Отговори
# 375
Здравейте,отчет и от мен от днешната ЖК-кръвно 100/60,обиколка корем-102,дължина корем-36 и....толкоз.Без видеозон,без преглед а да слушаха ми тоновете оказа се ,че сме много подвижни.Много исках да разбера колко е пораснал мъника ,но явно ще е следващия път.Да се похваля вече съм в 45 дневния преди раждане от днес.И да се оплача като се прибрахме вкъщи се подхлъзнах на стълбите в мазето и се пребих.Хаха слава богу че нищо ми няма,отървах се само с уплаха Joy Joy Joy

# 376
Истината е в дозата .... за всичко се отнася.... Peace

# 377
Mishelaa, гледах го този репортаж. Е извинявам се ама изказването "Няма нищо по-хубваво за бебето от топлата вода, сапунът и безброй многото козметични продукти" не ми е много по вкуса. Същите тези доктори, които за кашлица изписват антибиотик задължително и казват ще слушате мене. А нашето море затова има благоприятно действие, защото е с нисък процент на соленост.
Не искам да споря, но за мен тези бебешки препарати не са за прекомерна употреба. Не случайно в днешно време алергиите са така разпространени. Аз лично няма да мажа детето с мас, но задължително ще го мажа със преварен зехтин през зимата. За лятото ще използвам козметиката ща, не ща. А това, което днес ни предлагат за супер пречистено утре може да е в списъка на канцерогените. Но не можем да избягаме от цивилизацията все пак.

# 378
Привет и от мен
Много бързо вече се изписват темите и не мога да ви хвана спатиите  Laughing но за марихуаната нямаше как да не запомня  Joy

delilah_qk , аз също съм с подобни болки. От лекаря от ЖК не чух нищо, само мълчеше, а от лекарката, при която смятам да раждам разбрах, че тези болки може да се дължат на това, че кръвообръщението в малкия таз е засилено и има някои участъци, които тя нарече по специфичен начин, но сега не мога да се сетя, в които локално е възможно да се появява болка, но не каза, че е нещо опасно или свързано с контракции примерно, още повече пък аз както съм със скъсена шийка от 23 седмица насам щеше да каже дали се дължи на нещо от изброените неща.

За козметиката мисля да взема шампоанчето за коса и тяло на Хип, днес го гледах в аптеката и кремчето на Хип срещу подсичане, виждам че има и добри отзиви за Бочко и крем Здраве, които са ми някак по-на сърце. За мазане след баня - преварен зехтин. Но студено пресован ли трябва да бъде? И колко време ври? На водна баня, нали? Малко лаишки въпроси, но за мен са си важни  Blush

За къпането - всяка вечер - все пак трябва да му олекне на човечето преди сън

За прането - без съмнение в пералнята!

Днес бях на една от лекциите организирани от списание "9 месеца",беше много интересно, а и бяхме доста кореми  Grinning Другата седмица във вторник съм на лекцията в Мол Софя - на Стамболийкси, в сряда на отворени врати в Шейново, а в петък отново на лекциите на сп. 9 месеца в Цум. Тази неделя мисля да отида и на лекцията на Лалече. Ако има ентусиасти, които ще посетят някое от тези места пишете - да превърнем запознанството от виртуално в  hahaha "натурално"

За помагането, майка ми и свеки така са се засилили и двете, че от сега правим графици коя кога ще дежури  Laughing От горе на всичко си взимат и дълги отпуски, но на мен помощ реално ще ми трябва може би първите 2 максимум 3 седмици, след това ще са тук само да ни се радват ми се струва, но дано не вземем да се изнервяме, така или иначе не искам да го мисля от сега

# 379
  • Червено знаме 11:)
Djulia, за тестовете за алергия към упойките със сигурност правят в Кожния диспансер в Пловдив - имат алергологична лаборатория. Преди 4 години си правих такива тестове във ВМИ на Пещерско шосе, но сега чух, че нещо не работела тази алерголочина лаборатория. Аз другата седмица ще ида на място да проверя, защото и аз трябва да си направя такива тестове и ще ти кажа дали в момента работи.

Ще чакам,а и да кажеш колко парички да си приготвя...

# 380
  • Сопот, Пловдив
Като чета всеобщото менние тук и разни статии из интернет, не мисля да къпя със солена вода. Питах мои приятели в чужбина за подобно нещо - гледат ме умно и ме питат какви са тея приумици, а не мисля че те миришат като се потят. А и моето бъдещо бебе може да има други характеристики на кожата, страх ме е да прилагам бабини съвети от географски ширини, където допреди сто години не са виждали хора с такъв цвят на кожата. В Щатите моя приятелка с мулатче ползва специална бебешка козметика за тъмнокожи и казва, че си си има специфични неща при тези бебета. Може би big mamma трябва да ми каже на мене дали е прилагала такива народни съвети на Джозеф.

# 381
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала, но от една седмица съм много болна.
Честита ни новата тема, то май вече не е много нова! Добре дошли и на новите мамчета!
Дайте съвет, налегна ме много тежък грип със всички симптоми, само не знам как избегнах температурата. Натъпкаха ме с разни хомеопатични сиропи и хапчета, но по имам много силна кашлица и хрипове. Личния каза,че било бронхоспазъм, ама аз се страхувам да не е пневмония. Лошото е че изобщо не мога да спя, трудно дишам и въпреки капките за нос - първо Еуфорбиум, сега Коларгол, носа ми е запушен. Много се притеснявам за бебето, дано не му се отрази.
Извинете ме за дългия отвлечен пост, но ако някой знае как да се справя с кашлицата и хриповете, ще съм много благодарна.
Темата е страхотна и веднага щом се оправя, ще я прочета подробно.

# 382
Момичета, не знам дали не съм изпуснала някъде, но къде е sweet_moni?

# 383
Здравейте момичета!
И днес успях да поспя на обед,то било хубаво така.Сега съм свежа.
kuester .Аз ще хода тази неделя на лекции,обаче незнам с какъв транспорт да стигна до там?Ще се радвам да се запознаем,ти иначе къде живееш?
Някой попита дали съм здравно осигурена,осигурена съм.През септември когато търсехме личен лекар,никой не ни искаше.Ама и ние не сме един двама,а цели 5 човека,че и още.Всички се оправдаваха че имат по 1000 пациента.Само д-р Якова се съгласи да ни вземе,аз съм с номер1560 при нея.Работи в Полимед.Частен медицински център,но работят със здравна каса.Много съм доволно от ЛЛ.Там се записах и на консултация.До сега за кръвните изследвания плащах по 2 лева,сега ми сервира,че тези не са по здравна каса.Та съм в чуденка какво да правя.Има центрове за безплатни изследвания за спин и хепатит,някой знае ли къде?та да си спестим малко.
Иначе да добавя и аз за къпането.Къпех моите бебета всяка вечер, Джозеф и сутрин.Той затова е толкова бял.  LaughingПрез лятото и повече от два пъти на ден.Но това едва ли може да се нарече къпане.По скоро игра.Сега мисля пак да мина на един път,вечер преди лягане.Големите ги мазах със свинска маз,но специална за тази цел,тя и преварена и обезсолена.За сол във водата сега чувам,но с орехова шума къпех средния,не за изпотяване а заради наченки на рахит,мога да кажа че много ни помогна.Само с две процедури се оправихме.Джозеф го мазах с олио на Johnson донесено от щатите,сега мисля да използвам българска козметика и то мляко,не ми се маца с блажотии.
За пералня незнам.Няма да чакам да се събират цяла седмица.В началото може би на ръка,после ще ги пера с на Джозеф дрехите.Така или иначе аз гладя бебешкото до една годинка.
Иначе помощници пълна къща.Най-много ще помага най-малкия ,той е най-нетърпелив.Казва че му омръзна да чака.
Май се изчерпах.Няма какво друго да кажа освен лека вечер на всички!  bouquet
Roisдокато писах и ти си писала.На Джозеф не съм прилагала нищо народно.То времената са други вече и има всичко за бебета,даже толкова много,че човек се обърква.Както казах Джо го цапотих много със олио,даже прекалено, но със козметика от щатите.Което според мен е качественно.Сега се колебая на какво да се доверя.Скъпото не ми е по джоба,ще заложа на българското.А пък то времето ще покаже и самото дете също.

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 18:18 от big mamma

# 384
Джули, теста за упойките е някъде до 15 лв. Аз си го правих миналата година, защото съм силно алергична към медикаменти, а при първата ми неуспешна бременност се наложи кюртах и ме пратиха за този тест. Става бързо, но гледай да дойдеш по-рано сутринта, че е малко криво по-късно/мрънкат/. Кожния е в Кичук Париж, ако ти трябват допълнителни уточнения пиши ми на лични. И ти ще раждаш в Селена, нали?

За козметиките и прочие, включително за старите методи подкрепям мнението на chorlamata с две ръце/ако имах повече и тях щях да вдигна Mr. Green/. В моето семейство всички сме къпани с леко подсолена вода и всички сме живи и здрави. За козметиката също съм съгласна - колкото е хубаво толкова и лошо - както моя доктор каза за витамините за бременни - всички се тъпкаха с Центрум Матерна с години и накрая ГМО - не се знае никое от нещата в коя колиба в Китай се прави! За това умерено. ММ също е с много чувствителна кожа и се от повече от година се къпе само с шампоана на Мустела/бебешкия Rolling Eyes/, та тъкмо снощи обеснявах че сега просто ще взимам по-голямата разфасовка и ще ми излиза на сметка Mr. Green

За къпането - изобщо не мога да си представя вариант, в който не си къпя бебето Shocked - аз ако не си сложа душ преди да си легна никога няма да заспя. Не става дума за само за мръсотия, но на човек му става много по приятно като си сложи един душ - защо бебето да прави изключение. Пък и аз почти не съм чувала за бебета, които да не обичат да се пличкат  bath1.
Даже одеве зълва ми минаха през Пловдив и ни донесоха ваничката със стойката и племенника/ той е 3.5 год/ вече се е приготвил да къпе бебето и непрекъснато обяснява как той също бил бебе, но вече пораснал и сега щял да става батко Joy

auraboneva, аз като дете непрекъснато правих такива хлипове и бронхити, а не можех да пия атибиотици, защото на втория ден към всичко правя алергии и майка ми ме лекуваше с мед със стрит в него исиод/ това е джинджифил но от аптеката го продават на коренчета и е по силен/ - много е гадно, но определено вършеше работа + всеизвестните гаргара с лайка със сода.

Прането - на пералня, задължително!!! Даже щях да ви питам в D&M предлагат тяхна марка бебешки прах за пране, който ми похвалиха - ако имате отзвуци, моля споделете.

# 385
  • sofia
За мазане след баня - преварен зехтин. Но студено пресован ли трябва да бъде? И колко време ври? На водна баня, нали?
Студено пресован, на водна баня, но не се сещам колко време го преварявах. Може би 15-тина минути. newsm78

# 386
Разшифровах всичките ви съкращения,но ММ не МОГА. CrazyПодразбира се че се отнася до мъжете ви,но какво точно означава?

# 387
Моят Мъж Joy

# 388
  • Пловдив
Момичета, едва ви изчетох днес - влизам набързо да ви почерпя , че днес удрям 33та си година  smile3505
За недоспалите  Coffee За слабо наддаващите   party023 А за тия като мен, на които не им пука за килограмите и гонят 20то килца наддаване - от всичко на воля  cheers На домашните съм обещала за закуска   food002 и отивам да ги приготвям, че както сме на ваксина утре няма да остане време, а ще ме подпитват къде им е обещаното.  Crazy
delilah_qk , аз също съм с подобни болки. От лекаря от ЖК не чух нищо, само мълчеше, а от лекарката, при която смятам да раждам разбрах, че тези болки може да се дължат на това, че кръвообръщението в малкия таз е засилено и има някои участъци, които тя нарече по специфичен начин, но сега не мога да се сетя, в които локално е възможно да се появява болка, но не каза, че е нещо опасно или свързано с контракции примерно, още повече пък аз както съм със скъсена шийка от 23 седмица насам щеше да каже дали се дължи на нещо от изброените неща.
Благодаря за споделеното, подейства ми успокояващо... нещо напоследък и от най-малкото се шашкам, особено ако е в областта на корема или влагалището.  Blush

# 389
Здравейте, мами - чак сега стигнах да Ви изчета - голямо писане, голямо чудо  hahaha
Успях да изгледам и репортажа - също не искам да взема отношение, но ми се струва твърде рационално всичко, което казват в него, така че оставям всеки сам да си решава.
Майчета, да Ви питам нещо - ЛЛ или АГ трябва да издадат 45 дневния болничен? Моят доки каза, че ЛЛ го издава, ма аз съм чувала, че и АГ може и вече се обърках. Моля, за Вашето мнение и опит, за което Ви благодаря предварително -  Hug Simple Smile
delilah_qk - Честит Рожден ден - много здрава, щастлива и обичана жена и мама  Hug  bouquet newsm59

Общи условия

Активация на акаунт