Тема Незабравима ( Unutulmaz ) 167

• 31 204
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Описвате една много красива любов...нежна,истинска.Но има и друг вид любов,тази от която те боли.И тя не е по-малко истинска от другата.И именно тази любов е способна да победи всяко изпитание,защото тя е много по-силна.Тихата любов плава в тихите води,а бурната се лута,бърка посоката,движи се срещу течението....но винаги устисква и излиза победител.Защото всеки има нужда от живец,от пламък,от страст.Любовта на Еда и Харун е такава-дива,истинска,непокорна.Истинската любов е колкото сладка,толкова и горчива.Любовта причинява болка.И понякога колкото повече обичаш,толкова повече те боли.Няма съвършена любов,защото няма идеални хора.И Еда и Харун са изтъкани от недостатъци,любовта им също е такава.Тази любов се среща веднъж в живота.Да задържиш тази любов е много трудно,то е като да опитомиш див звяр.Трудно,но не и невъзможно.Аз мечтая за такава любов.Любов,която да те изправя на нокти.Любов,която да те изкарва извън кожата.Любов,от която сърцето ти да кърви.Любов,от която да ти се подкосяват краката,да те кара да изгубиш почвата под краката си...За мен това е истинската любов,дивата любов.
 Простете за излеянията   bouquet

# 616
  • София
В образа на Еда има постоянство, но този на Харун издиша - въпреки превода на думите им в леглото вечерта, пак не разбирам защо се отказва...

По-нататък, когато Харун пътува към Джемил има един момент, когато си спомня казаното от Еда - първо изречението за героят, който е умрял и после, че Еда е погребана жива от самия него. Мисля тогава е окончателния момент на решението му да се откаже. Това го пиша по спомен, по-късно ще гледам да преведа въпросните мисли на Харун и може малко да се изясни. Въпреки всичко - в повечето ситуации, действията на героите не са докрай логични, а по-скоро силно емоционални и определени от моментни преживявания.

# 617
# 618
Описвате една много красива любов...нежна,истинска.Но има и друг вид любов,тази от която те боли.И тя не е по-малко истинска от другата.И именно тази любов е способна да победи всяко изпитание,защото тя е много по-силна.Тихата любов плава в тихите води,а бурната се лута,бърка посоката,движи се срещу течението....но винаги устисква и излиза победител.Защото всеки има нужда от живец,от пламък,от страст.Любовта на Еда и Харун е такава-дива,истинска,непокорна.Истинската любов е колкото сладка,толкова и горчива.Любовта причинява болка.И понякога колкото повече обичаш,толкова повече те боли.Няма съвършена любов,защото няма идеални хора.И Еда и Харун са изтъкани от недостатъци,любовта им също е такава.Тази любов се среща веднъж в живота.Да задържиш тази любов е много трудно,то е като да опитомиш див звяр.Трудно,но не и невъзможно.Аз мечтая за такава любов.Любов,която да те изправя на нокти.Любов,която да те изкарва извън кожата.Любов,от която сърцето ти да кърви.Любов,от която да ти се подкосяват краката,да те кара да изгубиш почвата под краката си...За мен това е истинската любов,дивата любов.
 Простете за излеянията   bouquet

Диди само ще допълня, истинската любов те сграбчва така, че никога при никакви обстоятелства не ти позволява да се откажеш от нея. Колко и да са в разрез сърцето и разума, сърцето побеждава, дори да кърви, дори да боли, дори да чувстваш, че бавно умираш, стоически отстояваш всичко с една единствена надежда да дойдат и добри дни.
Такава ли е според теб любовта на Еда и Харун?

# 619
Аз предлагам да се приземим, защото по традиция в петък пускат първия фрагмент, който може да накара мислите ни да литнат в неизвестна посока...

# 620
# 621
Описвате една много красива любов...нежна,истинска.Но има и друг вид любов,тази от която те боли.И тя не е по-малко истинска от другата.И именно тази любов е способна да победи всяко изпитание,защото тя е много по-силна.Тихата любов плава в тихите води,а бурната се лута,бърка посоката,движи се срещу течението....но винаги устисква и излиза победител.Защото всеки има нужда от живец,от пламък,от страст.любовта на Еда и Харун е такава-дива,истинска,непокорна.Истинската любов е колкото сладка,толкова и горчива.Любовта причинява болка.И понякога колкото повече обичаш,толкова повече те боли.Няма съвършена любов,защото няма идеални хора.И Еда и Харун са изтъкани от недостатъци,любовта им също е такава.Тази любов се среща веднъж в живота.Да задържиш тази любов е много трудно,то е като да опитомиш див звяр.Трудно,но не и невъзможно.Аз мечтая за такава любов.Любов,която да те изправя на нокти.Любов,която да те изкарва извън кожата.Любов,от която сърцето ти да кърви.Любов,от която да ти се подкосяват краката,да те кара да изгубиш почвата под краката си...За мен това е истинската любов,дивата любов.
 Простете за излеянията   bouquet

Диди само ще допълня, истинската любов те сграбчва така, че никога при никакви обстоятелства не ти позволява да се откажеш от нея. Колко и да са в разрез сърцето и разума, сърцето побеждава, дори да кърви, дори да боли, дори да чувстваш, че бавно умираш, стоически отстояваш всичко с една единствена надежда да дойдат и добри дни.
Такава ли е според теб любовта на Еда и Харун?
Сграбчва те,да.И Двамата са силно сграбчени и никога няма да спрат да се обичат.Любовта ги е завъртяла в един кръговрат от проблеми,недоразумения,ревност.Понякога любовта е подвластна на обстоятелствата.Понякога те са по-силни,или ние сме по-слаби,не знам.Дали е слабост в характера,но хората са податливи на чуждо мнение,чужди влияние.Едни повече,други по-малко.Нашите герои допускат много грешки,но това не значи че не се обичат.Търсят верния път...един ден ще го намерят.Дано!
Но нека не поставяме тази любов в рамка,да не я опреличаваме на такава или онакава.В любовта няма стереотипи,няма правила.Любовта е чувство,и всеки един от нас я усеща по различен начин.Това че тази екранна любов не се припокрива с нашите представи,не значи че е по-малко истинска.

# 622
Има - една голяма любов, с целия спектър от сателитни чувства. Няма - доверие, споделяне, търпение, постоянство  /доживях да се самоцитирвам Rolling Eyes/.
Koя от нас, момичета, ще се съгласи да живее с човек, който да й казва постоянно какво да прави и какво не? От ляво на контакта ли да застане или от дясно?
Кой мъж би понесъл постоянно да му се натяква с коя и къде е бил, кой му звъни?
В любовта няма правила! Но има граници. Не е достатъчно само да казваш и чуваш "Обичам те"!

ВЕНИ,много хубаво си го казала,
и докато те четях,си спомних думите на един мой съученик за любовта(а може и да го е прочел някъде,той беше голяма скица)-на този кораб,капитан няма!
А стихчето на Бганьо искрено ме разсмя и рзвесели!
Zaedno,страхотни постове пишеш!

Благодаря на Милена за допълнителните преводи!Но те затвърдиха първото ми впечатление след епизода в сряда-много думи,думи,думи-излишни думи,а им трябваше толкова малко!

# 623
Здравейте момичета и момчета!!
Благодаря на Рекси , Милена и г- жа Броненосец , които превеждат диалозите на нашите герои.
Аз мислех ,че Харун много бързо се отказа от игричката си , но след превода на думите на Еда , разбирам ,че той постъпва правилно/според него/.Безумната му обич към Еда го кара да се откаже от любовта си ,само и само тя да е щастлива и да не страда.Логично е ,ако човекът ,който обичаш ти каже ,че сякаш си го "погребал жив",да се оттеглиш,да се обидиш дори, но не е разумен начина по който той го прави.Вместо да ходи да докладва на Джемил , да беше освободил Еда от ангажимент и готово.Да и каже ,че щом като толкова и е тежко да бъдат заедно , да се разделят и тя да съобщи за тяхното решение на родителите си./все пак това са нейните родители/.
.........................................
А за това кой крив , кой прав  и това тяхното любов ли е или не е? ............................
не ми се говори,но с две думи ще кажа:
Да, това е любов и то истинска.Да, има виновни за неразбориите между тях - виновни са и двамата.В един момент е виновен единия ,а в следващия момент другия.Както Вени казва сякаш се редуват, но на последък мисля ,че Еда здравата зацикли!!!!

# 624
Дами да ви пожелая, приятни почввни дни от мен до сряда!  love001
 Поздрав за всички с една невероятна песен! Hug
http://www.vbox7.com/play:af543938&start=2

# 625
"....Но нека не поставяме тази любов в рамка,да не я опреличаваме на такава или онакава.В любовта няма стереотипи,няма правила.Любовта е чувство,и всеки един от нас я усеща по различен начин.Това че тази екранна любов не се припокрива с нашите представи,не значи че е по-малко истинска......"(цитат на Диди88)

Диди88,сигурна съм,че и тяхната любов ще разцъфне като цветето от твоето аватарче!

# 626
"....Но нека не поставяме тази любов в рамка,да не я опреличаваме на такава или онакава.В любовта няма стереотипи,няма правила.Любовта е чувство,и всеки един от нас я усеща по различен начин.Това че тази екранна любов не се припокрива с нашите представи,не значи че е по-малко истинска......"(цитат на Диди88)

Диди88,сигурна съм,че и тяхната любов ще разцъфне като цветето от твоето аватарче!
И аз се надявам на това,вярвам го.А и избора на аватар не е случаен   bouquet

# 627
  • Русе
Дами да ви пожелая, приятни почввни дни от мен до сряда!  love001
 Поздрав за всички с една невероятна песен! Hug
http://www.vbox7.com/play:af543938&start=2
Приятен уикенд и на теб,ИР65!   bouquet  bouquet  bouquet

# 628
  • Русе

И аз се надявам на това,вярвам го.А и избора на аватар не е случаен   bouquet
Дано, дано, дано го донесат на сценаристите! Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug

# 629
Мокси , на твоето внимание, едно предложение за анкета.

Как мислите, Харун и Еда ще се разделят ли?

1.Да, ще се разделят и Харун ще замине.
2.Да, ще се разделят и Еда, и Ямур ще отидат да живеят в дома на Гюлер.
3.Ще продължат да живеят заедно ,но вече без да се преструват на семейство.
4.Не, няма да се разделят ,защото Джемил няма да позволи.
5.Не, няма да се разделят.Еда ще се стресне от решението на Харун и ще пожелае да продължат"играта".
6. Не, няма да се разделят зящото ще се сдобрят.
7.Друг вариант.Посочи в темата.

Общи условия

Активация на акаунт