Отговори
# 585
Здравейте и от мен, в къщи е "болен здрав носи" мъж ми е с температура 38 от Петък, аз от вчера кашлям. Днес бяхме на лекар, аз се държа но за него се съмняват, че грипът е прераснал в инфекциозна плевмония #Cussing out
Ние сме в "развод" само банята е обща и пак ме лепна, ей да не взема отпуска, а какви планове имах. Ейго иде си и аз изчезвам от тая стая. Ще ви догонвам при по-добри времена у нас smile3511

# 586
Деси, бързо оздравяване!

Narina, спокоен престой в болницата, но не се застоявай и се връщай в нашите редици  Hug

Дръжте се, момичета, малко остана до финала. Или трябва да кажа старта  smile3541

# 587
Темата с имената наистина е необятна. Ние минахме през Матей, Младен, Давид, Даниел и сега се спряхме на Теодор, ще видим какво ще стане накрая!  Mr. Green

И аз за момента съм се спряла на Теодор. Първоначално исках Преслав, но мъжо тотално го отрече. После измислях Борислав, Борис, Бранимир...исках да е нещо по-мъжко, а той пак НЕ! Искал на него си - Божидар, но аз не искам да са с еднакви имена и му казах, че съм склонна да е Теодор (което пак значи Божи дар). А Преслав беше съчетание между имената на моите родители - те "горките" имат 3 момичета и 1 внучка - Симона, та си мислех, че много ще се кефят внука им да е на тях. А и заслужават, но... Rolling Eyes
Едно поздравче за коремчетата http://www.youtube.com/watch?v=F6JYXiXio74&feature=player_embedded  Hug

# 588
Привет и от мен Wink
По повод на имената, ние май последно сме избрали Катерина, дано не променяме повече и да свикна с името Wink На мен първоначално Ева ми харесваше, но успяха да ме убедят, че не е добър вариант.
Тъй като ние уикенда се отдадохме на обикаляне по магазините, искам да ви попитам за колко време ви бяха готови кошарките?
И някоя от вас има ли впечатления от количките на косато? Ние май засега избрахме тази:
http://www.cosatto.com/products/pushchairs/3in1-combis/cabi/007284
Изборът ни беше доста ограничен от мини асансьора ни, за добро или лошо Simple Smile
Хубав ден от мен на всички!

# 589
Здравейте и от мен! Гледам пак за имена става дума, но при нас всичко е решено и само се радвам отстрани на вашите предложения.
Иначе исках да питам тези от вас , които са стегнали багажа за болницата една или две нощници сте си взели? Аз все си мисля две да взема, че ако се оцапаммммммм  Sick като си знам цикълът какъв ми е по-принцип.
Narina, почивай си и скорошно изписване.

# 590
Момичета, благодаря за пожеланията...надявам се още утре да съм си удома...

Именцата ви са много сладки, а това със Снежка и Ружа така ме развесели Joy

# 591
  • Сопот, Пловдив
Иначе исках да питам тези от вас , които са стегнали багажа за болницата една или две нощници сте си взели? Аз все си мисля две да взема, че ако се оцапаммммммм  

На мене от боницата си ми искат да нося две нощници. Но и има логика, ако с първата ще съм докато раждам, сигурно после няма да става много за носене.

# 592
Иначе исках да питам тези от вас , които са стегнали багажа за болницата една или две нощници сте си взели? Аз все си мисля две да взема, че ако се оцапаммммммм  

На мене от боницата си ми искат да нося две нощници. Но и има логика, ако с първата ще съм докато раждам, сигурно после няма да става много за носене.

Peace Да, след раждането ще ти трябва друга...

# 593
  • sofia
Относно нощниците - в Шейново пък си задължен да ползваш техните. Не ти дават да обличаш твои. Аз си спомням, че след раждането ми смениха нощницата с нова като ме закараха в стаята. Предполагам, че ако нещо се намърляш може да си поискаш чиста.

И защо лентата ме е върнала цели 5 седмици назад? Вместо 33-та ме изписва, че съм 28-ма седмица. Ааааааааааа........не съм съгласна.

# 594
Сетих се нещо - а шишенце за водичка на бебето носи ли се в болницата?

# 595
Здравейте, коремчета,
Понеже и при мен нещата с името са отдавна решени - аз така съм свикнала с Жоркото, че даже не мога да си представя да му кажа нещо друго. Ако се окаже момиче направо не знам какво ще правим - въпреки, че и при последния преглед доки беше категоричен, че си имаме даже щръкнала пишка  hahaha hahaha hahaha
Та само си Ви чета, но Lady Didi исках да кажа, че на Александра, съм чувала на галено да казват Сандра и на мен поне много ми харесва, а иначе от имената, които спрягате, ми харесват Никола за момче, Ния, Сияна, Никол за момиче и имаше още ама ги забравих........
За двойните имена също някак си не ги възприемам, но вкусове всякакви  Mr. Green Даже майка ми нещо ме пробваше да сме кръстили малкия с две имена и аз твърдо и казах, че това няма да стане. Мен повече ме е яд, че таткото ни категорично отказа, малкия да носи само неговото име без тъпата наставка ев отзад, не му звучало българско и децата щели да се чудат защо така се казвал и като каза не, като магаре на мост - но нямам сили да се занимавам с него и ще е така, какво да се прави.
Относно багажа за болницата - има нещо, което ме впечатли - наистина ли се носят дрешки за бебето - не че няма логика да е така, ма на мен никой нищо не ми е казвал до сега - само за памперси и мокри кърпи са ми говорили  newsm78 А по списъците не съм видяла да го пише. Там има следните неща:
1    Комплектче за изписване
2    Зимен космонавт, ако е по-студено
3    Пакет памперс
4    Биберон залъглака
5    Мокри бебешки кърпички
6    Ръкавички да не си дерат личицата
7    Лигавниче/тензухени кърпички
Мамите с опит, Моля кажете трябва ли да се носят и още дрешки и какви по - точно?
А за нощниците - аз мисля да си взема поне 2, пък дали щеми дадат там ще видим и смятам да си събера багажа в един куфар на колелца - и без това ще е тежък, защо да го мъкна ако е сак.  Joy Joy Joy

# 596
Добре името Сияна и на мен много ми харесва,ама как ще и викат на галено newsm78 -сещам се само за Сия и никак не ми допада,дали може да и викат Сиси.

# 597
АААА и моята лентичка е много назад във времето  #Crazy Искам си истинската, не мога да се връщам толкова назад.
Явно има някакъв проблем - как ли да информираме когото трябва за да го коригират?

# 598
  • Пловдив
sosmy - чак се чудя как си ги събрала тези две раници, явно моя списък е попреувеличен...  Blush
Ето го, поне се опитах да го кача , че не съм работила с тази програмка преди https://spreadsheets.google.com/ccc?hl=en&hl=en&key=tk5s … ey=CJ3E9cQM#gid=0
Повечето неща съм сложила в сака, а тези за изписване и не спешните ще ги поръчвам на таткото после, ама като има списък ще му е по-лесно, иначе като тръгвам да му поръчвам става   smile3506 Шише за вода няма да нося- в повечето болници дават ако искаш, а не си взел, ама и смятам този път да съм упорита с изключителното кърмене, не му трябва вода като има мляко .   breastfeeding
Относно багажа за болницата - има нещо, което ме впечатли - наистина ли се носят дрешки за бебето - не че няма логика да е така, ма на мен никой нищо не ми е казвал до сега - само за памперси и мокри кърпи са ми говорили  newsm78 А по списъците не съм видяла да го пише.
Всяка болница си има изисквания - от огромен до миниатюрен списък и много варират, най-добре си питай в болницата, която си избрала, защото може иначе да влачиш излишен багаж.  Naughty
mishelaa може и да ми направят проблем, не помня предният път с какво си носих багажа ама пак май имаше нещо като сакче. В Окръжна П-в пък по принцип знам, че не обичат много много да се вижда багажа особено Белчев в следоперативния, затова предпочетох раниците, че те лесно се намушкват под леглото, не като 100 найлонови торбета.
Имам леки страхове да не би от начало ако се запритеснявам много за бебка няма да игнорирам на мама хубавец. Сега от време на време се усещам как, за да не ми скача например на корема му казвам, че бебка ще плаче, че я боли и дали това не го наранява въпреки, че е още малък.
Това за найлоновите торби не съм го чувала, може би ще е добре да попитам предварително  newsm78 - една позната ражда тия дни, ще пиша какво е било при нея като се чуем, че те едва се прибраха вкъщи с момата.  Crazy
Иначе и аз за нашия батко се притеснявам, че му правя много забележки да не ме рита в корема, да не сяда отгоре, колкото и удобно да го изпробва това два пъти вече, ама не споменавам за бебо вътре, а казвам "мама я боли така, недей", има време да се карам с фразата "бебето" в изречението, не искам да го стресирам отсега и да се настройва негативно предварително (това са си мои мисли обаче, незнам как му влияе в действителност).  Thinking Аз се чудя какво да направя, че да не се чувства пренебрегнат - мама с бебето пък той оставен вкъщи... ще опитам поне всеки ден да го води таткото да се виждаме и да го гушкам, да му казвам колко ми липсва, пък таткото ще мго подготвя вкъщи с приказки през останалото време докато съм в болницата. Дано успея да се вредя за вип стая, че иначе незнам как са свижданията - чувам, че през вратата показвали бебето, а майката излизала (ако наистина е така ще е ужас, не виждам как ще успея да направя първите контакти приятни и запонящи се с добро в коридора на болницата за кратките излизания, а не искам да му нараня психиката още от началото...  ooooh!). Ще го мислим - все ще направя нещо по въпроса, че да не се травмира детето.  Peace

Деси, бързо оздравяване!

Narina, важното е да си добре и ти и бебо, пък щом е трябвало да се лежи в болница... иначе наистина е трудно и лежането. Аз с тия контракции се опитвам да седя и лежа основно, ама и аз се схващам цялата, не е работа. Скорошно изписване и да няма повече такива преживявания при теб чак до раждането- никакви болници!!  Hug

За имената - отдавна сме ясни - Александър, пък ако има изненада реших, че ще запазя женския вариант на името , пак звучи добре (макар в началото изобщо не се бях замисляла, но на УЗИто стават и грешки все пак, да има и такъв вариант).  hahaha

Ауу, олях се, ама днес ми е ден за писане пак  Blush Хубав ден момичета  Heart Eyes

# 599
здравейте и от мен,
Относно болничните приготовления комплект за изписване не означава ли точно дрешки за бебето, и се чудя освен за деня на изписването дали не трябват и други дрешки, как ги държат бебетата облечени в болницата до изписването?
Относно имената- ами всеки има свой си вкус и си е харесал вече някакво име.Та относно името Добра- щом си ви харесва, нямате нужда от друго мнение.Моят предишен шеф се казва Добрин и характера му наистина си отговаря на името-такъв хрисим и справедлив човек рядко се среща.
При нас моето бебче ще е първо в рода на мъжа ми, и биваше да го кръстим на някого, ама решихме да не е на никоя баба или дядо, защото май възникват конфликти, и всеки иска да е на него...и няма да се справедливо.Та затова името ни ще е неутрално.
Майка ми е Жозефина, та няма да е със Ж.Дядовците са Георги и двамата, и няма да е с Г, другата баба е Светла, и няма да е със С.
Та от Борислав, Владимир, Симеон, Борис, Калоян, и други, най-накрая избрахме Антоан.Накратко ще му викаме Тони.Има си и имен ден, на светец е, дано да го закриля, че ние сме вярващи. И макар, че не на всички им харесва името, поне ние с бащата мирясахме, че съвсем се бяхме изпокарали заради това име...
И между другото прави ми впечатление че всяко второ дете сега го кръщават или Александър, или Александра.Явно е някаква мода...
Аз се притеснявам за това дали изобщо ще имам кърма и дали да си купувам помпа за кърма, харесали сме тази на Авент, ама 80лв. не ми се дават без да знам има ли смисъл.Пък и никой не може да ми гарантира че ще ми е нужна, и затова ще я вземем, пък дано всичко ни е ок.

Общи условия

Активация на акаунт