Искам мнение за турския вит.Д

• 10 519
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,
някой ползвал ли е турския Вит. Д, дали е по-добър от българския.
малката е на един месец и според указание трябва да се дават по 4 капки, а според педито по 2.
ако някой го е ползвал нека сподели мнение.
Благодаря Simple Smile

# 1
  • софия
Здравейте,
някой ползвал ли е турския Вит. Д, дали е по-добър от българския.
малката е на един месец и според указание трябва да се дават по 4 капки, а според педито по 2.
ако някой го е ползвал нека сподели мнение.
Благодаря Simple Smile

По принцип казват, че повечето турски лекарства са много качествени и чисти.Ние също ползваме турски вит.Д-Девит.Листовката му е на турски, но дозировката е 50 000 Е в мл, а на Вигантола 20 000Е и затова с педиатърката се разбрахме да давам по 1 капка 3 или 4 дни в седмицата.Ти какъв вит.Д имаш?

# 2

Някой знае ли защо се избягва приемът на българския Деавит? Лоши отзиви ли има за него?

# 3
Моят вит.Д също е 50 000 Е в мл.

# 4
  • софия

Някой знае ли защо се избягва приемът на българския Деавит? Лоши отзиви ли има за него?

~Ружа~ , в БГ препарата Деавит има и вит.А, а той не трябва да се приема дълго време-затова деавита е подходящ само временно

zlativ , а ти в листовката ли прочете, че се дават 4 капки дневно newsm78.Да не е 4 капки седмично?
Вие на кърма ли сте или на АМ?В АМ има вит.Д доколкото знам

# 5
Ние сме на кърма, засега изцяло Simple Smile А за броя на капките - 4бр. на ден - една приятелка ги е изчислявала спрямо вигантола, иначе в Турция ги давали 3 пъти на ден по 3 капки. Но според педиатърката й трябва да са по 2бр. на ден.

# 6
  • софия
Ние сме на кърма, засега изцяло Simple Smile А за броя на капките - 4бр. на ден - една приятелка ги е изчислявала спрямо вигантола, иначе в Турция ги давали 3 пъти на ден по 3 капки. Но според педиатърката й трябва да са по 2бр. на ден.

Ох, не знам-според мен турският препарат е по-висока концентрация и трябва да се дава в по-малко количество, но това си е мое мнение.На Вигантола пише 20 000 единици в 1 мл от лекарството, а на Девита-50 000 единици newsm78

# 7
  • софия
Току що получих отговор от една приятелка, туркиня е,живее в Истанбул, помолих я да провери какви са препоръките за това лекарство и каза, че наистина до 1-та годинка го дават по 3 капки дневно(3х1 капка)

# 8
  • Бургас
zlativ, изчисти си кутията, не мога да ти пратя лични.
И за да не е съвсем спам, според мен го давай както каза педиатърката  Peace

# 9
Здравейте,
Деавит съдържа 40000 I.U в 1 мл, в листовката се препоръчва 3-4 капки дневно за кърмачета, но педиатрите обикновено изписват по 1 капка, ако няма някакви проблеми.
Девит - 50000 I.U в 1,25 мг.
Ако предположим, че 1мл = 1.25 мг от разтвора, би трябвало и от Девит да се дава по 1 капка дневно.

Девит съдържа вит Д3, който се усвоява по-добре от организма.

Общи условия

Активация на акаунт