Варицела в начална бременност (5 г.с.)

• 8 731
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря ти, La Bonita за отговора!
Пуснах си днес изследвания за наличие на антитела на варицела вирусът и се надявам да имам такива, понеже когато имах много близък контакт преди години с дъщеря ми, а същевременно бях с висока Т и силно главоболие, т.е. със слаб имунитет, не се разболях. Другата седмица в четвъртък ще излезнат резултатите, понеже изследването се работи в София.
Успешен ден!

# 16
Здравей, Бонита!
Както обещах да пиша след резултатите. Показател Ig G  е 1230 единици, което означава, че съм я карала в миналото и имам антитела, а показателя Ig M за настояща инфекция ми е под 0.10 или отрицателен.
Благодаря на Господ, че всичко е ок.
Лек и спокоен ден!

# 17
Здравейте,
Искам да попитам някой знае ли докога е опасна варицелата. В групата на дъщерям ми има болни деца и сме контактни. Аз съм в началото на 7 мес. Чувала съм,че Варицелата повтаряла, а не си спомням дали съм я карала....

# 18
  • Пловдив
@Искра, радвам се много, че всичко е наред! Пожелавам ти лека бременност без повече тревоги! Бъди здрава и се пази! Heart Eyes

@Lucky girl, доколкото разбрах от неволите ми с варицелата, тя е опасна през първите 3 месеца и 1-2 седмици преди самото раждане. В 7-ми месец вече не би трябвало да е опасно за плода, ако се заразиш - даже има вероятност и бебето да придобие имунитет. Инкубационният период е около 15-20 дни от контакта, така че внимавай! Направи си най-добре изследване за антитела като Искра, за да си спокойна.  Praynig
А за това дали варицелата повтаря - може да повтори под формата на херпес зостер. Тогава обривът обхваща само определен участък от тялото, но си заразна за такива, които не са карали варицела.
Консултирай се непременно с няколко гинеколози! newsm78

Успех!  Peace
@ И нека всички момичета, претърпели проблеми с варицела през бременност да споделят опита си, било то горчив или успешен, защото няма достатъчно информация за фактически случаи...

# 19
Аз също карах варицела в 4 месец родих детето не направих аборт резултата не беше никак добър ... Но на мен никой лекар не ми препоръча аборт всички казваха че всичко е наред ходих на всички апарати каквито има дори и при доктор Марков в София той също каза че всичко е наред но като се роди дъщеря ми се оказа че не е наред и че варицелата е доста коварна ...

# 20
  • Бургас
В момента синът ми е с Варицела, а аз имам изследване за IgG и не съм я карала.
Записвам се за обща култура просто, иначе за момента с кой знае каква информация не мога да ви бъда полезна.

Общи условия

Активация на акаунт