АГ клиника Селена гр. Пловдив- 9!

• 110 381
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • Sunshine state
me4koni ,честито бебче!   bouquet Би ли споделила от какво си разочарована?Тази тема е за впечатления,така че именно такива се търсят,пък било то и негативни.  Hug
Даринанда ,честито бебче и на теб.   bouquet
Doni M ,стискам ти палци всичко да е наред и да ни се похвалиш скоро със здраво бебче.  Hug

# 511
pupitka-благодаря  bouquet,
Дари-честито бебче  bouquet  bouquet
Да ще споделя разочарованието си ,а то е свързано най-вече с акушеркити и въпросните "консултантки по кърмене"-които мога да заявя,че не направиха необходимото за да може моето бебче да засуче
Понеже при нас нещата се развиха със секцио по спешност,съответно кърмата ми"слезна"много по-късно когато вече се бяхме прибрали в къщи-през цялото време им казвах,че бебо не може да засуче,че  нещо не е наред-а  те обясняваха,че за да се научи трябва да стои на гърда....ок но като няма нищо....в един момент започнаха да ми обясняват ,че става дума за "анатомичен дефект","анатомична преграда"..че бебо е сънлив,че"става дума за къса юздичка" newsm78 newsm78 и че тези бебета засмуквата по-трудно,че трябва да се купят силиконови протектори/купихме ги/-резултат- 0
Не мислих,че точно кърменето ще  се окаже препъни камък в нашия случай но това е факт.Изплаках си очите,толкова виновна се чувствах.В момента дохранвам с АМ  и успявам да изцедя съвсем малко.....
На пръв поглед може да ви звучи като наивна лигла,но наистина имах и имам огромно желание да кърмя..нямам желание да клеветя,така или иначе го споделих в прав текст с педиатърката от Селена....но какво от това- просто това са моите впечатления от едни захаросани персони,но ефективност никаква.

# 512
  • Sunshine state
Мечи,моите впечатления по този параграф са абсолютно същите.През цялото време,докато се опитвах да нахраня бебето си,а нямаше никой(кърма),ме гледаха едва ли не обвинително и като ходих да си искам АМ,защото тя плачеше истерично от глад ми задаваха въпрос "Ама какво го правите вашето мляко?" А мляко нямаше,та се шегувах,че го хвърлям с кофите в тоалетната. Laughing
Желая ти много успех занапред.  Hug

# 513
Моето мляко също не можа да текне в клиниката,обаче аз не съм се и напъвала де,исках винаги шишето с мляко,да си я нахраня,за да не пиши истерично от глад!Опитаха се да ми кажат,че трябва бебето да седи на гърдата постоянно,ама тя като не пуска нищо,ходи му обясни защо!Общо взето не исках да ми се мешат,в крайна сметка си е личен избор,дали да кърмиш или не!Не съм против кърменето,просто успях да кърмя само 40 дена и кърмата изведнъж ми спря!Обаче мацката до мен пък изпадаше в истерии,защо аджеба не можела да си нахранила бебето и даже имаше разговор с психоложката,ревеше през почти цялото време и в крайна сметка,като се прибра вкъщи на спокойствие,нещата се оправиха!Моя съвет е да не се шашкате толкова за това,макар че с тия бушуващи хормони едва ли!  bouquet

# 514
Моето разочарование също е свързано със грижите за мен и бебето през престоя си в Селена. Мнооого се опитват да се докажат като страшно необходими всички детски акушерки и педиатри в Слена. Като цяло май са избирани с конкурс по красота и външна представителност. Прекаляват в издребняването и престараването, но най-вече като театрална изява. Наложи ми се на няколко пъти да ходя в детска стая и заварвах бебетата сами без никой при тях. А те плачеха /в това число и моето/. Иначе дават доста съвети: как не трябва да оставяш бебето без надзор, защото може да повърне или нещо друго да му се случи и т.н.ат.........
За кърменето - много се стараеха да започна да кърмя. Всички бяха ангажирани с моят проблем, че не ми текваше нищо, а гърдите ми бяха като балони.
За д-р Даскалов ми е беден вече речника да изразя положителното си мнение! През целият ми престой ме посещаваше по 2-3 пъти дневно и то  без да имам някакъв здр. проблем. В повечето случаи само да ме попита "Как си?" и да чуе "Добре съм." Дай боже и дъщерите ми да имат моят късмет при избора на гинеколог някога!

# 515
  • Пловдив
Даринанда ,как влизаше в бебешката стая като е нямало никой там.Доколкото си спомням беше със звънец и елекрическа брава.Т.е някой вътре трябва да ти отвори.

# 516
като ви чета момичета и се чудя - отколко време пишете в БГ МАМА????

да се оплаквате за това, че са искали да ви помогнат да кърмите???
аз също бях секцио - в Селена.
закърмих сина си на ТРЕТИЯ час от раждането му.
Какво значи няма кърма - че бебето първия ден дали избозава и една суп. лъжица
като количество - какво очаквате - да тече като чешма?

Забелязах че се оплаквате и хвалите от едни и същи неща -
мешат ми се - не ми помагат
искаха да кърмя - не ми помогнаха да кърмя
прекаляват в престараването - няма никой и никой не го интересува

разбирам, че сега зарад хормоните сте свръхчувствителни - за това няма да влизам в полемики и спор с пресни родилки.

Пожелавам ви спокойствие и само положителни емоции, здрави бебета и подкрепящи ви половинки.   bouquet

# 517
mother-of-pearlS, аз не съм прясна родилка  Laughing
темата е за всякакви впечатления, не само за положителни  Peace

Пожелавам ви спокойствие и само положителни емоции, здрави бебета и подкрепящи ви половинки.   bouquet
Присъединявам се към пожеланието ти Simple Smile

Даринанда ,как влизаше в бебешката стая като е нямало никой там.Доколкото си спомням беше със звънец и елекрическа брава.Т.е някой вътре трябва да ти отвори.

Елфита, не винаги бе затворена вратата на детската стая, та и аз съм надниквала, за да търся вътре сестрите.

# 518
  • Sunshine state
При бебетата в детска винаги имаше човек или пък вратата беше заключена и звъниш на звънец.Не вярвам някой да ги е оставял сами. Peace
mother-of-pearlS ,не съм се оплаквала,че са искали да ми помогнат,а за това,че ме обвиняваха макар и мълчаливо,когато ходих да си искам АМ.Аз не съм фанатик на тема кърмене и не съм настоявала да закърмя на всяка цена веднага.Ясно им го казах.Не се чувствах добре и сметнах да оставя за в къщи голямата борба.Мисля,че мнението на човек трябва да се уважава.Не съм прясна родилка,както можеш да видиш. Wink
Тук се споделят и негативни(макар и в малката си част) постове и ако на теб не ти харесва,това е друг въпрос.Не се дръж като някоя учителка пред деца,защото ние сме големи жени и знаем какво искаме,няма нужда от размахване на пръст. Така сме го почувствали,така ще си го кажем.Peace 

# 519
При бебетата в детска винаги имаше човек или пък вратата беше заключена и звъниш на звънец.Не вярвам някой да ги е оставял сами. Peace
Може и да не ви се вярва, но аз съм заварвала ревящите бебета самички в стаята, и то няколко пъти.

# 520
  • Sunshine state
campanula,ок  Hug

# 521
Цитат
mother-of-pearlS ,не съм се оплаквала,че са искали да ми помогнат,а за това,че ме обвиняваха макар и мълчаливо,когато ходих да си искам АМ.Аз не съм фанатик на тема кърмене и не съм настоявала да закърмя на всяка цена веднага.Ясно им го казах.Не се чувствах добре и сметнах да оставя за в къщи голямата борба.Мисля,че мнението на човек трябва да се уважава.Не съм прясна родилка,както можеш да видиш. Wink
Тук се споделят и негативни(макар и в малката си част) постове и ако на теб не ти харесва,това е друг въпрос.Не се дръж като някоя учителка пред деца,защото ние сме големи жени и знаем какво искаме,няма нужда от размахване на пръст. Така сме го почувствали,така ще си го кажем.Peace 
На същото мнение съм!  bouquet

# 522

При моят престой в болницата бебешката стая нямаше звънец, а само място за такъв. На бравата имаше ключ от външната страна, с който можеш да си отключиш  и влезеш. Когато чукаш и никой не ти отваря, а слушаш ревящи бебета, едно от които е твоето, естествено, че ще ползваш този ключ!
Pupitka, едва ли ще си измислям филмов сценарий, още повече, когато се касае за моето дете!
Все пак всеки споделя собствените си наблюдения. Е, моите бяха такива!

# 523
E , аз пък съм избрала да раждам в Селена  точно защото там ти се обръща повече внимание дори и то да е преструване, а и няма как да е друго.Само най близките ти наистина могат да се изтересуват искренно от теб , всичко друго е просто задължение.

# 524
  • Sunshine state
villygdr,отношението наистина е супер.Поздравления за избора. Hug

Общи условия

Активация на акаунт