"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 519
  • 835
  •   1
Отговори
# 525
  • При децата ми
Снощи купувам зеленчуци и ... торбичката струва 10 стотинки  Mr. Green Кеееееееееееф голям! /естествено аз си имам моя си/
   Сега ще стане ясно колко ненужни са ни били въпросните торбички и как изведнъж хора, дето при покупки се прибираха с 20 торбички, сега няма да потребят и една  Peace

Супер много се радвам и аз! Party Само дето много се забавиха с това, трябваше по-рано да ги направят с пари!

# 526
  • Пловдив
ОБЩОНАЦИОНАЛНО ШЕСТВИЕ И ПРОТЕСТ ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ

СОФИЯ
пл. "Александър Невски" - пл. "Народно събрание"

8 ОКТОМВРИ 2011 г., от 13.00 ч

# 527
От тази тема ми дойде идеята да си нося торбичка от вкъщи и вече винаги имам една прилежно сгъната в чантата, когато пазарувам  Hug

# 528
Днес в магазина ми обясниха, че торбичката струва 5ст, но ако я върна за рециклиране, ще ми върнат стотинките.

Братовчедка ми пък ми заяви, че след като торбичките станаха платени, ако си напазарува повече неща и няма торбичка под ръка, ще си тръгне с кошницата от магазина!  Crazy

# 529
Аз отдавна съм заредена навсякъде - в дамската чанта,колата ,отскоро и детската количка.Дет се вика - където да бръкна ,торбичка вадя Laughing

# 530
Нещо не ми е ясно с тия найлонови торбички...  newsm78    Пликовете за отпадъци ще ги забраняват ли?  Rolling Eyes  Щото някак не си представям да си изсипвам боклука направо в кофата, както правехме в недалечното ми детство - един вестник на дъното на кофата и всичко направо върху него...  Sick    По кофата течеха и се мажеха всякакви красоти... Сега всичко събирам в черен плик за отпадъци, завързвам отгоре и така го изхвърлям в контейнера...

# 531
Нещо не ми е ясно с тия найлонови торбички...  newsm78    Пликовете за отпадъци ще ги забраняват ли?  Rolling Eyes  Щото някак не си представям да си изсипвам боклука направо в кофата, както правехме в недалечното ми детство - един вестник на дъното на кофата и всичко направо върху него...  Sick    По кофата течеха и се мажеха всякакви красоти... Сега всичко събирам в черен плик за отпадъци, завързвам отгоре и така го изхвърлям в контейнера...
В ДМ има рециклиращи или рециклируеми (не знам как е правилната дума Simple Smile) пликове за боклук Peace

# 532
  • София
В ДМ има рециклиращи или рециклируеми (не знам как е правилната дума Simple Smile) пликове за боклук Peace

И ние сме минали на такива. А платнени торби имам винаги в мен, в колата, в чантата, в къщи, отвсякъде изскачат Simple Smile

# 533
JeniB - аз живея до бившия магазин НЕВА и има доста и жълти и зелени.Естествено #Cussing out ,точно срещу нас "съвестни" граждани го запалиха с пепел от печката.
Но вече съм тренирана,като излизам с колата да си хвърля еко-то в някой друг квартал Laughing
A, дали може следващия път да видиш на коя фирма са?
Контейнерите са на ЕКОБУЛПАК !!!

# 534
Ще го използвам за освежаване въздуха в помещенията. Чудех се да пръскам из въздуха, пердетата, ще пробвам.
                             Аз също ползвам етерични масла за освежаване на въздуха, и все пак не са идеалното решение (което май е пара за прочистване?) Етеричните масла могат да са проблем за бременни жени и малки деца.

# 535

СОФИЯ

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4130171

Да не предизвикате съвсем ББ  newsm78  Laughing ?

# 536

СОФИЯ

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4130171

Да не предизвикате съвсем ББ  newsm78  Laughing ?

Нека... Предизборно ще е много готино...  Laughing    Тоя човек съвсем откача...  Tired

# 537
Ще го използвам за освежаване въздуха в помещенията. Чудех се да пръскам из въздуха, пердетата, ще пробвам.
                             Аз също ползвам етерични масла за освежаване на въздуха, и все пак не са идеалното решение (което май е пара за прочистване?) Етеричните масла могат да са проблем за бременни жени и малки деца.
Как ползваш етеричните масла?

# 538
  bouquet
Може и вече да е споменато, но за да не е просто запис, чистя си дървените мебели с отвара от черен чай- така събират по-малко прах и се освежава самото дърво.
Съпруга ми има един приятел, който разбира от свързване на електрически системи, та той си е направил саморъчно слънчев колектор, някой от вас попадал ли е на статии за подобни технологии?

# 539
Как ползваш етеричните масла?
                            За ароматизиране ли? Различно. След готвене капвам върху горещия котлон 1-2 капки, или имам дежурна купичка с вода и масло - тогава слагам нея. Понякога просто капвам неразредени капки върху нещо. Може би е крайно време на си направя букет от сухи цветя и да накапвам тях. А за лятото препоръчвам ментово масло - в жегите почти моментално разхлажда. Бих капвала лавандула върху възглавниците (не калъфките) от долната страна по 1 капка за по-добър сън, ако можех да понасям миризмата и.
                            Иначе ползвам неразредени и върху тялото, което не трябва да се прави. Например портокалово масло ползвах вместо парфюм няколко лета. Чаено дърво капвам профилактично около ноктите на краката, ако преценя риск от гъбички (много обикаляме и не навсякъде хигиената изглежда на ниво).
                           И все пак за ароматизиране ми се струва че е най-добре въздуха да се чисти с пара от чиста вода, и евентуално да се 'ароматизира' с живи цветя лятото, няколко борови клончета зимата и други подобни. Все пак етеричните масла са неприложими за домове с бременни жени и малки деца. А и няма по-добро нещо от чистия въздух. Ако още го има някъде.

Общи условия

Активация на акаунт