да допълня, че изказването ми изобщо няма нищо общо с това дали ще се кърми или не!!!!!! Просто ми е интересно, защо след като се кърми  N пъти на ден, се дава такова количество твърда храна?!!!

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 16:00 от smilianova

# 445
Златната  Hug

мартеа, мартеа, уж си "лулата на мира", пък все намираш с нещо да разбуниш духовете.  Thinking

дето има една дума - къде го чукаш, къде се пука.
То човек не знае вече иззад кой храст какъв заек ще излезе.
Иначе, идеята на постването на клипа тук беше такава.
Ту мъч драма ин дис тема.

Диди, не обръщай внимание, трай си и си кърми, след като това искате и двамата Wink
Сигурна съм, бе Бръмбазела ще даде обоснован отговор, ще ми е интересно и на мен.

Морска, като ги раздаваш на аванта, те взеха, че свършиха тия пуканки. Ще си взема една  smile3502, друго не остана.

# 446
Привет!  Grinning
Слънчев лъч, ужасно преживяване! Не го мисли АБ-то, важното е, че детенце вече е добре!  Hug Дано изкара другите зъбки без проблеми!  Praynig
Кети, докато те четях, направо ми се обърна всичко. Не се обвинявай, и до него да беше, пак можеше да се случи. И аз бях голяма паника с първото ми дете, още си спомням как веднъж падна и си разкърви устата, а аз щях да припадна направо.  ooooh! Колкото можем ги пазим, другото е Божа работа!  Hug
Да ви се похваля - хомеопатичните действат! Снощи малчо заспа в 8, до 10 се събуди 3 пъти, а после чак в 3.30. Откога не бях спала 5 часа!  Laughing Е, после режимът беше стани-легни, стани-легни, но вече бях кукуряк. Надявам се с натрупването да се оправят още повече нещата.
И да се оплача как се подредих. Преди месец каката изяви желание за обици, продупчихме си заедно ушите, че моите дупки бяха запушени отдавна. Вчера имах една малка пъпчица до обичката и с целия си акъл я стиснах. Явно нещо съм замърсила, защото днес едното ми ухо е двойно по-голямо от другото и ужасно ме дразни.  hahaha Сега чакам мъжо да отида до аптеката да си взема някакъв АБ-крем за мазане. Трябва да я махна обицата, ама пусто ме е шубе, че после няма да мога да я сложа.  Thinking
Лулу25, все забравям - честита първа стъпка на астралното ни близначе!  Heart Eyes Ние сме още много далеч от подобни прояви.
JJ, ти няколко пъти писа, че ще почваш работа. Много  Hug Трудно ще ти е, но ти си желязна мацка и ще се справиш! Евала, че ще продължаваш и с кърменето. С каката и аз рано се върнах на работа и в началото не знаех къде се намирам, нямах време за нищо. Сега ще гледам повече време да си остана вкъщи, че не се знае дали ще има трето.  Laughing

Гледам, че лошото време се отразява на настроенията в темата, но се надявам да не става пак война!  Hug

Е, аз на 1г. съм била 8.200, ама сега каква жена съм ...

# 447
От 7-8 месеца са пълнозърнестите зърнени храни, като по-трудносмилаеми.  Peace

Морска, майка ми много обичаше да ми разказва как на 6 месеца съм била 6 кила.  Mr. Green Не е само твойта Елица.  Laughing

# 448
  • Пловдив
И аз чакам с нетърпение отговора на Бръмбазела,че май ще трябва да подлагам Коцето на лечебен глад-10,5 кг е и 72 см.Досега изяждаше по 100 гр пюре най-много и толкова каша ,след което си го кърмя.Ама за жалост нямам разграфени милилитри на циците и не мога да видя колко изцоква.Ще го пращам при д-р Емилова  Grinning Grinning Grinning

# 449
didi24, спирай кърмата и карай само на твърда храна. По-диетично е  Party Иво беше 10 кила преди седмица, та ще го почвам на Дюкан  Mr. Green

п.п. Каква стана тя, всички кърмени са дебелаци  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт