Отговори
# 345
Питах и за стволовите клетки - докторът каза, че не са взели на бебето дето му се роди преди месец и каза само костен мозък, каквото и да означава това. Даде да разбера, че един вид нещата още не са на ниво в това отношение у нас.

# 346
  • Русе
Ех активни сте, едвам ви изчитам  Mr. Green
Ще ме извинитеи мен, но за осоляването няма грам логично обяснение според мен...а какви страхотии съм чела от еднтусиазирани родители осоляващи бебенцата си, дори имаше починали мъничета. Солта дехидратира организма, а на едно 3кг бебе не му трябва много. Всеки обаче сам си преценява аз само изказвам мнение.
Относно помагането моята мама ми помага първия път, идваше сутринта носеше ми закуска, готвеше переше, аз даже си поспивах, а и най-вече ми правеше компания Simple Smile Вечер като се прибереше ММ я закарваше в тях и така:) Никога не ми е натрапвала мнение или методи за гледане на бебе.

# 347
За стволовите клетки мисля че не само у нас ами като цяло медицината не е на ниво да ги прилага. Освен това е пълно с  информация по тази тема, която потвърждава че ползата от стволовите клетки е ограничена, тоест приложима само за определени заболявания. освен това за някои видове заболявания не се препоръчва използването на идентичен генматериал. според мен ползите са доста оспорвани  newsm78 но всеки може да го направи естествено, не агитирам никой...просто ми се струва че това е поредният начин да се измъкват пари от народа..като се има впредвид че част от родителите които си дават парите за съхранение на стволови клетки даже не знаят какво означава това и какви ползи биха имали от него  Sad

# 348
  • Варна
За стволовите клетки съм съгласна, че приложението им сега е ограничено, но не се знае след 2 години, след 5 години. Съгласна съм и за кръвните болести-ограничено е, но Недай Боже се наложи да се ползват един ден и да биха могли да помогнат..
Не всеки разполага със сумата - но 60% от българите живеят на кредит. Не разбирам изплащането на кола примерно, и невъзможността за изплащане на "здравна застраховка" за цялото семейство.
Нищо лично към никой  bouquet

# 349
Така е, за какви ли не глупости се взима кредит...
двуомя се още, имам месец-два.

# 350
Тия митове с осоляването не бебето наистина доведоха до много бели с много бебета, но колкото и да се говори, все се продължава с тази опасна практика.
Иначе малко сол във ваната не е опасна - до концентрацията на физиологичния разтвор т.е. 0,9% или 9 гр сол в 1л вода. От тази концентация нагоре има дехидратиращ ефект и е опасно за бебето.
Лично аз не мисля, че има какъвто и да е било смисъл от това.
Освен това потененето е изключитено важно и полезно. В арабския свят като те питат дали си добре, те питат "потиш ли се?". Там обаче е и "Меката" на баните. А миризмата идва от разграждането на потта от микроорганизми, които живеят по кожата ти. Е, разбира се и от разни неща, които сме яли, например чесън Simple Smile

# 351
  • sofia
Murry, аз те питах за ЖК-то в Шейново. Значи другата седмица да се настройвам за разправии, защото и аз я плащам на вноски. Заради това безотговорно отношение вече се замислям дали да не отида да родя другаде, а не там. Например в ОБ, поне ми е в квартала.

# 352
  • Варна
Мишела, нямаш месец-два:) Вече е време да направим среща, до края на месеца.

# 353
Да кажа и аз за солта - не смятам да си осолявам детето,как така изпичала кожата,че то да не е с една кожа цял живот,та нали кожата постоянно се обновява,от къде мислите че е 80-90% от прахта в къщи.
За помощта - еми моята мама е на 400км,а свекървата на 70-80км,ама в нас няма къде да се остане ,така че ще се оправяме сами с ММ.Аз мисля че така е по-добре,от малка съм супер самостоятелна и много не обичам някой да ми се меси,имам си свой начин за подреждане и много се нервя някой като ми промени нещата.Грижила съм се за доста бебчета и изобщо не ме е страх от размерите,даже се надявам мойто да е мъничко че да излезе лесно  hahaha
За козметиката още не съм се спряла на марка,ама трябва вече да реша.
Мами я кажете кога трябва да избера педиатър,трябва ли първо да го питам дали е съгласен или нещо такова?

# 354
Здравейте мамчета и от мен Simple Smile Имам един въпрос към Варненските  майчета.Някоя от тях дали знае със сигурност дали бебенцата са при майките през деня във Окръжна болница?Така чух наскоро но несъм се позаинтересувала подробно. Относно помоща ще ми помага моята майка докато се съвзема,нашият татко както всички други и той се страхува и май ще възприема бебка за кристална кукла (да не я счупи).Що се отнася за осоляването аз също съм против,все пак има толкова хубава козметика сега за бебенца така,че........ Лек и усмихнат ден ви желая мамчета   bouquet

# 355
Ще ме извинявате, но това със осоляването според мен е голяма глупост. Бебето да не е месо за сушене???
Ако "осоляването" се е правило едно време масово, защо толкова възрастни се потят като порове и миришат ужасно???

202uu  202uu  202uu

# 356
babybu Хубаво е да се чуеш първо с него защото някои отказват поради много пациенти. Ние с Ники процедирахме така - понеже изобщо не бях ориентирана моята лична ми препоръча едно ДжиПи и ми даде телефона - съответно аз и звъннах питах, тя каза добре, обадихме и се като се роди Ники. Първият преглед обикновено се плаща ако в същият ден или на следващия след изписването защото детето още няма ЕГН и не могат да го вкарат в системата. Тъй като моята лична идва в къщи да ме види погледна и детето, а него го заведохме при педиатърката чак като навърши 15 дни и взехме акта за раждане.

# 357
за осоляването  - аз съм против, но всеки има право на избор. Говорим си с една моя позната (младо момиче, няма 30 г.) и тя ми дава съвети да мажа детето с мас и да му слагам сол. Аз естествено казах, че това е абсурдно и в никакъв случай няма да го правя. Тя беше направо потресена как може да се отнасям толкова пренебрежително към въпроса със солта. И ми вика - Ми, че то ще мирише като порасне.... Shocked Изумих се от това изказване. Но все пак всеки има право да решава как да си гледа децата...

# 358
  • sofia
Първият преглед обикновено се плаща ако в същият ден или на следващия след изписването защото детето още няма ЕГН и не могат да го вкарат в системата.

Според мен не би трябвало да се плаща. С баткото ЛЛ дойде на 3-тия ден от изписването, после още един път след около седмица и нищо не сме плащали. И естествено тогава още нямаше ЕГН и свидетелство за раждане. Явно лекаря ни е бил доста свестен. Thinking
Сегашната ни ЛЛ направо ще я питам кога да й се обадя и като дойде ще иска ли парици - предполагам, че да, тя освен да се оплаква и да взима пари нищо друго не прави. Ако е така хич и не я искам да идва в нас. Нищо ново няма да ми каже.

# 359
За къпането-някъде прочетох че първите 10 дни бебето не се къпе,а само с влажна хавлиѝка се забърсва,за да не се намокря пъпчето.Нека мамите с опит да споделят.

Общи условия

Активация на акаунт