Отговори
# 570
Шаманката,
много благодаря за коментарите по повод сутиените.
За себе си не съм твърдо решила, но благодаря за идеята и вероятно ще обмисля и варианта с бюстие, че то никога не се знае...Иначе аз често ходя без сутиен, особено у дома, защото няма кой знае какво да провисва  Crazy

По повод имената - е, аз вероятно ще ви се строя крайно ретроградна, но синът ми е кръстен Борис на свекъра (той си отиде преди година, да го прости Господ)  и това беше повод за голяма радост. Сега малкия мисля да го кръстя на баща ми, макар името да не е толкова лесно и известно - Недялко. Но аз съм на мнение , че човекът прави името, а не обратно. Пък и винаги можеш да доставиш радост на най-близките си.
Умалителните имена са нещо, което е доста непредвидимо, докато е в къщи детето, му се казва по един начин, но после се появяват хиляди варианти. А и с възрастта се променят - примерно като мисля за племеника ми Никола - от Ники на Нико, Коле, Кольо, Коко и т.н.
За двойните имена - не са ми по вкуса, колкото и да са популярни в световен мащаб. Една позната заяви на мъжа си, че иска детето и да знае, как се казва, а не да има сто имена Simple Smile Това в кръга на шегата, но имам едни познати, чиито син се казва Иван-Александър и те сигурно 2 години му викаха нещо от рода на Шуши, защото в последствие нещо не харесаха името, нищо че си го бяха избирали сами. Добре, че брат ми започна упорито да му вика Ванката и после тръгна и на градина и нямаше как да му викат вече Шуши, та родителите му "научиха" как се казва ...

# 571
май повече прилича на теб, много хубаво детенце, да ви е жив и здрав!

# 572
Тук във Варна, в Окръжна болница, не разрешават багажа да се внася в нищо друго, освен в торби! Имаше едно момиче предния път като раждах, дойде с куфар и накараха мъжа й да отиде да купи торби и да си премести нещата... Не знам на други места има ли такива изисквания, но сега като видях нещата на Миленка, се присетих Simple Smile

# 573
Според мен има и от двамата най-хубавото. Добре, че не прилича персонално на никого - много е сладък  Laughing Още първият ден като го видях като аватар, се зачудих дали е истинска или някаква интернетска снимка. Сега вече знам. Да ви е жив и здрав.

# 574
Sosmy, прилича на себе си  Flutter Много е хубав, пу-пу! Взел е най-хубавото и от двама ви наистина и резултатът е чудесен!

# 575
Murry Нищо не съм купувала за бабка всичко е от баткото само розовите ръкавички и розовата блузка за изписването. А за линийтака то е ясно. Я вода , я сокче - на мен на втория ден след секциото ми даваха само да пия сок Ябълка нищо друго и мъжо прескачаше да ми купува, че бях като жаба. Чааак след това почна хранителната диета.
mishelaa може и да ми направят проблем, не помня предният път с какво си носих багажа ама пак май имаше нещо като сакче. В Окръжна П-в пък по принцип знам, че не обичат много много да се вижда багажа особено Белчев в следоперативния, затова предпочетох раниците, че те лесно се намушкват под леглото, не като 100 найлонови торбета.
Ох дано и момата ми е такава красавица, не че ако не е ще я обичам по-малко.
Като споменах това и се сетих. Имам леки страхове да не би от начало ако се запритеснявам много за бебка няма да игнорирам на мама хубавец. Сега от време на време се усещам как, за да не ми скача например на корема му казвам, че бебка ще плаче, че я боли и дали това не го наранява въпреки, че е още малък.

# 576
За името Александра - освен Алекс и Сашка, съм чувала да наричат галено Али. Мисля, че е сладко. Simple Smile
При нас в Русе няма изискване в какво да е багажа - аз предния път бях със сак, а имаше една мацка с наелонова чанта. Чудех се как си е събрала багажа вътре...  Crazy

# 577
  • Сопот, Пловдив
Една наши познати казват на Александра - Сандра.

# 578
  • sofia
За Александра съм чувала на галено да викат и Сани.
kuester, и аз се чудя за галено на Филип. Защото ние се двуумим между Емил и Филип. Имах един съученик на който викахме Фифи. Но на мен ми звучи добре например Фипи/Фипо. Макар, че  като порасне приятелите му най-вероятно Фильо да му викат.

# 579
Диди, точно за Али щях да казвам и аз. Мои познати, които живеят в Англия точно така казват на тяхната Александра. На мен ми харесва. А и не мисля, че е мъжко име. По този начин ако вземем да тълкуваме имената, те повечето женски ще идват от мъжки и все едно всички сме с мъжки имена  Mr. Green

# 580

мирта, аз съм измислила Илко, ама половинчо ме гледа странно и изпод вежди  Laughing Иначе и Фипо и Филипчо ми звучат добре, но Фильо някак ми грубее

# 581
  • Бургас/Пз
Темата с имената наистина е необятна. Ние минахме през Матей, Младен, Давид, Даниел и сега се спряхме на Теодор, ще видим какво ще стане накрая!  Mr. Green
На моя позната синът й е Филип и му казват Фил.

Мъри, защо 7 нощувки след секциото в повечето болници са между 4 и 5.  newsm78

Момичетата със секцио, я кажете колко са ви държали в болницата , ако всичко е нормално.
В Бургас знам, че 5дни /ама не съм сигурна дали нощувките са толкова/, а в Токуда - пренощувах 4 нощи и ме изписаха на 5 ден.

# 582
ani_d - Толкова бяха задължителните нощувки в Шейново, когато раждах преди почти 5 години. Сега може и да е по-различно. не знам. Изчезвам да пуша и после пак тук да се правя, че доработвам. И без това само ми викат: Айде отивай си у дома и без ктова не работиш.
Ама никой не каза нищо за Добра?!??  Grinning

# 583
Ние сме се спряли на Никол,т.е аз съм го избрала и ММ се съгласи,но случайно ако е момче ще е Николай! Няма да е нито на мойте нито на неговите родители! На свекито не и стана приятно,но хич не ме интересува,а и все пак аз го нося и раждам това дете! Peace

# 584
Оперираха ме на 31 юли сутринта в 10ч., раздвижиха ме на другият ден към 12ч.. Тогава ми махнаха и катетъра и ми направиха тоалет. На 4 август през деня пак по обяд ми михнаха конците. Следобяд вече се изкъпах. Вечерта доктора ме погледна как съм на визитация, похвалих му се че съм се къпала вече, той каза, че нещата са много добре щом и след мокренето изглежда така и ако детският лекар каже, че с бебо всичко е наред, че ме изписват на другия ден. Изписаха ни на 5 август след 11.30ч. Т.е. 6 дни, 5 нощи.

Общи условия

Активация на акаунт