Шансове като фармацевт в чужбина

• 11 849
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,
съпругът ми завърши Фармация и много ни се иска да заминем в чужбина,
имаме дете на една годинка, което малко ни притеснява.
Какви са шансовете ни? Би ме интересувало за Испания, Германия, Австрия или Швейцария.
Ходим и двамата на курс по немски.
В България само съпругът ми работи, аз съм по майчинство, но с неговата заплата едвам се
издържаме, добре че са неговите и моите родители, за да ни помагат,
но не може винаги така да я караме.
Благодаря за информацията!

# 1
Шансовете ви зависят от много неща: какво е нивото ви на владеене на езика, дипломата /на този кояйто ще работи или на двама ви/ може ли да бъде призната/приравнена. Трябва да се информирате какъв е начинът за получаване на разрешително за работа в държавата към която сте се насичили.
Когато се ориентирате в коя държава искате да живеете и работите, можеш да попиташ в подфорум "По държави" в темата за съответната държава, защото със сигурност има много неща, които са от значение.

# 2
давам само идея, разгледайте сайтовете на фармацевтичните органи в съответните държави за да се ориентирате дали диплома от друга държава се признава и изобщо какво се иска сьпруга ти да се лицензира. Дори се свържете и ги запитайте за изискванията. Сестрата на мьжьт ми е завършила сьщо фармация и от нея знам че Гьрция признава дипломата ни и за това доста гьрци следват тази специалност в България. 

# 3
  • Primum non nocere !
Здравейте!
Някой питаше за образованието- фармацевт дали се намира работа и дали се признава дипломата.
Сега се ровичках в една трудова борса и попаднах на обява.
http://www.kliniken.de/jobboerse/view/JobAnzeigen_47325.htm
Много фармацевти работят и  като медицински представители и не получават малко пари.
Моя съвет е следния. Кандидатстване и търсене на работно място онлайн. Явяване на интервю и спечелване на работно място.

Обадете се и в МЗ ,за да питате какви документи ви трябват. Те издават един специален документ-по Директива 2005/36/ ЕО- на база диплома и приложение към дипломата/ положени изпити и часове по предмети/, трудов стаж и членство в БЛС за липсващи наказания... за признаване на професионалната квалификация за държавите членки на ЕС, ЕИП и Швейцария.
На базата на този документ ,тук в МЗв съответната област  получаваш разрешително за работа.
Телефоните за връзка с този отдел на МЗ БГ - 9301125/ ако не е променен/

Аз съм се объркала и го публикувах в немската тема.  Embarassed
Това е! Успех!

# 4
Да, също и в Германия се признават напълно БГ дипломите, което от гледна точка на отпадналите трудови ограничения, е прекрасна новина за всички наши лекари, фармацевти и мед.сестри, желаещи да се развиват на запад. Ето един полезен
линк към сайт , където освен, че са обяснени разликите между бакалавър или магистър–фармацевта - респ. правата и отговорностите на едните и на другите, има и информация за професионалната им реализация в Германия.

# 5
Здравейте, случайно попаднах на информация по темата, която би могла да е интересна, дипломите на фармацевти в Германия се признават, ето и един линк с информация във връзка с търсенето на фармацевти http://www.twcon.bg/rabota-farmacevti-germania/

Надявам се, че информацията ще е полезна.   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт