"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 413
  • 835
  •   1
Отговори
# 630
  • София (Възраждане)
Аз не намерих инхалатор с BPA free маска.Купих на омрон модел които не се предлага още у нас, но от Английски сайт.Цените тук са по кофти.

Би ли дала линк  bouquet

# 631
Някой знае ли откъде могат да се намерят големи стъклени буркани с широки гърла? Иска ми се един за сирене 2литра и още един-два за туршии по 5-10литра.

# 632
pochti_bezobidna, виж в Икеа - http://www.ikea.bg/DefaultCategory.aspx?page=cooking_in&cID= … nu1=8&Menu2=0 Има и порцеланови, и стъклени с широко гърло! Peace

# 633
Относно миризмата, допускам че мирише не крушката а фасунгата на лампата. Но ако е така, миризмата й трябва да се усилва ако ползваш обикновени крушки, защото от тях пластмасата се загрява повече newsm78
Вкъщи всички енергоспестяващи крушки на Филипс се развалиха. Електротехникът обясни, че са правени за друг стандарт фасунги. Турските енергоспестяващи крушки са хем по-ефтини, хем за нашия стандарт. Внимавайте, защото всички тези крушки съдържат живак. Ако ви се счупи първо разтворете всички прозорци и проветрете хубаво. След това изчистете помещението много внимателно!

# 634
Някой може ли да ми помогне с рецепта за домашен препарат за съдомиялня? Нещо не успях да открия в линковете на първа страница.  Blush
Ползва се смес от сода бикарбонат и лимонена киселина 4:1.

Можеш да ползваш като мен вместо горното сода за бъчви (натриеб карбонат). Продава се в железариите.

# 635
Стари дамски чорапи и чоропогащници какво да направя?
Една аптекарка ми каза да ги пълня с лавандулов цвят за премахване на молци.

# 636
Ще купуваме нови матраци. Може ли да ме насочите за какво трябва да следя при избора на матрак?
Много късно отговарям, но може да е от полза за някого. Има матраци от естествен латекс - с калъфи от вълна и памук. Този на Оптимо ми хареса най-много. На Елите се боя че на тази цена ще да е менте.
На българския пазар има и матраци от конски косъм!

# 637
  • София
Единственият правилен отговор на въпроса  -Къде да хвърляме опаковките от кутиите мляко, сок и тн е - НИКЪДЕ.
 Само като не ги купуваме можем да сме сигурни , че не ги хвърляме на грешното място Simple Smile

Напоследък си купувам био боза и съм доволна от бозата. Но от опаковката хич не съм. Нито от концепцията на производителя Хармоника, Био България, Маги Малеева или както и да ги наречем.
Предлагат и в стъклена бутилка, на цената на опаковка по-голяма с 250 мл., но защо? за да изхвърля шишето за рециклиране! Не за повторна употреба.
Не го очаквах и съм много разочарована. Еееех, какви времена бяха, стъклените бутилки се ценяха , пластмасите се ценяха, сега всичко хвърляме.

Бутилката от боза ползваме още няколко пъти за вода (в училище). И без това събирам отвсякъде бутилки от минерална вода, кОличка и тн. Поне да е от боза Simple Smile и то изпита от мен.

# 638
  • София
За опаковките от Тетрапак (кутии) да си кажа- хвърлям около една на месец. Не знам дали защото се храним недоимъчно или защото се храним здравословно, но така става, че не купуваме нищо в такива кутии.

Маска от ПВЦ на инхалатор - егати изпълнението! Нали бяха забранени фталатите в Канада и Дания, може да се помисли за техен производител? Или закупен от тези държави?

# 639
Искам да се включа само с едно изречение ...МАйчета златни сте....аз съм ви така да се каже читател-ползвател на идеи-почитател и лекооооо залитам ама се старая  Hug

# 640
  • София (Възраждане)
Да дообясня за маските от PVC на инхалатор OMRON - пише че са без фталати Whistling

# 641
Някой знае ли откъде могат да се намерят големи стъклени буркани с широки гърла? Иска ми се един за сирене 2литра и още един-два за туршии по 5-10литра.

На Оборище и Черковна има един малък магазин за домашни потреби. Не бяха скъпи, около 12 лв.

# 642
И аз не помня от колко години не съм държала кутия Тетрапак в ръцете си. Поне от 7. По същите съображения.

# 643
  • София
Добре, а прясно мляко какво купувате? У нас само това са кутиите Тетрапак, които ползваме. Много искам да ги сменя, ама млякото или в пластмасови бутилки или в такива кутии предлагат  Confused

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 16:48 от c-mira

# 644
При нас е лесно, защото и без това не консумираме такова. Аз от малка не обичам, а детето явно прилича на мен. Никога не е искала да и купя.
Но за хора, консумиращи мляко е много несправедливо да ги принуждават да си го купуват с такава опаковка.
Би трябвало да има и стъклени бутилки, които да могат да се ползват многократно, защото рециклирането на стъклото е много скъпо.
Преди време бях чела една статия, която се опитваше да внуши колко неизгодно е да се продава нещо в стъклена бутилка. Сега си мисля, че може да е била платена от корпорациите. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт