Отговори
# 435
  • Варна
Тетрата - навремето,като дете, съм се била зверски изгорила,лекарите са искали да ми режат кожа от дупето да слагат на крачето. Но баба ми, с всекидневни компреси от тетра, и много упоритост е избегнала това. Не ми стигна малко да си формулирам какво искам да кажа Blush и ще копирам част от тема:
Смрадликата намира широко приложение и в козметиката. Редовното измиване с отвара от смрадлика засилва защитните функции на кожата. Чувствителната кожа по-малко се повлиява от метеорологичните условия, не се зачервява, премахва се усещането за опъване, изсушаване, затопляне. Смрадликата е съставна част на някои кремове за лице, лице, ръце, крака, вагинални кремове, такива против подсичане.

Поне знаеш, че си го приготвила сама. Също и за невена мога да давам само ++++++ отзиви.

# 436
Здравейте, момичета!

Честити рождени дни на delilah_qk и IRA2! Да сте много здрави, щастливи и обичани!   bouquet  bouquet

За изследванията - до сега не съм си плащала нищо освен таксата от 2 лв. в лабораторията.  Rolling Eyes

Онзи ден поръчах едно комплектче от Ла Редут и нямам търпение да дойде.  Mr. Green Колко време горе-долу пътуват пратките до БГ?

Момичета, чудех се. Вие кога ще си стягате багажа за болницата, аз дори нощници съм си купила...

Аз лично мисля да почакам още малко. Да стане поне март и тогава ще стегна по-важните неща. Иначе вече си взех списък със задължителните неща за АГ-то.

Лек ден от мен  Hug

# 437
Oх, мами, да се оплача и аз малко - все се опитвам да не мрънкам и да се държа мъжки, но..... вече ми е все по - трудно Sad Цяла нощ не съм спала като хората - Жоркото се съсипа да се върти и да ме рита от всякъде, накъдето и да легнех не му беше удобно, беше ми ужасно топло и неконфортно както и да застанех, затруднявах се в дишането и обръщането, абе изобщо - голям зор видях Sad, а ММ горкия цяла нощ се чудеше как да ми угоди, ма никак не успя и той. Май ще е така от тук нататък, няма какво друго да очаквам вече, нали? Само да устискаме още малко и после да си гушкаме бебоците - аз все това си представям и само това ме успокоява и ми дава сили Simple Smile При Вас така ли стоят нещата и нали не само аз съм станала нетърпимо мрънкало? Sad
А иначе относно нещата за болницата, аз лека по лека почвам да ги обмислям, но реално нищо не съм взела още, но към края на февруари, началото на март смятам да стегна куфара, за да съм си готова!
Честит Рожден Ден на Ира!   bouquet
За изследванията и здравната ни система няма какво да добавя след момичетата - голяма глупост е като цяло, макар че аз да си призная не съм дала почти никакви допълнителни пари за всичките си ЖК и изследвания. Сега ще видим с раждането как ще се получи, но не смятам и там да давам нищо, освен ако.........много си поискат и то нахално! #Cussing out

# 438
Ленито, съгласна съм с теб. Но аз съм се записала на ЖК по здравна каса. Би трябвало лекаря, който ми следи бременността да изпълнява задълженията си, свързани с това. А не всеки път като отида на консултация да ме принуждава да ме види на ехограф, на ценоразписа отвън да пише 30 лв, а тя да ми взима 40. Да ми каже, че трябва да си лежа вкъщи и да дойда за болничен - 14 дневен, първичен, когато ми свърши отпуската, а когато отида да ми заяви, че не може да ми издаде такъв документ, ако не чуе тоновете на бебето, за което трябва да платя 30 лв.
Смятам, че това не е редно. За всяко нещо, което не ми е включено по ЗК трябва предварително да ме попита, а не да ми каже трябва да се направи това и това - айде сега плати еди колко си. За мен това си е изнудване. Да поискам видоезона, които ми е по ЗК в третия триместър, а тя да ми каже, че е трябвало предварително да заявя това на регистратурата, защото вече съм вкарана в системата, а там пристигам и казвам, че идвам на Женска консултация.
Уважавам много лекарското съсловие, колкото и да сме недоволни добре че ги има, но трябва да бъдат коректни спрямо пациентите.

# 439
Ленито, съгласна съм с теб. Но аз съм се записала на ЖК по здравна каса. Би трябвало лекаря, който ми следи бременността да изпълнява задълженията си, свързани с това. А не всеки път като отида на консултация да ме принуждава да ме види на ехограф, на ценоразписа отвън да пише 30 лв, а тя да ми взима 40. Да ми каже, че трябва да си лежа вкъщи и да дойда за болничен - 14 дневен, първичен, когато ми свърши отпуската, а когато отида да ми заяви, че не може да ми издаде такъв документ, ако не чуе тоновете на бебето, за което трябва да платя 30 лв.
Смятам, че това не е редно. За всяко нещо, което не ми е включено по ЗК трябва предварително да ме попита, а не да ми каже трябва да се направи това и това - айде сега плати еди колко си. За мен това си е изнудване. Да поискам видоезона, които ми е по ЗК в третия триместър, а тя да ми каже, че е трябвало предварително да заявя това на регистратурата, защото вече съм вкарана в системата, а там пристигам и казвам, че идвам на Женска консултация.
Уважавам много лекарското съсловие, колкото и да сме недоволни добре че ги има, но трябва да бъдат коректни спрямо пациентите.
Съгласна съм напълно с това,тъй като ходя при същата лекарка.Ако исках да си плащам щях да ходя в частния й кабинет,обаче не ми е по джоба и затова избирам лекари които работят със здравна каса.Ако нещо трябва да се плаща ,аз мисля, че трябвя и да се пита и всеки човек да решава за себе си.Ако живеех в друга държава и при други условия пак щях да търся най-изгодно за себе си и поне щях да имам избор.И когато човек прави сам избора си без да му се налага или се принуждава,той няма какво да се оплаква,нали така?Обаче ако не получава това което обещано или очаква не си ли търси правата?

# 440
Здравейте коремчета, не съм много активна с писането, но гледам поне да ви чета редовно.

Честит рожден ден на delilah_qk и IRA2, пожелавам ви много здраве, щастие и април да си гушкате хубави и здрави бебчета.
Преди няколко дни доста се притесних много понеже сутринта имах леко розово зацапване, отидох веднага при лекарката, но се оказа че всичко е наред и било от хормоните. Тази сутрин пак ми се случи и вече незнам какво да мисля,притеснено ми е. В понеделник имам час пак, а иначе се чувствам добре като цяло, с някои изключения вечер, когато не си намирам подходяща поза и не мога да спя.
За изследванията - до сега и аз само по 2лв съм давала, не са ми искали повече. Сега пак ще си правя, защото съм с нисък хемоглобин.
За покупките - доста дрешки сме взели вече, също и кошарката. Малко по-малко се подготвяме за нашето човече.

# 441
Здравейте и от мен,днес си купихме 4 бр шишета на Tommee Toppee, разглеждахме за количка,но нямаме аднакво мниние с ММ,харесахме една и бих искала ако имате мнение за нея да я коментирате http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/17666 Peace

# 442
Здравейте, в този мрачен и дъждовен ден. Честит рожден ден ИРА2!Бъди жива и здрава и благословена със здраво и жизнено дете!
Днес ходихме до един квартален магазин, където поръчахме сумати дрехи и комплект за изписване за бебка. Оказа се, че между цените тук и тези във Велинград има доста големи разлики- между 5 и 15 лева за основните неща като иртанки, гащиризончета и др.. За това предпочетох да купим повече неща оттук за същите пари, а майка после ще ми ги даде, тъй като тя иска да ги плати.
Вече няколко дни отново ме подхвана сърцебиене- сутрин и вечер. Чувствам се добре само като стоя права, направо полудявам.
Но не искам да се оплаквам за това спирам да пиша Simple Smile

# 443
bvl за това сърцебиене какво казва твоя лекар?че мен ме кара да раждам секцио Sad   

# 444
Благодаря ви много момичета Hug Hug Hugда сте живи и здрави и вие и вашите бебчета!

nikita_m  Peace права си - д-р Сигридов е върха Hugобяснява всичко с подробности,дори и за неща,които не си го питала!А и усмивката не слиза от лицето му!Моята ЖК досега така и не ме и погледна на ехограф /знае,че ходя при Сигридов/но преди да го узнае още ме посрещна с думите:"За да ти давам болничен,всеки месец трябва да си плащаш ехограф 30лв"  Представям си как щеше да ме гледа и какво щях да разбера от нейните прегледи! #2gunfire
А ти ако си с "-" резус фактор тогава трябва да правиш тези антитела,иначе не! Peace

tedito81 количката е страхотна,стига да ти се дават толкова пари! Peace

bvl спокойно и аз съм така със сърцебиенето,то и повечето бременни всъщност Peaceняма страшно после ще се оправим,кръвообращението ни е доста затормозено и затова така се получава!На мен ми е стигал пулса в покой 140 уд. в мин. Shocked  иначе е все около 110,а като хапна и  стой та гледай,ще изкочи това сърце!По-чувствителните го усещаме повече и по-болезнено ooooh! и когато се движим не го усещаме така! Peace

# 445
Хайде и аз да се запиша в новата тема, докато не е свършила Simple Smile!
Общо взето при мен е на моменти всичко: на моменти много ме болят слабините, страшна болка, на моменти нищо ми няма. Нямам контракции никакви, бебчо си мърда, ама не е от най - активните. Той ММ е по по лежането и май бебчо на него прилича. Измих си щорите и прозорците. Повече никога няма да ги смъквам да ги пера. Това е ужасна работа. Сега съм се зарекла всеки месец да ги забърсвам със суха кърпа, дано има ефект.
Работя в къщи по един проект и не ми остава време да влизам във форума. Купих си гоблен , ама и немога да шия сериозно.
Много съм разпиляна и неподредена в последно време.

Поздрави на всички !

# 446
tedito81, ние си взехме такава количка само че не с кош Матрикс, а със стандартния за новородено и кош за кола. Матрикса е много малък - това според мен му е единствения недостатък, иначе и аз бих го предпочела. Количката ми изглежда супер, но все още не съм я ползвала, така че не мога да кажа със сигурност дали е добра. Имаше много положителни мнения за тази марка и модел и нета.

# 447

IRA2, Честит Рожден Ден!   bouquet

e.damyanova май всички снощи са имали тежка нощ - кой с контракции, кой от ритане и дискомфорт. Някои го отдават на магнитните бури.....

Иначе ние почти всяка вечер сме така - бебока си мисли, че е на стадиона или в някоя дискотека.... Забелязала съм обаче, че е значително по - спокоен е като не ям сладки неща през деня.

Ох,  да ви се похваля - преди малко си поръчахме креватче за Марти  Grinning  http://bebolino.mymall.bg/products/%D0%9B%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%BE%252d%D0%9B%D1%8E%D0%BB%D0%BA%D0%B0-MAXI-70-%7B47%7D160.html

# 448
Аделина, аз проблем със сърцебиенето имам от самото начало на бременността и досега няколко пъти ме консултира кардиолог-сърцето е ок. Веднъж вече споделих, че последния път (на 14 февруари) лекарката допусна проблем с щитовидната жлеза. Засега магнезия бил достатъчен. Дразни ме това, че досега като легнех сърцебиенето се успокояваше, а сега е силно именно, когато лежа или съм седнала, за това стоя права доколкото мога.  Но това е от 3-4 дни, а отново съм на преглед на 1 март. Но предполагам това е поредната бременнска аномалия Simple Smile както и това, че всеки ден нещо различно в корема ме боли.Тази нощ от болки отново около пъпа не можаш изобщо да спя.
Ох, от 2 часа не спирам да мисля за една розова бебешка кошница, която видях в Джъмбо...Много сладка, много момичешка...

# 449
IRA2,
Честит рожден ден!    bouquet

kuester,
разбира се, че не приемам никаква форма на изнудване.  Naughty И напълно подкрепям възмущението ти.
Според мен обаче специално София предлага сериозен избор на специалисти, които могат да следят бременността ти по здравна каса. Което е най-простият вариант за справяне. А винаги има възможност човек да подаде и жалба до касата например. Peace

Общи условия

Активация на акаунт