"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 518
  • 835
  •   1
Отговори
# 540
  bouquet
Може и вече да е споменато, но за да не е просто запис, чистя си дървените мебели с отвара от черен чай- така събират по-малко прах и се освежава самото дърво.

Как я правиш и масив ли са мебелите?

# 541

"Танинът в черния чай премахва нечистотийте от полирани повърхности и запазва блясъка на дървото. Задушете 3 пакетчета черен чай в чаша вряла вода и оставете да изстине. Намокрете с отварата микрофибърна кърпа и изчистете повърхността. След това нанесете полир, направен от половин чаша вода, четвърт чаша зехтин и няколко капки етерично масло от бор, лимон или портокал.

Зехтинът овлажнява дървото и му придава мек блясък. Етеричните масла почистват, освежават и придават естествен аромат на мебелите и стаята"
Източник

и една статия на английски;
http://www.ehow.co.uk/how_5132147_naturally-clean-wood-furniture.html

# 542
  • Пловдив
Някой има ли идея какво да се направи с пъзел, на който липсват парченца, ама не 1-2 (тия си ги ползваме), а повечко. Нещо интересно, творческо и оригинално Simple Smile

# 543
Някой има ли идея какво да се направи с пъзел, на който липсват парченца, ама не 1-2 (тия си ги ползваме), а повечко. Нещо интересно, творческо и оригинално Simple Smile
нарисувайте парченца с липсващите части Wink или "съкратете пъзела"

# 544
За ароматизатор, аз имам една платнена торбичка с изсушена мента, която съм закачила на стената! Simple Smile

# 545
  • София (Възраждане)
Знаете ли, че Столична община раздава безплатни компостери, необходимо е да се обадите наеколожката и да заявите получаване на такъв с име, адрес и телефон. Ако някой се интересува от телефона за контакт, да ми пише на лични.

# 546
А не може ли да се уредим и ние с по един???

# 547
  • Пловдив
Да бе, тука що не раздават?! Само Столична община пак...те и преди имаха, мисля, такава инициатива...

# 548
  • София (Възраждане)
Бенджи, мисля че не пречи да го направиш чрез някой софиянец, поне от разговора ми с еколожката не останах с впечатление, че има някакъв огромен наплив и предстоят проверки. Ако не бъркам, компостерите са около 800, че и питат кой колко бройки иска Simple Smile

# 549
Аз искам два. Ама нямам софиянец читав Sad

# 550
  • Пловдив
И аз, и аз искааам... Peace

# 551
Аз имам много софиянци, но минават ли да правят проверка след време? Колко е голям този компостер?

# 552
  • София
Предлагам заглавие в пресата:
Бой за компостери!
Ето така може и да стане популярно компостирането Simple Smile

А в  репортаж по тв - Дедо и Бенджи награбили по 3 бр, се ръгат във влака (нали са еко )
Въпрос: Какво ви накара да го направите?
Отговор - ами няма читави софиянци!
 Joy

На моя мъж  съседите му изхвърлили купчината компост. И ние имаме спешна нужда  от компостер!

Последна редакция: нд, 16 окт 2011, 12:00 от търся си ник

# 553
Aх тез медии Joy
Пак не разбрали - бяха общо 3 и още на гара Искър видяхме два да слизат понесени от мургави специалисти по боклука. А опазеният трети Бенджи подари на отдел Екология в община Пловдив Laughing

# 554
Разсмяхте ме от сутринта с тези новини, които произведохте   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт