ЮНЧЕ сричките реди и се мъчи да пълзи ! - № 15

• 26 732
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Приспиването при нас е основно на гърда,това ни е и най-дългото кърмене вечерното.Обикновено продължава по половин час до 45 мин.
Етка,дано се оправи малката по-бързо.
Аni di,добре дошла в отбора!Ако имаш малко килограми обаче не очаквай чудеса.При мен резултата за сега е много мижав,-1.5 кг.в пьрвите дни и отново застой,днес ми е 13 ден.Може би защото началото на диетата съвпадна с лошото време и нямам никакво движение.
Аз обиколих 2 училища,които сме набелязали,в едното приема е започнал ,и взех молба да попълня.Решихме да подадем и в двете ,пък после ще му мислим къде.

# 541

Пак много болнички. Sad Бързо да оздравяват. Etka_koketka Hug
Cherri, честити зъбчета - да са белички и здравички. tooth
Мария♥, честита прическа. Нова година - нова промяна, какво по- хубаво. На мен лично такива промени ми действат страхотно! Flutter
...Дилемата ми е дали да го запишем в някое по-отдалечено училище,което се води за елитно ,или в кварталното училище до нас.За вас е далечен проблем,но ще ми е интересно да чуя вашето мнение.

Аз съм „За” предучилищна в детската градина и по-отдалечено училище, което се води за елитно. newsm80

Gergana26, и ние все още не сме забелили пишлето /всяка вечер правим опити/, но педиатъра все ме успокоява, че има време до 1,6 год. Все се надявам да минем без хирургична намеса. Praynig

Светли си възвърна апетита и за огромна моя изненада прояде АМ, но в комбинация с кашата и плодовото пюре /само от кайсия и праскова/  в 17ч. Цоква си кърмичка 5 пъти на ден: в 05;09;13;17;21 часа, около 150 ml. След  зеленчуковото пюре в 13ч. си приема кърма на финала, но след млечната каша в 17ч. от два дни отказва и май това ще се окаже първото заместено хранене. Аз и не бързам – живот и здраве цял живот ще яде и ще опита от всичко достъпно. Надявам се поне до годинката да имам кърма.

Mama jeia, , но предвид лошото време с по `n` часа сън максимум на денонощие е естествено да се нервим на виртуални розовинки с къдрави опашчици. Жалко е, че се стига до положение, в което едни прекрачват границата, а други се дистанцират /Alexova/. На мен също не ми е приятно, че това се случва във форум, посветен на децата ни и грижите за тях. А до преди няколко седмици си разменяхме пощенски картички с мили пожелания…  Да, в спора се ражда истината, ама спора спря отдавна, остана само сеира.

# 542

Момичета, не разбрах 90 дневната диета съвместима ли е с кърменето или само детокса?

# 543
Нашето пишле го забелиха сега на 14 като ходихме на консултация. Уж по- голяма част бяхме забелили, но стигна до едно положение и повече не искаше. Препоръчвам ако не сте го направили още да го направите. Като се забели ако знаете имаше бяло образувало се като налеп отдолу вече. Сега може да си я мием спокойно, а не този налеп да дразни детето

Според мен( не искам да предизвиквам  никакви спорове), 90 дневната диета НЕ Е ПОДХОДЯЩА ЗА КЪРМАЧКИ, особено ако детето се храни предимно с кърма. Пояснявам веднага защо: има протеинов ден, който в чистия му вид вреди на детето, дори и да не се покаже веднага- натоварва бъбречетата му, плодовия ден също не е подходящ, водния също. Бързото сваляне на кг води до отделяне на токсини в кърмата, а с това тровите детето си

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=562705.0

това е тема от подфорума на Ла Лече, където бебето е на 9 месеца и въпреки това обесняват на майката, че не е добре да бъде на диета. Има различни режими за кърмещи майки. АЗ съм на такъв. Иначе за кърмещите майки кг, които свалят трябва да са не повече от 0,5 на седмица, за да не се образуват токсини Peace

П.С. Сега да не вземе да стане следващия спор.  Peace

# 544
Вероник,в протеиновия ден има зеленчуци.В плодовия ден за кърмачки са позволени ядки,аз ям по 150 гр.Водния ден се прескача,или се заменя с плодов.В темата на 90 дневната има доста кърмачки,и на 1 страница има пояснения специално за тях.

# 545
Не знам, Нати, може, но за мен не е удачна. Според мен е по добре да се храня балансирано, за да давам всичко от което има нужда на детето си, но всеки сам преценява, нали. Аз не бих я правила. Като спра да кърмя и още имам нужда, а сигурно ще имам, тогава може да мина на нея например, но не я приемам съвместима с кърменето. Според мен е по- добре всеки ден да си ядеш плодове, зеленчуци, месо....

# 546
Вероник, аз съм на лунната диета- на всяка фаза на луната , т.е. 1 ден от седмицата не ям. Не съм съвсем стриктна, пия кафе с много мляко 0.1% ; кисело млеко с ленено семе, като за деня даже не е цяла кофичка; билков чай с мен, но фрешове и много течности не. Мисля, че не вредя на бебо, ти какво ще кажеш?

# 547
 Thinking ц ц ц, изтървах панира hahaha  tooth

...гледам, доста болнички има Hug и да се оправят бързо Naughty

Пепси, изпращам положителната си енергия на майка ти, дано вече е по-добре Praynig

Мартеа, и аз мислех д те питам за Раината дунда Mr. Green браво, че сте се справили!

Алексова, мислех те за бойна мацка Wink нИдей тъЙ Sunglasses

Мария, честита прическа thumbsup

приспиваме се на цица с два броя кърмачета(по едно на гърда), въоръжена с мишка в ръка Mr. Green за това и не всеки път мога да пиша... като седна на компа, често съм седнала и да кърмя Wink  иначе само да си чатя не ме оставят много, много...
да похваля моето момиченце - днес седя в столчето за хранене близо 1час около мен и после още толкова в слинга докто сготвя и пооправя това онова и гък не каза Heart Eyes

Нат, аз вече ти казах мнението ми, но само да допълня, колкото и клиширано да звучи - първите няколко години учителката е най, най-важна! понякога децата прекарват повече време с учителя отколкото с родителите, особено ако те работят и се виждат само вечер... учителя е голям авторитет в детските очи и не е никак маловажно що за човек е той  Peace Пепи за щастие имаше късмет с учителките и в детската и в първи клас. на занималня си остана в градината. много съм съгласна с Гери, че на който му се учи ще учи на всякъде! аз такива спомени имам с моя син от първи клас, че като се сетя Crazy Laughing ...е, тогава не ми беше толкова смешно де Wink

# 548
вероник, според мен дори и да се спазва стриктно, този протеинов ден не е от кой знае какво значение. Все пак кърмата черпи от твоите запаси и не мисля, че ще се натоварят бъбреците на детето и т.н. от това. Може и да греша, но това си е мое мнение, все пак това което ядем ние не преминава в същия си вид в кърмата, нали?  Peace

Аз понякога не се храня редовно, не всеки ден ям плодове, зеленчуци и месо, и значи ли това, че кърмата ми не е качествена?

Пепси, дано майка ти е добре вече!  Hug

# 549
  • София
 Crazy Влизам де се похваля и да се оплача едновременно  #Cussing out Марин по обяд започнаха да му текът сополи на вода и понеже тати ни е грипав  #2gunfire за пореден път,облякох си детето и бегом в поликлиниката(до блока е)Капки за нос и сироп  ooooh! грипави сме.Попитах личния за направление за хирург,оказа се че има в поликлиниката в момента и направо ме придружи сестрата,за секунди оправи пилето на малкия,че докато се разплака и беше готово,нямаше нито кръв,нито нищо  Peace какво излезна от долу не ми се коментира Sick Намаза с дипрогента крем и каза от утре по време на баня,мием и после мажем  Peace Съгласна съм с Вероник,колкото по- рано толкова по-добре,даже с Марин позакъснях,на големите около 4-6 месец ги дръпнаха.После вероятността за хирургическа намеса е по-голям,кожичката загрубява  Crazyегати обяснението.  newsm44 много съм доволна,изненадахме и тати даже(изпадна в паника след свършената работа ),а малкия сега спи блажено  hahaha
sophiepp аз още г понасям с големия,хич не му се учи Close ,а сменихме три училища за две години,заради преместването и развода ми,навсякъде едно и също  Confused

# 550
  • Варна
Мария, прическата е супер.  Peace
Гери, ние с Теди минахме през уролога за пишлето. Не съжалявам, че го направихме. Да, бях ужасена, плаках, но мисля, че е за добро. Нашата главичка е изцяло оголена и вечер по време на банята само с 2 дръпвания я забелвам и почиствам.
Марчелка, дано утре имате добри новини с Паф.  Praynig

Мама е в болница вече, ще е стабилизират известно време, ще подсилват организма и след това ще я местят в друго отделение. Искам поне мъничко да се оправи, казвам мъничко, защото нямам надежда и вяра в нашето здравеопазване. Sad

Гери, сега видях, че си писала. Браво за пилето.  Crazy

# 551
само Рая ли не позволява да бъде гушкана
Мартеа, и мойто диваненце не дава да я гушкам, всеки опит от моя страна е съпроводен със зловеща битка от нейна страна, картинката е подобна на тази, която си описала.

Марчелка, ти хубав резултат имаш до момента от диетката, браво  Wink

Натали, на мен целта ми е да отстраня 6-7 кг и съм настроена, че сте стане бавно, а пък и отдавна знам, че няма чудеса при сваляне на килограми, силна воля, постоянство и упоритост му е майката, иначе не става  Peace

А относно това, как тази 90 дневна диета влияе при кърменето, не мога да взема отношение, не съм се интересувала и не съм чела нищо по въпроса, тъй като за съжаление не кърмя.

Пепсиfingerscrossed за майка ти  Praynig

# 552
  • София
Пепси,недей да мислиш негативно,понякога нещата се оправят не всички са некадърници в здравеопазването Hug Пожелавам ти не мъничко,а напълно да се оправи  Praynig

# 553
Пепси, стиснати палчета и от мен.
Гери, браво на вас! Рече и отсече Simple Smile

Аз днес не мога да се освестя на кой свят съм. С какво занимавате пълзящите и изправящи се дечица? Днес цял ден мрънка, не иска с никаква играчка да се заиграе, само търси да отиде, където не му давам и се катери. Падна сигурно поне десет пъти днес, единият път си разкървави устата, другият път с цицина... а хем съм до него...Не искам да го уча само да го водя за ръка (така е щастлив неизменно), проходилката беше само временно облекчение. Пробвах идеята на Креми за легена, но освен да изучава самия леген, с друго не го привлече. След като го изучи, вече не му е интересен

# 554
Lulu25, кошара?

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 21:57 от jj okocha

Общи условия

Активация на акаунт