Бродирана красота - Гоблени 81

• 99 624
  • 725
  •   2
Отговори
# 135
Деси, златна си  Hug Много благодаря, то било цяла наука! Сега ще видя какви ще ги свърша, че имам и по две символчета в едно квадратче и ще видя как ще ги наглася - с кой цвят какво ще шия, май ще се водя по съседните цветове.

# 136
  • София
Имам една молба - търся схемата на този гоблен , открих една, но червените символи са дорисувани.... ако някой има оригинал  Praynig
При мен нещата се закучиха, бяхме с децата в болница, та хич не ми беше до шиене. Успях да завърша бебчето, само лапичката му липсва, а името и датата все още се очакват Wink

# 137
  • Балчик
Благодаря на всички момичета за помощта. Сдобих се вече с желаните схеми. Hug

Ето още едно малко етапче от мен:
http://djemma.snimka.bg/tapestries/laleta.515671.22477564

# 138
Много красиво се получават лалетата Джемма! Искам да попитам, как си опъваш панамата на станока?

# 139
  • Балчик
Благодаря.
Зашивам я. От горната и от долната страна за рамката с тапицерски телбот е захванато по едно тясно парче плат, за което зашивам панамата.

# 140
  • Варна
Eдно етапче и от мен
, а трябва да стане това

# 141
ох, съвсем се оплетох ... обърках броенето и ми се разместиха цветовете, но се усетих късно и не става да разплитам, освен това правих квадрат по квадрат - щяла да ми се разцепи панамата,  също така отзад като се види е пълен отврат, освен това постоянно ми се завръзват на възел конците и се късат при опита ми да оправя нещата, освен това не знам кое е правилното везане - отпред - назад и отзад напред или отпред-назад и после обръщане на панамата и пак отпред назад - показаха ми двама души, все посвоему и съвсем се обърках, ама само как обясних ... изобщо ... не ми е никак лесно ...  Sad  три квадрата съм направила, но явно напразно ...  Cry

# 142
  • гр.Добрич
Записче и от мен в новата тема. Последни напъни с контур и много френси възли. Whistling
http://multiply.com/mu/spinki/image/1/photos/2/600x600/49/P11001 … mp;nmid=110197611

Anita_79, не се ядосвай. В началото е така, докато си изработиш система. Остави го и си почини, а ако не ти харесва разший го и започни отначало.

len4eto, правим си срещички в Добрич, но с момичетата от другия форум. като има нова среащ, ще те уведомя.

# 143
и аз да пусна етапче Simple Smile

моята Буда се показа  :crazy, но още съм ушила 1/6 от гоблена  Embarassed

много хубави неща пак сте показали момичета, на човек му се иска всичко да ушие  ooooh!

# 144
Запис  Hug
че не съм чела скоро в темата , нито съм писала...
даже не съм показала бебенцето , с рамка вече,  подарих го вече , много го харесаха  Simple Smile

бях доста заета напоследък , Мимито беше настинала , а после и на Карандила ходихме ...

почти не ми остава време за боцкане - а сега правя едно мини за 8 март... дано стане навреме , че все не намирам време за иглата  Embarassed Rolling Eyes  правя ето това, до половината съм стигнала долу-горе...

цветовете си ги нагодих от остатъци , само жълтите и синичкото купих

Последна редакция: нд, 20 фев 2011, 23:20 от Мимито & Светла

# 145
Анита 79 не се преуморявай!Аз снощи от мерак,че шия с гергеф и то  за първи път и ми беше страшно удобно взех ,че 2 знака съм направила в по-вече на Молитвата и като видях,че не се съединява книгата т.е папируса да видиш как взех да си търся грешката.Намерих я, разших го и си легнах доволна.Доста разших като си представиш,че Молитвата за дома е лесна за шиене.Направо си умрях от яд Sick
А днес като ви четох и научих как да шия 3/4 кръсчета.
Браво Деси ,че ни го обясни! PeaceАз не съм се сблъсквала с тия неща ,но снощи от първа стр. си пусках някои неща и много неща разбрах как се правят.
Днес гледах рамки и да видим какво ще измайсторим с моя.Четох в един друг форум за тия рамки
Вишинка снимай твоята и пак я покажи!Как е  доволна ли си от нея!Кажи ни плюсовете и минусите на рамката?
А сега ви пожелавам лека нощ!
Мимето много хубаво гобленче с детенцето!Браво!И аз съм решила един ден като стана баба да ушия нещо такова!

# 146
  • София и там където не се пуши
  късат при опита ми да оправя нещата, освен това не знам кое е правилното везане - отпред - назад и отзад напред или отпред-назад и после обръщане на панамата и пак отпред назад - показаха ми д

Освен да кажеш в коя част на България си и някой от нас да ти помогне с наставления на живо.

# 147
Аз завърших кръстчетата, но сега трябва да шия контур и пак ще питам. Знам как се прави, но така и не разбрах дали бодовете трябва да са във всяка дупчица или трябва да са по-дълги. На картинката ми изглежда, че не са на всяка, но да знам как е правилно. Ако може някой да покаже гоблен с контур, на който ясно се вижда, ще ви бъда много благодарна! Че имам и различни цветове за контура, не е само с един цвят. Не съм предполагала, че ще има толкова много шиене в тази малка картичка.

# 148
  • София
Мимито & Светла може ли схемата за малкия сладур с букета  Praynig
имам няколко от тази серия, но точно този съм го пропуснала Simple Smile

# 149
Добро утро.Ето още нещо.Завърших и рамкирах вчера.Понеже вкъщи трудно се намира вече място, си го закачих на работа.

Общи условия

Активация на акаунт